Main menu

header

765 5 3de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

În viitorul sezon cald se vor purta sandalele cu model pentru gurmanzi. Cel puțin așa rezultă din succesul instantaneu înregistrat de modelul încălțărilor care imită textura tăițeilor, prezentat la Săptămâna Modei de la Londra.

Zeci de mii de căutări pe internet

Sandalele care imită tăițeii sunt realizate de celebrul designer britanic Daniel Lee, director artistic al brandului Bottega-Veneta și care în prezent este cel mai aclamat creator din industrie, cu cele patru premii câștigate la British Fashion Awards. Încălțămintea va fi cu atât mai cerută cu cât designerul nu are cont pe rețelele de socializare, iar vâlva s-a manifestat doar la prezentarea din capitala Marii Britanii. „Prefer interacțiunea umană. Aceasta este foarte importantă pentru munca mea”, susține Lee. În fiecare lună care a trecut de la lansarea modelului straniu, s-au înregistrat zeci de mii de căutări pe internet, considerându-se că încălţările create de Lee au ajuns un adevărat fenomen. Deși par a fi realizate dintr-un macramé elaborat, sandalele arată ca un calup de tăiței, sunt aurii, cu un toc deosebit și promit să fie foarte confortabile.

Adidas pizza pentru gurmanzi

765 5 4Încălțămintea care trimite cu gândul la mâncare a luat un avânt considerabil în ultima perioadă. Creatorii s-au gândit la încălțăminte care să „petreacă” purtătorii prin toate gusturile și prin toate perioadele zilei, de la micul dejun la cină. Adidas a lansat încălțămintea care imită pizza, brandul Nike a ieșit cu un model de vafe sau pui prăjit. Există și teniși inspirați de brioșe, cum sunt Vans, care s-a gândit și la persoanele cărora le place foarte mult taco, precum și modele de burger sau sushi. Exemplele ar putea continua.

David Chang, fondatorul imperiului Momofuku, a lansat în parteneriat cu Nike un model de încălțăminte, în ediție limitată, care are aplicată pe toc emblema cu piersică a brandului gastronomic