Main menu

header

755 4 1de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Nimic nu este mai evocator pentru strălucirea solară decât șuvițele deschise la culoare, care fac un contrast fermecător cu părul în nuanță mai închisă. Ieșite o vreme din modă, aceste fire sclipitoare risipite prin plete se întorc în mare vogă, cu tot alaiul lor de avantaje.

Vopseaua nu se aplică direct pe pielea capului

Șuvițele contrastante au revenit în prim-plan din clipa în care starleta Kim Kardashian a afișat public acest tip de vopsit. În doar câteva săptămâni, celebrul look din anii 1990, tipic pentru „Buffy, spaima vampirilor”, a devenit cea mai cerută schimbare de culoare în saloanele de peste Ocean și nu numai. Și, chiar dacă nostalgia nu implică extremele din acele vremuri, este limpede că șuvițele contrastante trăiesc o nouă epocă. Potrivit stiliștilor, acestea vin cu o serie de avantaje. Primul este acela că vopseaua nu se aplică direct pe pielea capului, ceea ce nu este puțin lucru. Un alt beneficiu al șuvițelor este faptul că par mereu proaspete și nu sunt deloc greu de întreținut.

De la schimbare subtilă la efect dramatic

Șuvițele în contrast conferă o strălucire în plus chipului, pe care îl „deschid” și se potrivesc chiar și tenurilor mai închise, cu condiția ca nuanța lor să fie una bine potrivită de specialist. La început, scopul șuvițelor a fost acela de a face părul să arate ca şi cum ar fi fost decolorat în mod natural de soare. În sezonul rece, cu mult mai puțină lumină naturală, un plus de strălucire cu alură estivală este fermecător. În plus, între timp, tehnicile şi produsele care au evoluat permit o gamă mult mai largă de efecte, începând de la o schimbare subtilă, aproape invizibilă, care să contureze ovalul feţei şi să pună în evidenţă anumite trăsături, ajungând până la secţiuni de culoare late sau blocuri de nuanță în contrast, pentru un efect dramatic. De pildă, puteți încerca tehnica „balayage”, o colorare devenită extrem de populară în ultima perioadă, care implică o „pictare” liberă a părului, pentru un set de șuvițe personalizate.

Se potrivesc cel mai bine tenului deschis

755 4 2Pentru persoanele care încearcă pentru prima dată acest trend, este bine să știe că există mai multe secrete ale unui look pe deplin reușit. Porniți întotdeauna de la culoarea naturală, gândindu-vă bine cât de puternic vă doriți contrastul. Sfatul stilistului se poate dovedi decisiv, în funcție și de nuanța tenului. În general, persoanele cu pielea feței foarte deschisă sunt în avantaj - șuvițele contrastante le vor sta foarte bine. În cazul în care tenul are o tentă roz, sunt de evitat nuanţele puternice de roşu sau blond auriu, preferabile fiind cele reci, cenuşii, pentru a neutraliza coloraţia feței. Iar dacă pielea este măslinie, şuviţele pot fi în nuanţe de roşu şi castaniu foarte deschis.

Dacă aveți părul lung, dispuneți şuviţe subtile în jurul feţei, pentru un spor de luminozitate

Folosiţi şampoane şi balsamuri speciale

Cu câteva zile înainte de a face şuviţele, aplicați un tratament intensiv care să repare şi să hidrateze firul de păr. Cu o zi înainte, spălați părul cu un şampon clarifiant. Odată realizat noul look, evitați piscina și introduceți în rutina de spălare şampoane şi balsamuri speciale pentru păr vopsit. Firele din şuviţele decolorate sunt mai uscate şi, dacă nu sunt îngrijite corespunzător, vor arăta ţepoase, iar efectul de strălucire va fi diminuat.