Main menu

header

707 4 1de Călin Popa şi Florinel Dumitru

Cum tot mai multe persoane apelează la injecțiile cu botox pentru un aspect mai tineresc, preocuparea pentru prelungirea efectelor este constantă și firească. Potrivit unor studii recente, efectuarea de exerciții faciale poate grăbi instalarea netezirii ridurilor, în medie, cu o zi.

Pentru cei care lasă intervenția în ultima clipă

Un studiu derulat la Universitatea Northwestern, din Chicago, a reliefat faptul că exercițiile faciale sunt mai mult decât binevenite pentru cei care apelează la injecțiile cu botox, din perspectiva accelerării instalării efectelor, notează „Daily Mail”. Aceasta este o veste foarte bună în ritmul teribil de grăbit în care se trăiește în prezent. „De multe ori, pacienții ies pe ușa cabinetului în viteză, după ce au lăsat injecțiile cu botox pe ultima sută de metri înaintea unui eveniment și foarte mulți își fac griji că nu va exista răgaz suficient pentru ca efectul să fie deplin și vizibil. Pentru foate mulți, grăbirea procesului este extrem de importantă și aici intervin exercițiile faciale”, punctează profesorul de dermatologie Murad Alam.

Efecte grăbite cu 24 de ore

707 4 2Pentru a pune în evidență teoria, experții au experimentat exercițiile faciale pe un număr de 22 de femei adulte care își făcuseră injecții cu botox pentru a atenua liniile frunții. Astfel, la finalul studiului s-a constatat faptul că ridicarea și coborârea frunții în trei seturi de câte 40 de astfel de mișcări accelerează în medie cu o zi instalarea efectelor tratamentelor cu toxina botulinică. Deși aceste exerciții nu au avut și efectul de prelungire a perioadei de rezistență a procedurii, grăbirea chiar și cu o zi a urmărilor pentru imagine este foarte importantă pentru multe persoane, consideră specialiștii.

Yoga facială, opțiunea vedetelor

Indiferent că apelați la injecții cu botox sau nu, yoga facială vă poate ajuta să amânaţi cât mai mult timp apariţia ridurilor sau să vă recăpătaţi elasticitatea feţei în cazul în care aţi depăşit o anumită vârstă. Acesta este motivul pentru care vedete încă tinere, precum Gwyneth Paltrow sau Jennifer Aniston, susţin cu ardoare acest tip de exerciţii, recomandându-le admiratoarelor să apeleze la ele cu multă încredere. De asemenea, librăriile sunt pline de cărţi şi DVD-uri demonstrative cu exerciţii pentru muşchii faciali, cu tot felul de rutine, unele ce pot fi efectuate zece minute zilnic, altele timp de o oră, o dată pe săptămână sau în fiecare zi.

În 2013 au fost efectuate peste 6,3 milioane de intervenții cu botox în toată lumea („Medical News Today”)