Main menu

header

695 4 1de Roxana Istudor şi Raluca Ogaru

Este binecunoscut faptul că sucurile din fructe și legume sunt o armă imbatabilă pentru menținerea sănătății organismului pe termen lung. Beneficiile acestor lichide-minune au trecut și la aplicabili- tate externă, folosirea lor ca produse cosmetice realizate acasă fiind o tendință în mare vogă.

Pepenele cu iaurt hidratează

O piele ideală se obține pe două căi: un regim alimentar curat, alcalin, plin de vegetale, și de intervenții externe cu cât mai multe produse naturale, furnizoare de beneficii pentru ten. Una dintre regulile principale ale menținerii unui ten proaspăt este, după cum se știe, hidratarea, iar unul dintre fructele care conțin foarte multă apă este pepenele. Pentru o rețetă ideală, care vă va alimenta tenul cu toată hidratarea corespunzătoare, aveți nevoie de 1/2 ceșcuță cu miez de pepene și câteva lingurițe cu iaurt. Introduceți fructul în blender, apoi amestecați-l cu iaurtul și aplicați rezultatul pe față. Lăsați să acționeze circa 20 de minute, după care clătiți. Efectul este minunat.

Varza kale cu lămâie disipează semnele îmbătrânirii

Dacă nu ați încercat încă sucul de varză kale cu suc de lămâie pentru ten, este momentul s-o faceți. Pe de o parte, leguma cu pricina este un cocteil de minerale care va spori rezistența tenului dumneavoastră în fața marelui număr de agresiuni la care îl supune viața cotidiană, de la poluare la stres. În plus, vitamina A repară pielea, acolo unde este cazul. De partea cealaltă, lămâia este un mare furnizor de vitamina C, inamicul îmbătrânirii. Așadar, cu două linguri cu suc de varză kale și tot atâtea cu zeamă de lămâie obțineți una dintre cele mai redutabile măști de față. Lăsați-o să acționeze timp de 15 minute, apoi clătiți.

Afinele și avocado, suplețe pentru tenul uscat

695 4 2O formulă supremă de hidratare a tenului uscat este considerată combinația fructată realizată din 1/2 ceșcuță cu afine, 1/2 avocado și, eventual, 1/2 banană. Specialiștii sunt de părere că dacă de la avocado veți obține hidratarea de care acest tip de ten are atâta nevoie, antioxidanții din afine sunt excepționali pentru redarea strălucirii pielii. Mixați fructele, aplicați zeama plină de nutrienți pe față, așteptați 15 minute să absorbiți totul, apoi clătiți.

Ananas și ulei de cocos egal catifelare

Una dintre rețetele recomandate de expertul în frumusețe Paula Simpson, de la ZSS Skincare, din SUA, este o formulă naturală menită să catifeleze și să ajute producerea de colagen. Pentru asta intră în scenă ananasul - 1/2 ceșcuță - în combinație cu o lingură cu ulei de cocos și o linguriță cu pudră de spirulină. Bucățile de fruct date prin blender se storc de zeamă și se combină cu celelalte ingrediente, rezultatul se aplică pe tenul curat și se menține 15-20 de minute. Efectul este unul de catifelare și, grație spirulinei, de încărcare cu antioxidanți.

Pătrunjel și șampanie pentru o mină strălucitoare

695 4 3Pătrunjelul a intrat deja în folclor grație cantității de vitamine cu care vine spre sănătatea oamenilor. Este, de asemenea, sursa unui suc de excepție pentru ten. În combinație cu acidul tartaric care se găsește în șampanie, sucul de pătrunjel catifelează impecabil și conferă o strălucire de excepție, în special pentru tenul obosit. La rândul său, șampania detoxifică și furnizează un întreg alai de vitamine care vin din strugurii din care a fost creată. Lăsați lichidul rezultat din această combinație să acționeze pe tenul care suferă de oboseală și urmele acesteia vor dispărea rapid.

Ghimbirul cu năsturel purifică în profunzime

Dacă se alătură pentru a fi folosite ca elixiruri ale frumuseții celebrul antiinflamator numit ghimbir și excelentul purificator care este năstu- relul, rezultatul nu poate fi decât o detoxificare profundă a pielii. Aveți nevoie de o legătură de năsturel proaspăt care se mixează și se stoarce până se obține un suc peste care se picură ghimbir stors. Cantitatea de antioxidanți, de vitamine și de minerale de care beneficiază pielea odată cu acest lichid este uimitoare. Păstrați amestecul pe față 15-20 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.

Kiwi cu zer menține fermitatea

Dacă despre kiwi se poate spune că este un fruct cu miros îmbătător, zerul nu este atât de atrăgător ca soluție pentru față. Dar frumusețea cere sacrificii, iar combinația dintre acest anume fruct și acest anume preparat lactat este una care merită toată atenția. Așadar, pentru o fermitate vizibilă a tenului și pentru un aport sporit de substanțe hrănitoare, care să facă tenul să radieze, puneți un kiwi în blender, stoarceți-l bine, apoi amestecați zeama cu o ceșcuță cu zer și lăsați combinația să acționeze la nivelul feței circa 30 de minute.

Loțiunea multifructe pentru chip radiant

Puneți în blender două căpșuni mari, o piersică bine coaptă, 1/2 papaya. Mixați foarte bine, lăsați apoi să se scurgă zeama și amestecați-o cu o linguriță cu ovăz. Va rezulta o loțiune minunată pentru tenul dumneavoastră, în primul rând din perspectiva unei remarcabile prospețimi. Chipul va radia, încărcat cu nenumărații nutrienți pe care aceste fructe îi furnizează. Rezultatele sunt vizibile după 20 de minute de menținere a amestecului pe față sau până în momentul în care simțiți că ovăzul a început să se usuce ușor.

Castravete cu mentă pentru corp

O loțiune de excepție pentru pielea de pe tot corpul este cea care include 1/2 castravete, 1/2 ceșcuță cu suc de aloe vera, 1/4 ceșcuță cu frunze de mentă. Puneți ingredientele în stare proaspătă într-un blender, turnați într-un bol smoothie-ul rezultat și aplicați amestecul pe tot corpul. Mențineți timp de 20 de minute, clătiți cu apă călduță, apoi hidratați cu un ulei natural. Veți avea senzația unei catifelări fără egal. Cantitatea este suficientă pentru două aplicări și poate fi păstrată în frigider timp de maximum cinci zile.

Celebra actriţă Salma Hayek a lansat o linie de smoothie-uri pe bază de fructe dedicate feţei, amestecuri pe care declară că le foloseşte ea însăşi, în loc de produse cosmetice

Papaya cu miere înlătură petele

Indiferent de motivul pentru care aveți pete pe ten, o rețetă simplă, cu papaya și puțină miere, este rețeta ideală pentru înlăturarea acestora. Aveți nevoie de 1/4 fruct de papaya, fără coajă și semințe, și patru lingurițe cu miere. Pe de o parte, enzimele din papaya bine mixată vor elimina pielea moartă de la suprafață și vor „reînvia” aspectul tenului, iar mierea, celebră pentru proprietățile sale antibacteriene, va intra în joc pentru eliminarea petelor. Pur și simplu lăsați combinația să acționeze timp de 15 minute.