Main menu

header

709 5 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Aspectul umed al părului își continuă marșul triumfal înregistrat în lumea hairstylingului în ultimii ani, deși nu este cea mai simplă formulă de coafură. Şi în acest sezon se promovează, așadar, acest tip de aranjare a podoabei capilare, iar stiliștii se întrec în a da sfaturi tuturor celor care își doresc să realizeze acasă, cu efort minim, acest look.

Pomada așază șuvițele fără greș

Coafurile realizate cu aspectul de păr umed par perfecte, aproape de neatins. Este dezideratul oricărei persoane care își dorește să arate impecabil și, din fericire, este perfect posibilă realizarea unui astfel de look chiar acasă, grație existenței pe piață a unor produse dedicate, care se pretează și gusturilor fiecăruia, și diferitelor tipuri de păr. Practic, acest look se poate realiza cu pomadă pentru păr. Unii dintre stiliștii contemporani de top îl recomandă ca primă opțiune atunci când vă doriți să realizați ultramodernul look umed al părului. „Pomada este fenomenală. Acest produs de modă veche așază toate șuvițele fără greș, fără defecte optice și se curăță relativ ușor. Îl folosesc pentru toate clientele mele”, punctează specialista în hairstyling Kristin Ess, care se ocupă de imaginea unor vedete ca Lauren Conrad sau Lucy Hale, văzute deseori cu coafurile cu aspect de păr umed.

Periat pe toată lungimea, pentru un look strâns

709 5 2Pentru a realiza un look cu coadă de cal și cu aspect de păr umed, specialiștii recomandă în primul rând peria de păr adecvată, care se trece prin pomadă și, șuviță cu șuviță, se acoperă tot părul, până la saturația completă. „După asta nu mai este nevoie nici de spray fixativ, nici de luciu, pentru că pomada ține totul perfect așezat până la spălare”, detaliază Ess. Chiar dacă părul este ondulat, aceeași pomadă îl întinde perfect odată cu mișcarea din perie, așa că nici în acest caz nu sunt necesare produse de styling în plus. În final, strângerea părului în forma dorită este doar o formalitate.

Uniformizare cu pieptăn dacă realizați o coafură flexibilă

709 5 3În cazul în care doriți un look mai elegant, dar care să arate ca în „Baywatch” și în același timp să-și păstreze flexibilitatea, tot pomada este secretul, afirmă Ess. „Se aplică doar la nivelul rădăcinilor. Se ia în mână o cantitate bună de pomadă și se aplică pe partea superioară a părului, așa cum fac bărbații cu părul scurt. Se acoperă foarte bine, după care se uniformizează perfect cu un pieptăn cu dinții rari, care se trece prin păr de circa zece ori, până la mijlocul părului. Restul rămâne cu destulă flexibilitate, în timp ce sus are aspect de umed”, explică stilista. Pe părul fără pomadă se poate aplica eventual un luciu fin, pentru un aspect unitar, mai ales dacă look-ul este pregătit pentru un eveniment special, notează stylecaster.com.

Gelul și ceara „sculptează” și susțin

709 5 4Stilistul lui Kim Kardashian, Cesar Ramirez, afirmă că pentru un aspect umed, părul nu trebuie udat, ci trebuie tratat doar cu gel și ceară. „Practic, apa nu se folosește decât pentru o împrospătare a coafurii atunci când vă doriți să amânați cu încă o zi spălarea părului”, explică specialistul în hairstyling. Așadar, pentru crearea unui look umed pentru părul foarte drept, Ramirez indică ceara, întrucât este mai consistentă decât gelul, care se folosește doar la final și numai la vârfuri, pentru fixarea rezultatului. Părul ondulat se poate aranja tot cu ceară, care să acopere din abundență părul, care apoi se așază în valuri stilizate. La final se folosește puțin gel, pentru a fixa coafura. Este important de menționat că acest stil nu durează decât o zi, notează thecut.com.

Varianta masculină, gata în câteva minute

709 5 5Aspectul de păr umed la bărbați este un stil care nu pare să mai iasă din tendințe. Domnii și-l pot realiza foarte ușor, au nevoie de mai puțin timp decât femeile și de proceduri mai puțin complicate. Mai precis, această formulă nu doar are un aspect irezistibil, ci îi și ajută pe bărbați să-și mențină părul hidratat, în formă și, în plus, se pretează tuturor tipurilor de păr. Specialiștii dau asigurări că nu este nevoie de mai mult de nouă minute pentru a realiza acest stil. Este nevoie doar de gel și de spray pentru păr și de răbdarea de a face câțiva „pași”: după aplicarea balsamului obișnuit, părul se usucă, dar nu complet, ci doar până nu mai picură apă. Se pune gel pe degete și se întinde dinspre interior spre vârfuri. Imediat după așezare se ia sprayul fixativ și se pulverizează în față, pe creștet și pe lateral, de fiecare dată menținând câte două-trei secunde, de la distanța care să asigure că nu intră substanță în ochi. Demn de menționat este faptul că spuma de păr este mai eficientă pentru obținerea acestui look dacă persoana are părul ondulat.

„Părul cu aspect umed se realizează cu o combinație de două produse: unul de styling, care să mențină părul aranjat și coafura fermă, și unul de strălucire. Fiecare este esențial pentru a obține textura ideală și forma perfectă a acestui stil“ Jean Louis David, expert hairstylist

Un produs cu o lungă istorie

Pomada este un preparat pentru stilizarea părului cu o lungă istorie în spate. Dacă în secolul al XIX-lea era făcută din grăsime de urs, în veacul următor compoziția a fost înlocuită cu un amestec de petrol și ceară de albine. Astăzi conține vaselina ca ingredient de bază, precum și uleiuri pentru parfum. Diferența principală dintre pomadă și ceară este că atunci când se aplică cea dintâi, imaginea este de păr lucios, iar cea de-a doua conferă un aspect mat. Spre deosebire de gel, pomada nu se întărește și nu se usucă, lăsând părul flexibil. În prezent, produsul este în continuare fabricat după rețete tradiționale, însă sunt disponibile și variante pe bază de apă, care se îndepărtează foarte ușor, asemenea unui gel. Pomada este o alegere mai bună decât ceara dacă aveți un păr uscat, gros sau ondulat, fiind mai cremoasă și mai ușor de manipulat, susțin specialiștii. Se poate folosi și pentru aranjarea perciunilor, a mustății sau a bărbii.