Main menu

header

772 4 2de Călin Popa şi Gabriela Comşa

A fost denumită Kérastase, este plină de senzori și o adevărată uzină de prelucrare a datelor, astfel încât să poată furniza în orice moment informații esențiale despre starea pă- rului persoanei care folosește această perie inteligentă.

Algoritmi care „țin socoteala” calității podoabei capilare

Prima perie inteligentă pentru păr este o minune a tehnologiei dedicate înfrumusețării, întrucât în rutina zilnică, felul în care se așază podoaba capilară poate fi o provocare, iar starea părului, și de sănătate și din perspectivă estetică, poate ajunge să determine starea de spirit. În aceste condiții, Kérastase Hair Coach, produs lansat de L’Oréal, are capacitatea de a analiza algoritmi care „țin socoteala” calității părului, monitorizează efectele felului în care vă periați podoaba capilară și oferă, prin intermediul unei aplicații de smartphone, posibilitatea de a verifica dacă părul este într-o stare bună și dacă felul în care îl îngrijiți îi face bine sau nu. Bateria care alimentează dispozitivul face din Kérastase o perie potrivită pentru orice tip de păr, iar colectarea datelor începe concomitent cu operațiunea de periere.

Previne despicarea vârfurilor

Kérastase este un adevărat antrenor al părului, prevenind, printr-o periere adecvată, despicarea vârfurilor sau deteriorarea părului prin periajul necorespunzător. Dispozitivul are în dotare un microfon care ascultă zgomotele generate de periajul obișnuit, pentru a identifica reperele principale ale mișcării, apoi peria furnizează informații despre fragilitatea firului, hidratarea părului, potențialul de rupere. De asemenea, peria măsoară forța aplicată pe scalp la periere, are un accelerometru și un giroscop care furnizează date despre nivelul de daune generate de un periaj prea viguros și numără seriile de perieri din rutina persoanei care utilizează peria. De asemenea, dispozitivul este prevăzut în interior cu o serie de senzori care asigură datele corecte indiferent dacă peria este folosită pe păr uscat, umed sau ud.