Main menu

header

745 5 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Dacă până acum specialiștii au afirmat despre carboxiterapie că ar fi o invenţie cosmetică revoluționară, cele mai recente studii arată că procedura este eficientă și împotriva grăsimii abdominale, contribuind la scăderea în greutate și implicit la menținerea sănătății pe termen lung.

Ajută circulaţia sangvină deficitară

Cercetătorii de la Universitatea Northwestern, din SUA, au derulat un studiu în urma căruia s-a lărgit aria de acțiune a carboxiterapiei. Procedura implică injectare de dioxid de carbon sub piele şi în depozitele de grăsime. Medicii susţin că aceste injecţii au rolul de a dilata vasele de sânge, stimulând regenerarea celulelor epidermei. „Carboxiterapia poate fi o nouă și eficientă metodă de reducere a grăsimii. Tehnica poate fi utilizată de cei care caută metode alternative de a completa o alimentație potrivită și un stil de viață cu mișcare, întrucât implică utilizarea unui gaz ieftin și sigur”, explică expertul Murad Alam, de la Școala de Medicină a Universității Northwestern. Carboxiterapia a fost folosită în Franţa încă de acum câteva decenii ca tratament pentru circulaţia sangvină deficitară, împotriva obstrucției arterelor şi pentru ameliorarea altor probleme la nivelul inimii.

Pentru rezultate vizibile, sunt necesare șase-zece şedinţe

Procedura implică simpla injectare, cu ajutorul unor ace foarte fine, a unei mici doze de dioxid de carbon în zona care are nevoie de intervenție, stimulând organismul să creeze noi vase de sânge şi oxigenând astfel zona tratată. Un dispozitiv reglează debitul de dioxid de carbon, timpul de injectare şi monitorizează procentajul dozei administrate. Pentru rezultate vizibile, sunt necesare șase-zece şedinţe. De asemenea, carboxiterapia nu este toxică, prin urmare nu are efecte secundare. „Carboxiterapia poate oferi pacienților care vor să scape de grăsimea din corp o metodă avansată de reducere a acesteia”, punctează Alam. Demn de menționat este faptul că reducerea stratului de grăsime a continuat și după stoparea injecțiilor, arată rezultatele studiului.

Reduce dimensiunea coapselor și a taliei

745 5 2Ca metodă de a reduce stratul de grăsime, carboxiterapia este studiată și în Europa. O echipă de specialiști de la Universitatea din Siena, Italia, a relevat efectele remarcabile ale acestei proceduri. În cadrul studiului, 48 de femei au urmat şase şedinţe de terapie pe parcursul a trei săptămâni, perioadă în care cercetătorii au constatat o reducere a dimensiunii coapselor şi taliei cu doi-trei centimetri, precum şi o îmbunătăţire semnificativă a aspectului pielii, aceasta devenind mai fermă şi mai puţin afectată de celulită. Potrivit esteticienilor, singurele reguli postintervenţie de care trebuie să ţină cont pacientul sunt abţinerea de la activităţi sportive intense în următoarele două ore după intervenție şi evitarea băilor fierbinţi timp de patru ore după administrarea injecțiilor.

Diminuează cearcănele și atenuează cicatricele

745 5 3Potrivit specialiștilor, carboxiterapia are rezultate benefice în eliminarea vergeturilor, vechi sau noi, diminuarea cearcănelor, estomparea ridurilor, atenuarea cicatricelor. Odată injectat, dioxidul de carbon pătrunde cu uşurinţă în ţesuturile adiacente, exercitându-şi acţiunea. După procedură, se efectuează un masaj uşor în zona tratată, pentru a-i permite gazului să se infiltreze mai uşor şi să ajungă la celulele roşii din sânge, fiind favorizată oxigenarea ţesuturilor. Acest procedeu stimulează reacţiile metabolice şi produce o intensificare a arderii grăsimilor.

„Carboxiterapia este o procedură neinvazivă, aspect foarte important în lumea contemporană“ (profesor Murad Alam, Universitatea Northwestern)

Indicată la orice vârstă

Injecţiile cu dioxid de carbon pot fi folosite oriunde în organism. De asemenea, carboxiterapia este o metodă terapeutică recomandată pentru femeile de orice vârstă. Atunci când ajunge sub piele, dioxidul de carbon provoacă vasodilataţie şi îmbunătăţeşte microcirculaţia. Astfel, toxinele sunt eliminate şi formarea edemelor este mult redusă.