Main menu

header

735 4 1de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Ca orice bijuterie, brățara pentru gleznă este menită să atragă atenția asupra locului cu pricina. Considerat foarte sexi, cu o continuitate în prim-planul modei care se menține de câțiva ani buni, acest accesoriu este perfect pentru vară și poate accentua orice ținută atunci când este purtat după toate regulile.

Neindicată la serviciu sau la bibliotecă

Fiind un accesoriu care transmite un mesaj clar de atragere a atenției asupra piciorului unei femei, brățara de gleznă nu poate fi purtată decât respectându-se câteva reguli simple care să-i asigure efectul și să nu trimită ținuta la capitolul vulgaritate. Potrivit jewelry.lovetoknow.com, există o adevărată etichetă a purtării acestui tip de bijuterie. Dacă, pe de o parte, atunci când decideți să vă afișați cu așa ceva aproape totul este permis din perspectiva ținutei, pe de altă parte, este bine să știți că accesoriul este total nepotrivit la locul de muncă. De asemenea, brățara de gleznă care face zgomot este neindicată într-un spațiu al liniștii, cum este, de pildă, o bibliotecă.

Merge perfect pe picioare frumoase

Odată tăiate de pe listă micile interdicții, brățara de gleznă poate fi accesoriul perfect în multe alte locuri - la plajă, în vacanță, la piscină, la petreceri lejere, la festivaluri, oriunde intră în ecuație și distracția relaxată. Este bine să știți că bijuteria merge de minune pe gleznele persoanelor cu picioare frumoase, dar și pe ale celor care nu sunt tocmai modele, dar vor să acorde o notă de senzualitate piciorului, ca și ținutei. Brățara pentru gleznă fiind foarte versatilă optic, servește perfect ambele scopuri. Nu este de mirare, în aceste condiții, că Victoria Beckham introduce frecvent accesoriul în colecțiile sale de fashion.

Necesită o pedichiură impecabilă

735 4 2O altă regulă „sfântă” pentru evidențierea brățării, dar și a piciorului, este ca pedichiura să fie perfectă. Oricât de prețioasă sau de spectaculoasă ar fi bijuteria, dacă oja de pe unghiile degetelor de la picioare este sărită, efectul optic este dezastruos. De asemenea, pentru o imagine perfectă, este indicat ca și încălțămintea să fie la modă, de regulă sandale sau stiletto cu toc și, bineînțeles, să susțină ansamblul vizual picior-brățară. În rest, dacă preferați s-o purtați pe o gleznă sau alta, sau chiar pe amândouă, nu există restricții. Firește, brățara de gleznă poate fi purtată și permanent, atâta vreme cât nu este vizibilă la ocaziile formale.

Dimensiunea gleznei plus 1,3 centimetri

Chiar dacă în principiu nu există restricții la ținuta combinată cu o frumoasă brățară de gleznă, este preferabil să nu o asortați cu o pereche de pantaloni „bermude”, întrucât cele două piese se vor „anula” vizual una pe cealaltă. Potrivit specialiștilor, pentru a ști cu precizie care este dimensiunea ideală care să vă pună în valoare piciorul, măsurați glezna - mai sus sau mai jos, în funcție de locul în care doriți să purtați bijuteria - și adăugați 1,3 centimetri. Aceasta ar trebui să fie varianta de brățară de gleznă care să vă avantajeze cel mai mult și să cadă perfect.

Purtați-o cu jeans crăpați sau rochii despicate

Stiliștii recomandă purtarea brățării de gleznă în două variante de mesaj: sexi și romantic. În primul caz, asortați bijuteria la jeans crăpați și un top îndrăzneț. Dacă ansamblul este unul romantic, sau ocazia este de o asemenea natură, puneți brățara la o rochie cu croială romantică, dar cu crăpătură pe piciorul cu pricina. Este un truc la care recurge deseori Jennifer Lopez, care a făcut din brățara de gleznă o vedetă a tuturor sezoanelor din ultimii ani. Firește, acest accesoriu este extrem de atrăgător la plajă, la un costum de baie din două piese.

Adaptați-o propriei personalităţi

735 4 3O altă regulă pe care o au stiliștii când vine vorba despre brățara de gleznă este ca aceasta să fie în acord cu stilul personal. Nu contează ce poartă o vedetă care poate are o altă ținută sau o altă formă a piciorului ori pur și simplu are alt gust la bijuterii. Brățara de gleznă are scopul de a vă face să vă simțiți bine împodobind, deci adaptați-o la stilul propriu, și nu invers. Mai departe, țineți cont de vârstă, întrucât și o femeie matură poate purta cu grație o brățară discretă și elegantă de gleznă, dar nu una cu clopoței sau alte detalii sclipitoare ori sonore, care le stau bine doar adolescentelor. Și, în general, stiliștii nu recomandă brățări de gleznă mult prea încărcate decât în cazul în care persoana ține să transmită un clar mesaj boem.

Tradiție milenară și simbolistică

735 4 4Brăţările de picior sunt purtate şi îndrăgite de femei pentru că prin aceste bijuterii își pot exprima personalitatea într-o manieră foarte atractivă. Tocmai de aceea, încă din Antichitate există multe înţelesuri tradiționale și o simbolistică aparte în dreptul acestor accesorii, în funcţie de regiunea din care provin. În Egiptul Antic, de pildă, femeile purtau brăţări de gleznă crezându-se că acestea aduc noroc și bogăție. De asemenea, sumerienii au fost printre cele mai vechi civilizaţii care şi-au împodobit picioarele cu brăţări. Acestea semnificau bogăția soțului purtătoarei. În India, fetele şi femeile căsătorite poartă frecvent aceste bijuterii și azi. În Statele Unite şi alte ţări din lumea occidentală, brăţările de gleznă au devenit populare în secolul XX, începând din anii 1950, când făceau parte din arsenalul celor care exprimau revolte de toate felurile.

„Partenerul perfect“ pentru o brățară de gleznă este un inel pentru degetele de la picioare, care să facă parte din același set

Simbolistica spune că atunci când brăţara este purtată la glezna stângă, înseamnă că persoana este singură, iar dacă este purtată la glezna dreaptă, femeia respectivă are un partener

Pentru toate gusturile şi ţinutele

Începând cu anii 1990, brățările de gleznă au devenit aproape nelipsite din cutia cu bijuterii a femeilor care doreau să fie la modă. Trendul se menține, iar această realitate a generat o varietate uimitoare de astfel de podoabe. Există brățări pentru toate tipurile de gusturi, potrivit oricărui picior, oricărui stil și oricărei ținute. Sunt din metale prețioase, personalizate, din diamante sau alte geme, cu mărgele sau cu scoici, din piele, din zale, flexibile sau articulate, ţesute sau din cauciuc. Se pot vedea frecvent pe podiumurile de modă sau la evenimente fastuoase, unde vedetele le etalează, accentuându-și ansamblul vestimentar sau forma piciorului.