Main menu

header

759 4 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Lumea frumuseții se întoarce rapid, pentru sezonul Sărbătorilor, la toată strălucirea posibilă. Un element definitoriu va fi ansamblul de accesorii pentru față.

„Ploaie de stele” pe fiecare chip

Cele mai recente defilări de modă au pus în evidență o tendință plină de strălucire pentru sezonul de bucurie al Sărbătorilor. În timp ce pentru viața de fiecare zi „la putere” este stilul natural, perioada vacanței de iarnă, cu momentele sale speciale - Crăciunul, Anul Nou și reuniunile tradiționale cu cei dragi -, aduce o „ploaie de stele” pe fiecare chip. Pentru un look de senzație, creatorii propun bijuterii, strassuri și paiete pe trăsături, în alcătuiri elaborate, care să uimească. Plini de imaginație, designerii au „ornat” chipurile cu strălucire roșie sau cu sclipiri aurii, au împodobit pomeții, sprâncenele și urechile, au încorporat elemente radiante în fiecare ansamblu facial propus pentru perioada plină de exuberanță a Sărbătorilor.

Apel estetic la Grecia antică

759 4 3Un alt trend propus de designeri pentru perioada de Sărbători este apelul la clasici. Machiajul este astfel realizat încât să trimită cu gândul la Grecia antică, iar accesoriile nu lipsesc, dând impresia că modelele sunt coborâte direct de pe vechile fresce elene. În colecția semnată de Vivienne Westwood, de pildă, s-a remarcat un stil de mască juxtapusă pe o rochie de inspirație grecească, întregul ansamblu dând o strălucire și o feminitate de excepție modelului. De asemenea, se poartă și trimiterile prin accesorii la Evul Mediu, chiar la erele primitive, amestecul de epoci și elementele de strălucire facială generând un efect straniu, la mare modă.

Primăvară cu flori pe frunte

759 4 4Pentru primăvara/vara 2020, designerii au etalat ca trend accesoriile florale de mari dimensiuni aplicate pe chip. Spectaculoase, pline de culoare, supradimensionate și captând imediat privirea, aceste ansambluri sunt mai simplu de purtat decât par la prima vedere. Create în formă de buchete sau grupări de flori de un singur fel, aceste accesorii cuprind petale, unele simple, altele împodobite cu motive și desene, semne avangardiste montate pe colajele florale. De asemenea, sunt omniprezente stilizări ale simbolurilor indiene, cu tot alaiul lor de mijloace de a împodobi chipul cu flori mari.

Sezonul Sărbătorilor de iarnă, precum și primăvara 2020 aduc accesoriile variate, de mari dimensiuni, în prim-plan, de la măști și picturi la bijuterii și simboluri cu trimitere la extratereștri