Main menu

header

717 3 1de Valeria Roman şi Florica Pintea

Femeile cu dare de mână ar plăti o avere să descopere secretul tinereții fără bătrânețe, iar acest mister s-ar fi vrut aflat încă din cele mai vechi timpuri. Cleopatra, de exemplu, purta o mască de aur masiv în somn pentru a-și păstra tinerețea și frumusețea și probabil că ar fi fost în stare de mult mai multe lucruri pentru ca tenul său să rămână neted și ferm. În vremurile moderne, acest secret s-ar traduce prin intervențiile estetice minim invazive care dau strălucire tenului în doar câteva minute de la aplicare, iar de curând pe piața din România au pătruns celebrele măști de aur de 24 de carate, care conferă pielii tocmai aceste avantaje, într-un timp record. Acestea se găsesc la AClinique, cabinetul asist. univ. dr. Anca-Maria Plăpcianu, medic dermatolog, și au fost aduse în România în colaborare cu celebrul dr. Thiago Freire, profesor asociat și conferențiar la Universitatea PFUR din Moscova. Despre beneficiile măștii cu nanoparticule de aur am stat de vorbă chiar cu doctorul Anca-Maria Plăpcianu (medalion), care ne-a explicat beneficiile aplicării acestei metode, în detrimentul altora.

„Este potrivită oricărui tip de ten, mai puțin persoanelor alergice la aur”

- Masca de aur de 24 de carate a ajuns în premieră și în România. Unde a fost folosită cu succes până acum și de ce ați vrut să o aduceți și pentru pacienții noștri?

- Masca de aur de 24 de carate este deja foarte cunoscută în întreaga lume datorită multiplelor beneficii pe care le deține aurul. Astfel, din dorința de a oferi pacientelor cele mai bune și mai exclusiviste produse și proceduri s-a născut această colaborare cu celebrul doctor rus Thiago Freire și astăzi minunata mască de aur poate fi găsită, în premieră, și în exclusivitate în clinica noastră AClinique.

- Care este profilul pacientului căruia i se potrivește acest tip de mască şi ce tip de ten ar trebui să aibă?

- Profilul pacientului este al aceluia care își iubește pielea, care își dorește tot ce este mai bun și mai prețios pentru el. În ceea ce privește contraindicațiile, acestea nu prea există, doar poate să fie persoane care să dezvolte alergie la aur. Masca este potrivită pentru orice tip de piele. A fost aplicată și unei paciente de 16 ani, dar și uneia de 70 de ani, fără niciun fel de probleme ulterioare.

„Efectul se instalează după 20 de minute”

717 3 2- Cu ce este mai eficientă această mască decât alte proceduri estetice, cum sunt cunoscutele intervenții cu toxină botulinică sau injecțiile cu acid hialuronic?

- În general procedurile estetice enumerate de dumneavoastră sunt complementare. Nu se exclud una pe cealaltă, împreună având rol antiaging. Însă beneficiul acestei proceduri este reprezentat de faptul ca poate fi efectuată chiar înainte de un eveniment, fiind total noninvazivă. Nu există niciun risc în apariția echimozelor sau a edemelor. Este o mască a vedetelor, care apelează la acest truc de frumusețe înainte să apară pe covorul roșu. Și asta pentru că machiajul se poate aplica imediat.

- În ce constă aplicarea acestei măști și în cât timp se instalează efectul?

- Această procedură cuprinde un întreg protocol, iar efectele de lifting, hidratare și strălucire apar imediat, încă de la prima ședință. Vorbim despre niște pași, prin care tenul se demachiază, se aplică un peeling, un gomaj, cu produse tot cu particule din aur. Efectul măștii de aur de 24 de carate se instalează după 20 de minute. Atât durează totul, pregătirea și timpul de acțiune al măștii propriu-zise.

„Luptă cu petele hiperpigmentare”

- Cum acționează masca de aur asupra tenului?

- Aurul, acest metal prețios cu un grad foarte ridicat de biocompatibilitate, are rol antioxidant, antiinflamator și antibacterian. Nanoparticulele de aur pătrund în piele, stimulează regenerarea celulară, o protejează împotriva radiațiilor UVA și UVB, conferindu-i o strălucire aparte, luptând, totodată, împotriva petelor hiperpigmentare. În plus, asigură netezirea ridurilor fine și conferă un efect instant de lifting. Masca cu aur este folosită și pentru a trata numeroase afecțiuni dermatologice, cum sunt acneea sau cuperoza.

- Pacientul simte vreun disconfort?

- Absolut niciunul. Întregul protocol conferă o stare de relaxare totală și este menit pentru răsfățul pacientelor. Masca nu strânge, nu înțeapă și nu arde, așa cum se poate întâmpla în cazul altor tratamente pentru ten.

- Masca poate fi folosită ca tratament pe termen lung pentru păstrarea tinereții tenului?

- Desigur! Prevenția reprezintă cel mai important lucru în menținerea sănătății și frumuseții pielii. Există și o gamă de produse de mentenanță care se aplică de paciente acasă ca acest efect al măștii să fie prelungit.

„Pentru rezultate optime se recomandă patru-şase ședințe”

- De câte ședințe este nevoie pentru un efect maxim?

- Efectele sunt vizibile de la prima ședință, însă pentru rezultate optime se recomandă patru-şase ședințe, efectuate la interval de şapte-zece zile, apoi o ședință pe lună pentru menținerea efectelor. Desigur, dacă vă doriți să străluciți, această mască poate fi aplicată înainte de fiecare eveniment important.

- Ce preț are o ședință?

- Vorbim despre o mască de lux, pe care o folosesc majoritatea vedetelor și a fotomodelelor din Asia, America și multe țări din Europa. Prețul unei ședinte este de 1.000 de lei.

Aurul de 24 de carate, aplicat sub formă de tratament facial, poate fi folosit pe toate tipurile de ten. El pătrunde în piele și are rol antiinflamator și antioxidant cu rezultate îndelungate

Valentina Pelinel şi Maria Dragomiroiu, printre paciente

717 3 3- Ce vedete de la noi sau din străinătate s-au împrietenit cu acest fel de tratament?

- Masca de aur este folosită cu succes de modelele Victoria’s Secret, precum Irina Shayk, Alessandra Ambrosio, Elsa Hosk, precum și de Chiara Ferragni, Paris Hilton etc. Printre vedetele din Romania care au trecut pragul Aclinique și care au beneficiat de această mască se numără Maria Dragomiroiu, Olivia Păunescu și Valentina Pelinel.

- Spuneați că una dintre vedetele care a încercat acest tratament este Valentina Pelinel. Care au fost efectele la ea?

- Atât la Valentina Pelinel, cât și la restul pacientelor, efectele au constat în netezirea ridurilor fine, liftare, hidratare și strălucire de „aur”.