Main menu

header

743 5 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Pielea din jurul ochilor e de cinci ori mai subțire decât restul. Potrivit Cărții Recordurilor, mușchii ochilor efectuează circa 100.000 de mișcări pe zi, aceasta fiind partea din corpul uman cu cel mai impresionant „fitness natural”. Nu este de mirare că apar cearcănele…

Castraveți și ceai

Pielea din jurul ochilor este cea mai „văduvită” de prețioasele elastină și colagen, care să-i mențină tinerețea și suplețea. De asemenea, cearcănele pot fi o moştenire genetică sau rezultatul unui stil de viaţă dezechilibrat. Lipsa somnului, deshidratarea, fumatul sau alcoolul contribuie şi ele la inesteticele linii vineţii şi umflăturile din jurul ochilor. Dar și acest neajuns are unele rezolvări, dintre care cele naturale și simple sunt cele mai recomandate. Castraveţii sunt folosiţi de multă vreme pentru a împrospăta aspectul pielii din jurul ochilor. Dimineaţa, tăiați două felii de castravete şi puneți-le peste ochi. Lăsați-le acolo 10-15 minute. Puteţi încerca acelaşi lucru cu două pliculeţe de ceai - eventual verde. Taninul pe care îl conține este o substanţă care reduce umflăturile din jurul ochilor şi aspectul vineţiu.

Masaj și… lingura de metal

Pentru atenuarea cearcănelor și pungilor de sub ochi puteți recurge la masajul ocular cu efecte deosebite. Masați delicat conturul ochilor cu degetul arătător, dimineața și seara. Astfel veți relaxa ochii obosiți în timpul zilei. Începeți masajul din colțul intern al ochiului către cel extern, terminând cu conturul superior. La sfârșit, masați ușor zona cu vârful degetelor, pentru a stimula circulația sângelui. Este un exercițiu simplu și rapid. De asemenea, o veche practică spune că puteți pune o lingură de metal pe ochi. Țineți-o mai întâi la frigider timp de 15 minute, apoi aplicați-o pe ochi timp de zece minute. Cearcănele vor dispărea uimitor de rapid.

Luați vitamina A și dormiți pe spate

Ca întotdeauna, atunci când sunt probleme la nivelul feței, ceva este în neregulă și în alimentație. Așadar, specialiștii recomandă împotriva cearcănelor o dietă echilibrată care să asigure corpului toţi nutrienţii de care are nevoie. Ca reguli generale, este indicat să consumați mai puţină sare, să vă hidratați corespunzător, să consumați alimente care să aducă un prețios aport de vitamina A (roșii, ardei, spanac, morcovi, caise, gălbenuș, suplimente). Un alt truc pentru evitarea cearcănelor este dormitul pe spate, în măsura în care este posibil, întrucât astfel se evită acumularea de lichid sub ochi în timpul nopții.

Zaț de cafea împotriva ochilor obosiți

743 5 2Una dintre soluțiile cu efecte imediate asupra cearcănelor sunt cuburile de gheață. Înveliți-le într-un șervet curat și aplicați-le pe ochii umflați. Frigul activează circulația din zonă, iar umflăturile se atenuează „văzând cu ochii”. Țineți cuburile de gheață zece minute pe cearcăne și veți vedea efectele. O altă soluție naturală paradoxală este zațul de cafea. Aplicat rece, câteva minute, pe conturul ochilor, este un remediu vechi foarte eficace împotriva cearcănelor și a ochilor umflați. De asemenea, laptele poate fi de mare ajutor. Înmuiați un disc de bumbac în lapte, aplicați zece minute pe fiecare ochi și rezultatul benefic nu va întârzia.

Dormiţi suficient, pentru a evita „din start“ cearcănele şi pungile de sub ochi

Apa rece reduce fluxul sangvin

743 5 3Pentru a estompa cearcănele, spălați fața cu apă rece. Aceasta ajută la restricţionarea fluxului de sânge din jurul ochilor şi reduce umflarea. De asemenea, folosiți creme pentru ochi care conţin vitamina K şi retinol, substanţe foarte eficiente în lupta împotriva cearcănelor. Totodată, puteți folosi un anticearcăn de calitate, pentru a masca liniile vineţii de sub ochi.