Main menu

header

775 4 1de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Un trend de ultimă oră care a intrat în prim-planul preocupărilor pentru înfrumusețarea holistică este detoxificarea aurei, mai precis o curățare energetică ce promite, pe lângă îmbunătățirea aspectului, și o destresare foarte necesară în lumea de astăzi.

Implică amplasarea pe corp a unor piese de cuarț

Există foarte multe persoane care experimentează o stare de „greutate”, ca și cum nu ar mai avea energie și poftă de viață. La îndemâna celor care se simt astfel stau numeroase terapii care să le refacă starea de spirit, dar atunci când acestea nu funcționează, unii cunoscători recomandă detoxificarea aurei cu ajutorul cristalelor. O astfel de procedură implică amplasarea pe corp a unor piese de cuarț care au puterea de a debloca sistemele organismului. Potrivit celor care promovează procedura, simpla detoxificare internă cu ajutorul sucurilor și al postului intermitent poate fi completată fericit cu acest tip de curățare energetică.

Apă infuzată cu particule de ametist, pentru aspectul pielii

775 4 2Terapia de curățare a aurei poate lua și forme care se pot utiliza în fiecare zi. Orice persoană poate consuma apă cu particule de ametist, care amplifică detoxificarea internă, ajută aspectul pielii și metabolismul și conferă o stare de bine sensibil ameliorată. De asemenea, există formula amplasării unui cristal în imediata apropiere, eventual chiar la locul de muncă, energia pozitivă a acestei pietre emanând în jur o susținere a echilibrului interior, notează elle.com. Promovate de vede- te ca Victoria Beckham sau Kate Hudson, aceste obiecte sunt aproape la fel de frumoase ca niște piese de artă și pot fi chiar purtate în geantă.

„2020 este anul îmbăierii aurei”

775 4 3Până nu demult, practici precum vindecarea chakrelor, tehnicile de eliberare emoțională și exercițiile fizice concentrate pe wellness erau apanajul câtorva inițiați. În prezent, însă, „detoxificarea aurei a devenit ceva normal. Așa cum eliminăm praful din casele noastre, așa putem înlătura și energia negativă din noi”, explică vindecătorul Emma Lucy Knowles, autor al lucrării „The Power of Crystal Healing” („Puterea vindecătoare a cristalelor”). Și nu este vorba doar despre cristale. Potrivit cunoscătorilor în domeniu, „anul 2020 este cel al îmbăierii aurei” prin meditație, cromoterapie sau meloterapie.

Efectele asupra fizicului și psihicului sunt benefice

Deși nu este obiect al cercetărilor științifice, această gamă de procedee este bazată pe binecunoscutele fluctuații de energie pe care le experimentează toți oamenii. „Corpul nostru ne spune deseori că este nevoie de o schimbare de energie, indiferent că este vorba despre o baie prelungită care să ne curețe de reziduurile zilei, fie că este vorba despre o plimbare care să ne pună gândurile în ordine. Toate acestea înseamnă nevoia de curățare energetică, iar efectele asupra fizicului și psihicului sunt benefice și binecunoscute”, punctează Knowles.

Detoxificarea emoțională se poate obține și prin terapie cu sunet și acupunctură

Echilibrul interior se reflectă în imaginea exterioară

775 4 4Cristalele de nuanță aurie sunt perfecte pentru diminețile de luni, întrucât stimulează creativitatea și motivarea. Cuarțul limpede este cunoscut pentru puterea de a focusa forța, pietrele semiprețioase în bijuterii sau în jur pot face pereche perfectă cu felul de a fi al fiecărui utilizator, generând echilibrul necesar interior care se reflectă în imaginea exterioară. Pietrele de vindecare din Eilat sunt un amestec de malachit, turcoaz, argint și cupru. Acestea pot crea, stoca și conduce energie și au, de asemenea, o abilitate semnificativă de a absorbi mai multe tipuri de durere. Pietrele cu proprietăți magnetice ajută la îmbunătățirea circulației și pot fi foarte utile când oamenii au de-a face cu durerea în general. Iar hematitul, una dintre cele mai mistice pietre, poate fi purtat ca o brățară, pentru a răci sângele.