Main menu

header

713 4 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Vedetă de top la Hollywood, cunoscută în toată lumea pentru rolul din „Anatomia lui Grey”, actrița de origine coreeană Sandra Oh are ce destăinui din rutina cotidiană cu ajutorul căreia se menține într-o formă de invidiat la aproape 49 de ani.

„Am grijă de sănătatea florei intestinale”

S-a născut în Canada, din părinți sud-coreeni. Tatăl, om de afaceri și mama, biochimist, nu și-au imaginat că Sandra va debuta ca balerină, activitate pe care a înce- put-o la vârsta de 4 ani, inițial pentru a-și corecta postura greșită. A cântat la flaut, a absolvit cursuri de actorie (în pofida sfatului părinților, care o îndreptau spre jurnalism), iar apoi a depășit 1.000 de candidate și a obținut rolul principal în „Jurnalul lui Evelyn Lau”. Astăzi, Sandra este un star, cu numeroase premii cinematografice la activ, și detaliază obiceiuri de viață cotidiană care pot fi un exemplu pentru orice vedetă care dorește să-și păstreze echilibrul în lumea „nebună” a Cetății Filmului. „Frumusețea este pentru mine o chestiune din interior spre exterior. În primul rând, am grijă de sănătatea florei intestinale. Dacă această parte a corpului este în regulă, dispar inflamațiile și proasta dispoziție. În al doilea rând, este vorba despre a te iubi pe tine însuți și asta nu este mereu foarte ușor, dar prin exercițiu se poate ajunge la a-ți trata cu considerație corpul și mintea”, declară Sandra.

Pui, sparanghel și zucchini

Actrița urmează un stil alimentar simplu, redus la elemente sănătoase, organice, de bază. „Dimineața beau o cafea și mănânc pâine prăjită cu avocado, sub un pom pe care îl am în grădina din spatele casei. La prânz urmează un fel principal coreean, care conține, printre altele, o clătită umplută cu carne, ceapă verde și orice altceva am poftă în ziua respectivă. Iar cina este foarte simplă - puțin pui, sparanghel și zucchini, poate ceva paste. Și întotdeauna un pahar cu vin”, mărturisește vedeta. În ceea ce privește preferințele culinare, răsfățuri ocazionale, Sandra punctează faptul că adoră cartofii prăjiți sărați, pe care îi evită din răsputeri. „De fiecare dată când îi mănânc, îmi dau tot sistemul peste cap. În rest, îmi place mâncarea spaniolă și cea japoneză, pe lângă felurile tradiționale coreene, firește”, adaugă actrița.

„Fără creme, fără inhalații, transformarea feței a fost deplină”

713 4 2Sandra Oh pare desprinsă din povești cu zâne asiatice, dar lucrurile nu au stat întotdeauna așa din perspectiva frumuseții exterioare. „În adolescență aveam un ten îngrozitor, care s-a menținut așa până aproape am împlinit 30 de ani. Pielea mea arăta îngrozitor și asta mă complexa, mă simțeam urâtă și foarte nesigură. Eczema, astmul și alergiile de care sufăr cauzau inflamații care se manifestau la nivelul feței”, explică actrița. Apoi, în sezonul al treilea al seriei de succes „Anatomia lui Grey”, într-o perioadă de stres cumplit, când chiar dacă folosea make-up înainte de filmare, fața sa tot se umfla, vedeta a întâlnit o specialistă în acupunctură. „Mi-a schimbat viața. Nu s-a întâmplat peste noapte, uneori mergeam la ședințe și de două ori pe săptămână, iar după patru ani, fără creme, fără inhalații, din interior și de la ultima celulă a corpului, transformarea feței a fost deplină. Și acum mai merg la acupunctură”, declară Sandra.

Spa coreean și scrub cu burete aspru

Actrița leagă frumusețea exterioară de starea de bine de la interior, veche filosofie asiatică, de altfel. „Nu contează cât de drăguță conform standardelor este o persoană. În ceea ce mă privește, cred că este foarte important pentru o femeie să fie sănătoasă și puternică. Indiferent că este vorba despre plăcerea mâncatului și dimensiuni nu tocmai de model, de cursuri de hip-hop sau de o simplă plimbare în parc, ceea ce vă menține sănătoase și puternice, obiective accesibile prin obiceiurile de fiecare zi, se va reflecta pe chip și frumusețea este garantată”, consideră Sandra. În rest, rutina vedetei include spa coreean, frecatul pielii cu un burete mai aspru (obicei menținut din copilărie și deprins de la bunica) și socializarea cu „femei din Coreea, care au o atitudine relaxată și care fac foarte bine inimii mele”.

„Somnul este foarte important pentru frumusețe”

Conștientă de faptul că a devenit un model de întreținere sănătoasă pentru generații de public fidel, actrița oferă cu lux de amănunte sfaturi pentru îngrijirea tenului, dând exemplul personal. „Seara, înainte de culcare, curăț bine tenul de fard, cu demachiant fără ulei, după care aplic o loțiune tonică. Ocazional mă răsfăț cu produse cu acid hialuronic sau serumuri de iluminare. Prefer liniile complete de îngrijire, așa este mai confortabil pentru mine”, argumentează vedeta. Iar pentru perioadele în care călătorește și tenul său sensibil este expus la provocări în plus, actrița arată că recurge întotdeauna la hidratarea cu ajutorul produselor homeopate și bea multă apă. De asemenea, pe lângă antrenamentele menționate, Sandra Oh dansează, meditează (vechea practică budistă vispassana) și, nu în ultimul rând, are grijă să doarmă suficient. „Somnul este foarte important pentru frumusețe”.

„Nu călătoresc niciodată fără jurnalul meu, în care consemnez tot ceea ce este important“

Pilates, drumeţii şi antrenamente personalizate

713 4 3Despre forma sa fizică impecabilă, vedeta mărturisește că face pilates în mod regulat. „Execut și o serie de exerciții personalizate, cu același antrenor de 20 de ani. Fac uneori și circuite turistice, cu mult mers pe jos, și, pentru că locuiesc lângă un canion, fac drumeții acolo de fiecare dată când am timp”, povestește prima actriță de origine asiatică care deține două Globuri de Aur și are o stea pe Aleea Celebrităților din Canada.