Main menu

header

696 4 1de Călin Popa şi Eduard Popa

După ce în vara acestui an numeroase vedete au adoptat tunsori bob de toate felurile și foarte multe dintre ele cu onduleuri lejere, un nou trend major se înregistrează în saloanele de coafură: părul „de sticlă”.

Este un bob tăiat foarte drept

696 4 2Părul „de sticlă” este un bob tăiat foarte drept și stilizat la perfecție, fir cu fir, șuviță cu șuviță. La finalul unei asemenea opere de artă, podoaba capilară trebuie să arate ca și cum ar fi fost tăiată din oglindă, notează elle.com. A intrat în scenă încet, dar sigur, cu Kim Kardashian afișându-l și arătând ca și când ar fi fost șlefuit, apoi cu Ashley Graham ducând coafura o treaptă mai departe, spre o strălucire ca de marmură și o formă parcă desenată cu creionul. Firește, niciuna dintre aceste vedete nu s-a născut cu un astfel de păr, care pare artificial, atât este de perfect. De aici și ideea că este foarte greu de menținut în cursul unei zile obișnuite de lucru și, bineînțeles, greu de obținut.

Uscare cu spray special, șlefuire cu ser

696 4 3Coafura care a cucerit rețelele de socializare este realizată în saloane de hairstiliști cu experiență și multă îndemânare și rămâne destinată unor evenimente speciale. „Pentru mine, a obține o strălucire intensă a fost cea mai importantă parte a acestui tip de coafură”, explică expertul Chris Appleton. Concret, specialistul în hairstyling usucă părul dat cu un spray special pentru strălucire, apoi „șlefuiește” bobul perfect drept, adăugând câte puțin ser pentru luciu de la jumătatea fiecărei șuvițe în jos. Rezultatul este ceea ce afișează pe Instagram vedete dintre cele mai populare. Și, ca întotdeauna, moda le va urma. Deja părul „de sticlă” este un stil care a luat cu asalt saloanele de coafură.

Părul „de sticlă“ este un stil destul de dificil de realizat și de menținut, inamicul principal al coafurii fiind umiditatea