Main menu

header

712 4 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Atunci când, după o anumită vârstă, chipul își pierde din simetrie, echilibru și proporții, ceea ce se cunoaște drept frumusețe începe să se deformeze și unele persoane aleg liftingul lichid pentru a restaura volumele faciale.

Acid hialuronic plasat în zonele îmbătrânite

O varietate de factori contribuie la procesul de îmbătrânire a pielii: vârsta, moștenirea genetică, expunerile îndelungi și repetate la soare, fumatul, poluarea, dezechi- librele hormonale, variațiile în greutate, gravitația, metodele greșite de îngrijire zilnică a pielii, expresivitatea accentuată sau alimentația săracă în vitamine. Procesul de îmbătrânire facială implică toate structurile anatomice. Prima imagine este pielea, care devine subțire și inelastică, ligamentele și musculatura își pierd tonusul, compartimentele cu țesut adipos (grăsime) și țesutul osos se atrofiază, consecințele fiind coborârea tegumentului, crearea de riduri și diminuarea rotunjimilor feței. Toate aceste modificări pot fi rezolvate prin metoda neinvazivă a liftingului facial, procedură care, practic, înseamnă refacerea tonusului pielii cu ajutorul acidului hialuronic, plasat în zonele de maximum deficit, astfel încât, la finalul procedurii aspectul general al feței să fie unul întinerit și natural.

Intervenția lasă în urmă un aspect natural

Persoanele care au un aspect îmbătrânit prematur al feţei şi nu doresc să treacă printr-o operaţie de lifting chirurgical pot beneficia de o corecţie estetică uşor de parcurs, cu o îmbunătăţire vizibilă imediat. Injectarea cu acid hialuronic nu este numai o procedură blândă, dar și foarte eficientă, cu rezultate vizibile imediat. În plus, intervenția lasă în urmă un aspect natural, ceea ce este un element foarte important pentru persoanele care recurg la această procedură și care își doresc, înainte de toate, să continue să arate… ca ele însele.

„Stâlpi de rezistenţă” pentru ten

Prin injectarea unor volumizatoare din acid hialuronic, cu diferite granulaţii şi vâscozităţi, se creează „stâlpi de rezistenţă” care dau volum şi relief pielii, obținându-se și o hidratare optimă. Procedura durează, în medie, 30 de minute şi rezistă în timp șase-opt luni. Injectările repetate duc la creşterea duratei rezistenţei în ţesut. Liftingul lichid se folosește pentru a repoziționa sprâncenele, a reface volumul pomeților și al buzelor, a corecta mici asimetrii ale nasului și a ridica vârful acestuia, a umple cearcănele și șanțurile din zona nasului, a reface conturul bărbiei, a umple ridurile fine și profunde. Așadar, un spectru larg de acțiune, care reprezintă o alternativă la operațiile estetice. Tratamentul se poate efectua în câteva etape, în funcție de modificările feței și de recomandarea medicului.

După procedura de lifting lichid, pacientul își poate relua activitatea imediat

Rezultatele sunt instantanee

Imediat după intervenție, pielea se poate înroși puţin, poate exista un ușor disconfort local, pot să apară mici hematoame, manifestări care dispar în câteva ore sau zile. Rezultatele sunt instantanee, iar pacientul poate evalua imediat aspectul pielii tratate. Efectele se mențin pe termen lung, pentru un interval între șase luni și doi ani, sunt naturale, gelul injectat nu se observă prin transparența pielii și nu modifică expresivitatea facială. Acidul hialuronic utilizat în toate tipurile de corecții pe care le implică liftingul lichid este folosit în deplină siguranță, fără riscul apariției reacțiilor alergice. Metodele de injectare sunt minim invazive, cu șanse reduse de a dezvolta hematoame sau leziuni de nervi.