Main menu

header

715 5 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Uleiul de migdale este o adevărată minune pentru piele și păr. Cu ajutorul unor formule simple, preparate acasă, aveți posibilitatea de a vă îmbunătăți vizibil aspectul, indiferent că este vorba despre reducerea cearcănelor sau despre combaterea firelor de păr despicate.

Hidratează și calmează iritaţiile pielii

Pentru persoanele care doresc să aibă un ten minunat și un păr bogat și strălucitor, una dintre soluțiile cele mai la îndemână, naturală și necostisitoare, este prețiosul ulei de migdale. Faimos pentru refacerea aspectului pielii, acest ulei plin de vitaminele A, B şi E face pielea să devină mult mai sănătoasă, îi menține și îi sporește strălucirea, hidratează, calmează iritaţiile și îndepărtează impurităţile şi celulele moarte. Una dintre calităţile de bază ale uleiului de migdale este aceea că se potrivește oricărui tip de ten. Totodată, uleiul de migdale combate cu succes și în mod natural cearcănele și pungile de sub ochi, întrucât are capacitatea de a face pielea să devină mai netedă şi mai moale. De asemenea, acest ulei cu multiple proprietăți tratează buzele crăpate și este excelent împotriva psoriazisului şi eczemelor. Pur și simplu amestecați două linguri cu ulei de migdale, cinci picături de ulei de muşeţel, cinci picături de ulei de lavandă şi trei picături de vitamina E, soluție pe care o puteți utiliza pe zonele afectate.

Elimină mătreața

715 5 2Specialiștii recomandă uleiul de migdale pentru tratarea unui mare număr de probleme care apar la nivelul părului și scalpului. Prin nenumăratele sale proprietăți, acest ulei, sursă importantă de magneziu, redă sănătatea părului. Aplicați ulei de migdale o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a hidrata pielea capului, apoi masați, înmuiaţi un prosop în apă caldă şi înveliţi părul cu el, pentru o mai bună absorbţie a uleiului. Această metodă va reduce rapid căderea părului şi va îmbunătăţi calitatea podoabei capilare. De asemenea, uleiul de migdale are capacitatea de a repara firele de păr despicate, aspect foarte important pentru doamnele și domnișoarele care nu doresc să-și taie părul. Amestecați ulei de migdale, de ricin şi de măsline, în proporţii egale, masați părul o dată sau de două ori pe săptămână cu această soluție și problema va dispărea. Nu în ultimul rând, același ulei de migdale este remediul indicat împotriva mătreții. Se poate recurge la o mască preparată din piure de coacăze şi ulei de migdale, care se pune pe păr şi se lasă să acţioneze timp de 30 de minute, apoi se spală părul.

Pont! Uleiul de migdale întârzie apariţia ridurilor.

Recomandat pentru masaj

Utilizat în aromoterapie, în special pentru masaj, uleiul de migdale are rol calmant, iar aplicat local este un remediu eficient împotriva durerilor. În ceea ce privește consumul de ulei de migdale, acesta este la fel de benefic. Potrivit specialiștilor, uleiul de migdale ajută la reducerea colesterolului, este un nutrient benefic pentru sănătatea creierului şi a sistemului nervos, ameliorează disconfortul produs de muşchii tensionaţi, îmbunătăţeşte calităţile intelectuale şi creşte anduranţa.