Main menu

header

776 4 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Rebeliunea specifică tinerilor, revenirea la modă în forță a muzicii rock, elementele îndrăznețe de stil, cum sunt părul albastru sau tatuajele faciale, fac din renașterea stilului punk ceva aproape firesc.

Negru cu elemente puternic contrastante

Variațiunile 2020 pe tema stilului punk includ tot arsenalul de piese vestimentare, make-up și accesorii. Cu fiecare generație, această modă renaște, în mii de formule inspirate. Mereu diferit și complet restilizat față de versiunea originală, din anii 1970, punk-ul este regăsit cel mai adesea în garderoba tinerilor și adolescenților care nu vor să renunțe la anii lor de revoltă. Această generație a făcut, de altfel, din stilul punk mai mult decât un simplu mesaj vestimentar - punk este o atitudine, chiar un stil de viață. De la moda punk britanică timpurie vin spre generațiile actuale jachete de piele, blazere personalizate, bustiere strâmte, cămăși-rochii acoperite la întâmplare de sloganuri instigatoare, petice, ciorapi de plasă și imagini controversate. Negrul rămâne culoarea-fanion a acestui stil, presărat cu elemente de contrast puternic - roșu, fucsia, alb, neon.

Pantaloni din piele, ghete masive

776 4 3Recenta Săptămână a Modei de la New York a evidențiat această revenire a ținutelor care au cel puțin un element punk. Unul dintre reperele definitorii ale stilului punk este pielea de culoare neagră, în special pantalonii, care au fost prezenți pe podiumuri și se prezintă ca un trend major pentru iubitorii acestui stil, care doresc să adopte varianta 2020. Piesele vestimentare din cauciuc și din vinil au rămas în continuare populare, iar țesăturile cu animal print sunt deja consacrate ca modă de frunte și în acest an. Pentru completarea look-ului punk este, de asemenea, nevoie de faimoasele ghete masive care definesc stilul - bocanci militari, de motociclist, pantofi brothel creepers etc. - purtate atât cu fuste în culori contrastante, cât și cu amintiții pantaloni de piele.

Accesorii îndrăznețe, abrazive

776 4 4Cum era de așteptat, ținuta punk rebelă, cu mesaj antisistem, menită să șocheze, include printre accesorii bentițe și alte bijuterii cu țepi, ace de siguranță, piercinguri, brățări de argint, crucifixuri masive, lanțuri cu zale mari etc. Alte obiecte care nu au, din fabrică, nici cea mai mică legătură cu moda, sunt adăugate la îmbrăcăminte sau ca bijuterii - lame de ras, lacăte sau lanțuri groase. Alături de toate acestea stau cerceii cu modele inedite și simboluri ale rebeliunii și sfidării normelor sociale impuse.

Accente de tuş, păr albastru

Din punct de vedere al machiajului, nonconformiștii iubitori de punk folosesc și acum foarte mult tuș negru, aplicat din abundență la ochi, acesta fiind purtat atât de bărbați, cât și de femei. Pe lângă stratul generos de tuș, adepții acestui curent fashion au grijă să se distingă printr-un ten palid, gene bogate în volum şi buze de culoare închisă ori dimpotrivă, în nuanțe foarte vii, pentru contrast cu negrul omniprezent. Variațiunile pe această temă la capitolul make-up includ apariția părului albastru, la mare modă în acest an marcat oficial de culoarea albastru clasic. De asemenea, stilul punk merge perfect cu ultimele tendințe în tunsoare - în scări, cu creastă, cu țepi.

Trendurile actuale în moda punk includ tatuaje pe față, elaborate, obligatoriu negre