Main menu

header

749 4 1de Călin Popa şi Eduard Popa

Industria parfumurilor rulează colosala sumă de aproape 53 de miliarde de dolari și va crește la circa 73 de miliarde de dolari în orizontul anului 2024. În aceste condiții, trendul spre cosmetice „curate” nu putea ocoli producătorii de miresme, care au intrat, la rândul lor, în lumea înfrumusețării fără chimicale.

Michelle Pfeiffer a lansat linia fără ftalați

Ideea de parfum „curat” este în tendința generală, care cere frumusețe fără chimicale. În prima linie a promovării acestui tip de parfumuri se află celebra actriță Michelle Pfeiffer, care și-a lansat recent linia netoxică „Henry Rose”, la care a colaborat cu experții de la Environmental Working Group, o organizație nonprofit care se ocupă cu introducerea de bunuri mai sigure pentru consumatori. Înainte de toate, produsele promovate de vedetă promit că nu conțin ftalați, substanțe extrem de periculoase, care pot declanșa cancer și care sunt deja interzise în Uniunea Europeană. Dar producerea de parfumuri fără chimicale nu este o treabă simplă. Există și ingrediente naturale care pot deveni nocive, așa cum se află și sintetice inofensive. În aceste condiții, se caută în permanență noi ingrediente care să poată fi combinate astfel încât chiar și în cvasiabsența chimicalelor să poată fi obținute miresmele minunate care le asigură profitul marilor producători.

Respect pentru mediu și sănătatea oamenilor

749 4 2Obținerea de parfumuri „curate” este o provocare pe care și-a asumat-o și Camille Le Feuvre, fondatoarea brandului „pH fragrances”, care și-a propus să creeze o linie de parfumuri de lux dintr-o listă foarte scurtă de ingrediente și cu cât mai puține substanțe chimice sintetice. În prezent, în colaborare cu Givaudan, brandul pune la dispoziția clienților apă de parfum „curată”, alături de lumânări și detergenți. Se află, de asemenea, în pregătire deodorante, geluri de duș și creme pentru corp, toate „curate”. „Scopul nostru este să oferim un univers complet de miresme excepționale, obținute din ingrediente care să respecte în cel mai înalt grad mediul înconjurător și sănătatea oamenilor”, spune Camille Le Feuvre.

Dat fiind faptul că realizarea de parfumuri „curate“ se dovedește un procedeu mult mai costisitor decât cunoscutele combinații de substanțe chimice ieftine și la îndemână, producătorii se orientează spre obținerea ingredientelor de pe plan local