Main menu

header

770 4 1de Ştefania Băcanu şi Florica Pintea

Mâinile reprezintă, deseori, cartea de vizită a femeii. Din acest motiv, după o anumită vârstă, pielea necesită o îngrijire deosebită pentru a fi păstrată frumoasă şi sănătoasă cât mai mult timp. Adelina Gorcea (foto), manager la THAIco SPA, recomandă rejuvenarea mâinilor printr-o serie de tratamente noninvazive care fac minuni.

„Se poate apela la transferul de grăsime şi de acid hialuronic”

- Ce este rejuvenarea mâinilor?

- Rejuvenarea mâinilor este un termen folosit pentru a acoperi o varietate de tratamente care tratează semnele îmbătrânirii specifice mâinilor. Există o serie de semne vizibile care se pot dezvolta pe mâinile oamenilor pe măsură ce îmbătrânesc, de la pete pigmentare până la pierderea elasticității pielii. Anterior ignorate de oameni și de cosmeticieni deopotrivă, tratamentele de rejuvenare a mâinilor devin tot mai populare, deoarece oamenii înțeleg că tratamentele antiîmbătrânire ar trebui să adopte o abordare a întregului corp. Clienţii acum combină în mod obișnuit procedurile feței, gâtului, pieptului si mâinilor, în timp ce în trecutul recent oamenii tratau doar fața. Dar dacă începeți să tratați zone izolate, zonele netratate devin vizibile.

- În ce constă acest tratament şi cât durează?

- Există un număr semnificativ de proceduri medicale menite să îmbunătățească aspectul mâinilor noastre, iar tratamentul se stabilește în funcție de necesitățile pacientului: transferul de grăsime şi de acid hialuronic pentru îmbunătățirea volumului în zonă, amplificatoare pentru a da volum zonei, tratament cu laser fracțional, erbium sau CO2 pentru a reduce vizibilitatea vaselor mici de sânge, exfolierea chimică pentru a îmbunătăți textura pielii, tratamentul cu laser pentru regenerarea naturală a pielii şi terapia IPL (Intense Pulsed Light) pentru estomparea petelor întunecate.

„Sunt noninvazive şi 100% naturale” - Ce recomandaţi?

770 4 2- La THAIco SPA dispunem de tratamente noninvazive şi 100% naturale, precum cura de regenerare celulară Sono Beauty Lifting de la Dr. Kleanthous şi OxyGeneo. Este o cură de întinerire profundă la nivel celular a pielii, acoperind faţa, gâtul, decolteul şi mâinile. Terapia antiaging Dr. Kleanthous foloseşte aşa-numitele molecule de suport celular drept purtătoare de informaţii pentru capacitatea de regenerare a organismului. Aceste molecule de suport celular se găsesc în cantitate suficientă în celulele noastre până în jurul vârstei de 25 de ani. În cadrul tratamentului, se foloseşte şi un aparat cu ultrasunet care ajută ingredientele active din produse să ajungă adânc în derm pentru a stimula refacerea structurii celulare. Principiul doctorului Kleanthous se bazează pe continua şi permanenta îmbunătăţire a structurii tenului cu molecule de suport celular. OxyGeneo desfășoară trei acțiuni vitale în mod simultan: curățare și exfoliere, oxigenare naturală a pielii din interior şi infuzie de nutrienți activi în epidermă, având ca rezultat atenuarea petelor pigmentare şi îmbunătăţirea aspectului pielii prin conferirea de elasticitate şi vitalitate. NeoBright by OxyGeneo lucrează împreună cu mecanismele corpului pentru a oxigena pielea și pentru a-i da strălucire în mod natural. Formula delicată și foarte eficientă NeoBright infuzează în piele emoliente naturale, vitamine hidratante și hrănitoare pentru piele.

„Se fac şase şedinţe în trei săptămâni”

- De ce avem nevoie de rejuvenarea mâinilor?

- Cei mai mulți dintre noi suntem familiari cu zicala „Putem ghici vârsta unei femei datorită mâinilor ei”. Acest lucru este atribuit mai ales faptului că femeile iau măsuri pentru a-și îngriji fața, dar adesea ignoră mâinile. De asemenea, multe persoane nu cunosc opțiunile care există pentru întinerirea mâinilor. Rejuvenarea ajută la refacerea și restabilirea aspectului sănătos al mâinilor pentru unul cu adevărat complet al sporirii tinereții.

