Main menu

header

761 4 1de Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe

Recipientele în care se prezintă parfumurile trec într-o nouă eră grație unei inovații care vine de la brandul Formula 1: sticla realizată la imprimantă 3D.

„Schelet” din rășină

Cu modele futuriste, simple sau elaborate, variantele de sticle de parfum realizate prin imprimare 3D au cucerit deja publicul grație aspectului lor ieșit din comun, care promite să revoluționeze domeniul. Proiectul a pornit de la dorința stilizată de a onora performanțele și cultura creată de Formula 1, care colaborează cu Designer Parfums pentru a lansa propria colecție de miresme. În numele admirației pentru performanțele F1, designerii au apelat la crearea de recipiente cu totul deosebite, realizate cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, nucleul de sticlă al parfumului fiind încastrat într-un model de „schelet” din rășină realizat prin imprimare 3D. „Suntem primul brand care realizează imprimarea 3D în industria parfumurlor și în anii viitori vom oferi clienților și posibilitatea de a-și crea propriile variante de design”, anunță Dilesh Mehta, președinte și CEO al Designer Parfums.

Ediție limitată cu… 10.000 de dolari bucata

Formula 1 vine în întâmpinarea fanilor săi, dar nu numai, cu o colecție de cinci parfumuri care vor fi lansate în luna aprilie 2020, dar pentru bucuria celor care așteaptă aceste produse s-a venit în întâmpinare cu o miniediție limitată, de trei astfel de opere de artă și cosmetică, realizate după proiectul lui Ross Lovegrove, faimosul creator care a revoluționat designul industrial internațional. Prezentate la Marele Premiul de la Abu Dhabi, din luna decembrie, aceste „avanpremiere” s-au vândut și cu 10.000 de dolari bucata, notează premiumbeautynews.com. Deși nu se știu foarte multe despre viitoarele miresme pe care le va conține colecția Formula 1, este demn de menționat faptul că Designer Parfums are în portofoliu branduri ca Jennifer Lopez, Naomi Campbell, Ariana Grande, Ghost, Aigner Fragrances, Porsche Design, Scherrer, Cerutti 1881 sau Playboy.

La realizarea formulelor viitoarei colecții de parfumuri ale F1 au colaborat celebri parfumieri precum Aliénor Massenet și Emilie Coppermann