de Cristina Tache
Pielea grasă reprezintă o problemă delicată pentru multe femei. Principalele caracteristici sunt aspectul uleios şi strălucirea tenului. Acelea dintre dumneavoastră care au tenul gras ştiu cât de greu se îngrijeşte.
Nu s-a găsit remediul perfect
Cele mai mari companii de cosmetice au încercat mereu să descopere un „remediu” perfect pentru pielea grasă şi pentru cea mixtă, dar încă nu au reuşit. Există însă câteva creme, seruri, geluri matifiante pentru îngrijirea pielii, dar acestea nu fac decât să reducă aspectul uleios al pielii pe termen scurt. Aflaţi care sunt cele mai bune ingrediente, ce s-au dovedit de real ajutor pentru persoanele care au o piele cu probleme, precum acnee, pori mari, coşuri, pete pigmentare şi altele. Data viitoare când mergeţi la cumpărături încercaţi să găsiţi măcar unul dintre acestea şi să îl includeţi în rutina de îngrijire a pielii.
Apa termală ajută la hidratare
Tot mai des folosită şi de românce, apa termală este minunată pentru orice tip de ten. Aceasta conţine magneziu, calciu, fier, zinc, seleniu şi alte ingrediente speciale ce ajută tenul cu probleme. S-a dovedit că apa termală are proprietăţi antiinflamatorii, benefice pentru pielea sensibilă şi uscată. Folosirea unui spray cu apă termală este obligatorie mai ales în lunile de vară, pentru că până şi cea mai uleioasă piele are nevoie de hidratare. Nu trebuie decât să pulverizaţi apa termală pe ten, iar după un minut să o ştergeţi cu un şerveţel curat.
Uleiul de arbore de ceai vindecă acneea
Nu e de mirare că uleiul din arbore de ceai este folosit de ani buni în medicina tradiţională, căci este unul dintre cele mai bune produse naturale de îngrijire a pielii. Nu doar îndepărtează bacteriile, dar chiar vindecă acolo unde este cazul. Uleiul din arbore de ceai este un ingredient comun pentru multe produse de îngrijire a pielii, pentru că hrăneşte, hidratează epiderma, previne şi tratează acneea. Este în special benefic pentru pielea grasă, deoarece ţine sub control nivelul de sebum şi iritaţiile.
Uleiul din seminţe de struguri hrăneşte în profunzime
Uleiul din seminţe de struguri are un efect puternic hidratant şi a fost folosit mult timp ca ulei pentru masaj. Mai nou, el este un ingredient de bază în multe produse pentru îngrijirea pielii, datorită proprietăţilor antiîmbătrânire. Este întâlnit în produse matifiante şi creme antirid, pentru că redă elasticitatea pielii şi o hrăneşte în profunzime. Deoarece are un conţinut bogat de acid linolic, este indicat pentru o hidratare completă a pielii, în profunzime.
Oxidul de zinc ţine sub control nivelul de sebum
Oxidul de zinc este un mineral natural, folosit pentru a proteja şi vindeca pielea. Este unul dintre cel mai des folosite ingrediente în produse cosmetice destinate pielii grase şi mixte. S-a dovedit că oxidul de zinc are capacităţi antiinflamatorii şi antibacteriene, că stimulează producţia de colagen şi regenerarea celulelor. Este un ingredient benefic pentru cei care au pielea grasă, deoarece ţine sub control nivelul de sebum şi elimină strălucirea caracteristică tenului uleios. Oxidul de zinc nu este folosit doar în produse de îngrijire, ci şi în produse de machiaj, în special la crearea pudrelor şi a fondului de ten.
Sfaturi
- Încercaţi mai multe tipuri de produse de curăţare a pielii până îl găsiţi pe cel care vi se potriveşte cel mai bine;
- Folosiţi tonicul pentru a îndepărta excesul de sebum şi pentru a micşora porii;
- Nu vă spălaţi pe faţă mai mult de două ori pe zi;
- După demachiere folosiţi o cremă hidratantă;
- Nu exageraţi cu cremele, pentru că pot încărca porii, iar faţa va căpăta un aspect uleios;
- Folosiţi întotdeauna cosmetice fără substanţe uleioase;
- Nu vă stoarceţi coşurile!
- Consumaţi multe alimente bogate în vitaminele B şi C (cereale, nuci, legume, fructe);
- Evitaţi alimentele grase (prăjelile, carnea grasă, ciocolata).