- De câte şedinţe este nevoie?

- Cura Sono Beauty lifting conţine şase şedinţe efectuate în trei săptămâni, a câte două tratamente pe săptămână. Durata unei şedinţe este de 1 oră, incluzând atât tratamentul facial, cât şi cel al mâinilor. De obicei, se combină mai multe modalități pentru a trata atât defectele texturale, cum ar fi petele pigmentare, cât și pierderea integrității structurale care vine odată cu vârsta. În timp ce unele tratamente pot fi combinate într-o singură sesiune, altele se vor desfăşura pe parcursul mai multor întâlniri. Toate opțiunile de tratament, oferite de THAIco SPA, pentru întinerirea mâinilor sunt minim invazive și necesită timp de inactivitate redusă.

„Se stimulează sinteza de colagen și fibrele elastice de la nivelul dermului”

- Cui îi este recomandat?

- Este recomandat pentru doamne şi domni deopotrivă, cu vârsta de peste 30 de ani, deoarece cu toţii ne dorim un aspect tânăr şi o piele care să radieze. Se adresează şi persoanelor mai tinere cu un ten care prezintă îmbătrânire prematură. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, mâna suferă modificări fizice cauzate de factori intrinseci (cum ar fi o scădere a elasticității pielii și a atrofiei țesuturilor moi) și factori extrinseci (precum expunerea la lumină). Mai multe abordări ale întineririi mâinilor au fost documentate, inclusiv agenți locali (cum ar fi cremele) pentru a reduce semnele de microdermabraziune pentru restaurare superficială și întinerire a pielii, exfoliere chimică pentru a îndepărta stratul superior al pielii moarte şi diverse forme de fototerapie. În timp ce fiecare metodă a cunoscut un anumit succes, unele dintre aceste proceduri implică lezarea epidermei.

- Care sunt tehnicile folosite?

- Există un număr semnificativ de proceduri menite să îmbunătățească aspectul mâinilor noastre, iar tratamentul se stabilește în funcție de necesitățile pacientului: mezoterapia laser oferă o alternativă nedureroasă și confortabilă. Laserul rece creează canale fine din punct de vedere microscopic, de la suprafața pielii până în țesut. Apoi, substanțele care sunt aplicate ulterior pe suprafața pielii se pot absorbi cu ușurință prin aceste canale create de laser. Ridurile fine și calitatea pielii pot fi îmbunătățite prin tratamente cu laser fracțional, erbium sau CO2. Aceste proceduri stimulează sinteza de colagen și fibrele elastice de la nivelul dermului. Tehnologia antiaging de ultimă oră Dr. Kleanthous vine în ajutorul persoanelor cu pielea lipsită de strălucire şi vitalitate. Ideal pentru tenul cu pete pigmentare şi aspect neuniform. Efectele vizuale și senzoriale ale acestui tratament de reîmprospătare durează până la 12 luni după ultima ședință, iar apoi este necesar un nou tratament de întreţinere. Prin acid hialuronic și grăsime proprie se corectează mâna îmbătrânită. Peelingul chimic este indicat în vederea biorevitalizării și îndepărtării petelor pigmentare. Nu este invaziv și se realizează cu ajutorul unei substanțe chimice care are în componența sa acid tricloracetic.

„Procedurile umplu liniile fine şi întind uşor ridurile profunde“

- Se recapătă şi culoarea pielii?

- Petele întunecate se dezvoltă pe măsură ce pielea este expusă la lumina soarelui și se tratează cu o serie de terapii ușoare. IPL poate trata petele întunecate nedorite, dar nu este la fel de eficient ca terapia personalizată Dr. Kleanthous, regenerează pielea redându-i un aspect uniform şi strălucitor. Este complet nedureroasă şi nu necesită timp de recuperare. Folosirea regulată a produsului contribuie la îmbunătăţirea vizibilă a pielii. Tratamentele reuşesc să estompeze semnele vizibile de îmbătrânire, reduc liniile, redefinesc conturul, umplu liniile fine şi întind uşor ridurile profunde. Ridurile sunt umplute din interior, caracteristicile pielii sunt mai netede şi rămân naturale pentru un efect antiaging vizibil şi de durată.