Main menu

header

751 4 1de Călin Popa şi Eduard Popa

În prima linie a preocupărilor milenialilor stă sustenabilitatea. Aceasta este o grijă și când vine vorba despre înfrumusețare, industrie cu o cifră de vânzări impresionantă, dar care consumă resurse imense și poluează pe măsură. Ce se poate face pentru ca rutina frumuseții de fiecare zi să nu ne mai facă să ne simțim atât de vinovați pentru sufocarea planetei cu tot felul de chimicale?

Uscătoare de păr și sticle de șampon

Reciclarea produselor de înfrumusețare se poate dovedi o adevărată provocare. De la sticlele de șampon la vechile rujuri care nu mai sunt la modă, ce se poate face cu toate aceste resturi atunci când nu vrem să umplem coșurile de gunoi? Multe dintre ele pot fi reciclate. De pildă, uscătoarele de păr, pentru care există centre speciale, recipientele de șampon și gel de duș, cu condiția să fie bine spălate și să le înlăturați capacul, tuburile din aluminiu în care a fost cândva deodorant sau tuburile de mascara, care pot fi donate în centre cu această destinație.

Reumplere și schimb cu prietenele

751 4 2Există și produse folosite cu regularitate care, odată terminate, sunt reciclabile parțial. De pildă, dacă ați folosit până la ultima picătură un fond de ten în recipient din sticlă, acesta poate fi reciclat, împreună cu tuburile de mascara cărora le-ați înlăturat periuța sau cu carcasele în care a fost blushul de fiecare zi, după ce scăpați de mica oglindă și periuța aferentă. Iată și câteva reguli simple de reutilizare inteligentă a fardurilor. În primul rând, optați pentru variantele cu reumplere, care pot merge de la parfumuri la gelurile de duș. Apoi, aranjați o sesiune de schimburi convenabile cu prietenele - fiecare poate avea ceva la care dorește să renunțe și cu care ați putea face un schimb avantajos. Dacă doriți să cumpărați produse de înfrumuse- țare noi și nu le-ați epuizat pe cele pe care le aveți în dulap, mai bine donați-le femeilor de la centrele de refugiați, unde vor fi binevenite.

Printre produsele de înfrumusețare care nu pot fi reciclate se numără discurile demachiante, sticluțele de lac de unghii, pensulele pentru makeup