Main menu

header

751 5 1de Gabriela Militaru şi Gabriela Comşa

Jennifer Garner a fost aleasă de revista „People” drept cea mai frumoasă persoană din lume în 2019. Și aici nu este vorba numai despre frumuseţea fizică, ci și despre faptul că actrița este o femeie completă. În vârstă de 47 de ani, Jennifer ne este cunoscută mai ales din serialul „Alias”, dar și din filme precum „Invenția minciunii”, „Valentine’s Day” sau „Juno”. În plus, ea a fost căsătorită timp de 13 ani cu actorul și regizorul Ben Affleck, alături de care are trei copii. Cu alte cuvinte, la aproape 50 de ani și trei sarcini, Jennifer arată impecabil, este o actriță energică și o mamă devotată. După cum spuneam: o femeie completă.

„În familia mea nu s-a pus niciodată accent pe felul în care arăți”

În interviul publicat în interiorul revistei „People”, Jennifer Garner a mărturisit că deși este actriță de mai bine de două decenii și a apărut în zeci de filme, încă nu s-a obișnuit cu ideea de vedetă sau de femeie frumoasă. Motivul? În copilărie, nici ea și nici surorile ei nu au fost încurajate de familie să devină persoane publice și, cu atât mai puțin, să-și pună în valoare frumusețea. „Bineînțeles că mă machiam pe ascuns în baie. Și bineînțeles că foloseam pudră albă și arătam foarte ciudat”, a povestit actrița. Iar când se gândește la perioada adolescenței, actrița recunoaște că, pe atunci, frumusețea nu conta atât de mult ca acum. „În familia mea nu s-a pus niciodată accent pe felul în care arăți. Nu cred că părinții mei mi-au spus vreodată că arăt bine, așa că nu mă gândeam niciodată la asta”, a spus ea.

„Loțiunea cu factor de protecție ridicat mă ajută să-mi păstrez pielea cât se poate de tânără”

Însă, odată intrată în lumea show bizz-ului, Jennifer Garner a trebuit să se adapteze și să învețe tot felul de trucuri legate de machiaj, dar și de felul în care să-și îngrijească tenul. Prima regulă în acest sens este legată de curățarea pielii. Actrița nu pregetă niciodată să se demachieze. „Mă spăl pe față în fiecare dimineață și în fiecare seară. Iar dacă se întâmplă să fiu foarte obosită, folosesc un șervețel demachiant cât mai bogat în uleiuri naturale”, spune ea. O altă lege a tenului mereu tânăr de la care Jennifer Garner nu se abate este despre protecția solară. Actrița ia această problemă foarte în serios și a devenit un adevărat ambasador în acest sens. „Îmi văd prietenii că poartă pălării și stau la umbră și cred că este minunat, dar mai cred și că ar trebui să folosească cremă de protecție. Soarele este prea puternic. Eu simt cum loțiunea cu factor de protecție ridicat mă ajută să-mi păstrez pielea cât se poate de tânără”, mărturisește actrița. Ea nu iese niciodată afară din casă fără a-și aplica pe față o cremă cu factor de protecţie 100 SPF, despre care spune că este ideală și ca bază pentru machiaj. Protecția solară o ajută să-și păstreze tenul tânăr și elastic. Și pentru ca pachetul antiîmbătrânire să fie complet, actrița folosește de ani buni minunea cosmeticii, și anume retinolul. „După vârsta de 40 de ani trebuie să îți dai seama de ce produs pe bază de retinol ai nevoie”, explică actrița. Iar în cazul ei este vorba despre un ulei pe bază de retinol împotriva ridurilor.

Preferă machiajul „cat eye”

Și ca tinerețea păstrată cu grijă să-i fie pusă și mai bine în valoare, Jennifer Garner optează de cele mai multe ori pentru un machiaj minimal. Puțin mascara pentru gene și o adiere de blush în obraji și actrița este pregătită pentru o nouă zi. „Cel mai bine mă simt atunci când arăt exact ca mine. Cu cât folosesc mai puțin machiaj și cu cât se poate vedea mai mult din tenul meu așa cum este el în mod natural, cu atât sunt mai fericită”, a declarat ea. Dacă însă situația o cere, Jennifer Garner preferă un machiaj „cat eye” și consideră că asta rezolvă complet problema fardatului. „Am lucrat mulți ani cu make-up artistul Paul Starr, care a insistat să învăț să fac foarte bine și singură un lucru legat de machiaj și să apelez la el de fiecare dată când am nevoie”, a explicat artista, adăugând că „dacă sunt nevoită vreodată să mă ocup singură de machiajul meu, atunci optez pentru stilul «ochi de pisică» și nu trebuie să-mi mai fac griji de restul feței”.

Se bazează pe principiul celor patru nutrienți

Cu toate acestea, Jennifer Garner trebuie să-și facă griji în legătură cu felul în care arată corpul ei, mai ales după trei sarcini și odată cu înaintarea în vârstă. Însă actrița preferă să rezolve această posibilă problemă înainte să fie prea târziu. De aceea, ea lucrează cu nutriționista Kelly LeVeque, care a gândit numeroase meniuri și trucuri speciale pentru ca Jennifer să se mențină în formă. Kelly LeVeque este faimoasă pentru brandul „Be Well By Kelly” care se axează pe o abordare când mai sănătoasă a vieții. În plus, ea a inventat metoda „Fab Four” care o ajută și pe Jennifer Garner să nu câștige kilograme nedorite. Regimul se bazează pe principiul introducerii în alimentația zilnică a patru nutrienți esențiali: proteine, grăsimi, fibre și verdețuri. Partea interesantă și ușor de respectat este că dieta permite amestecul de mâncăruri. Jennifer Garner este liberă să aleagă căpșuni, mere, iaurt, ouă, somon, legume sotate, salată, unt de migdale, cereale sau lapte de soia în ce combinație dorește ea. Important este să le combine astfel încât să respecte principiul celor patru nutrienți. De aceea, actrița nici nu consideră că face eforturi prea mari pentru a ţine regim. Și mai interesant este faptul că Jennifer trăiește la o fermă din Los Angeles, unde poate cultiva fructe și legume pe care ea și familia ei le consumă. Iar pentru momentele când simte nevoia de ceva dulce, Kelly LeVeque i-a creat actriței un smoothie special pe bază de pudră de colagen proteic, semințe de in, semințe de chia, unt de migdale, lapte de migdale, spanac și afine.

Jennifer Garner are un dulap plin cu perii de păr şi adoră să le dea în  dar prietenelorei când vin în vizită

Face exerciţii cardio şi box

Dar pe lângă faptul că are mereu o dietă echilibrată, Jennifer Garner face și mult sport. Actrița este, de fapt, una dintre acele persoane care adoră mișcarea. „Nimic nu mă destresează mai mult ca exercițiile cardio. Oricât de obosită aș fi, dacă fac exercițile lui Simone De La Rue mă simt minunat”, a declarat actrița. Dar Jennifer Garner nu se dă înapoi nici de la sporturile mai dificile. Pe vremea când se pregătea pentru filmul „Peppermint”, a luat și lecții de box care i s-au părut atât de interesante, încât, din când în când, reia exercițiile învățate. Pentru Jennifer Garner ideea de bază în privința mișcării este să nu pregete să facă sport măcar câteva minute în fiecare zi. „Să nu lăsăm ideea de perfecțiune să ne stea în cale. Dacă tot ce avem pentru mișcare sunt zece minute, atunci ar trebui să facem sport acele zece minute”, a declarat ea.

Actrița și cei trei copii locuiesc la o fermă lângă Los Angeles, unde își cultivă propriile legume și fructe pentru consum