Main menu

header

781 5 5de Călin Popa şi Florica Pintea

Industria cosmetică din Japonia are obiceiul ca la intervale regulate să pună la dispoziția publicului produse care cuceresc imediat, unele devenind chiar „pietre de hotar” ale înfrumusețării. Din această categorie poate face parte masca-spray recent lansată de brandul Kao.

„A doua piele”

Pusă în vânzare în premieră mondială, masca-spray este realizată din fibre de 100 de ori mai subțiri decât firul de păr uman. După aplicarea unei loțiuni hidratante, utilizatorul pulverizează soluția pe ten și imediat se formează o peliculă translucidă care acționează ca o „seră”, astfel încât pielea să absoarbă cât mai multă umezeală. Supranumită deja „a doua piele”, masca poate fi menținută peste noapte sau poate fi înlăturată după un minut. „Acesta este primul produs cosmetic care utilizează o tehnologie atât de avansată în acest mod. Am făcut eforturi serioase pentru a reduce dimensiunea recipientului”, detaliază Masayuki Uchiyama, cercetător în cadrul Kao.

Potențiale utilizări medicale

Spray-ul a necesitat zece ani pentru a fi realizat, în parteneriat cu Panasonic. În tot acest timp, materialul care este difuzat pe piele a rămas un secret bine păzit. „În final am reușit să realizăm un produs care să permită transferul de aer al pielii, chiar dacă masca are efect de seră pentru ten”, adaugă Uchiyama. Pe de altă parte, dată fiind tehnologia avansată înglobată, dispozitivul nu este deloc ieftin - spray-ul costă 460 de dolari -, dar experții consideră că dacă ar fi extins în lumea medicală, pentru acoperirea cicatricilor sau crearea unui tip de plasture invizibil, de pildă, acest concept ar genera vânzări de circa un miliard de dolari.

Variante pe alese

Universul măștilor de față situează pe primele locuri la vânzări variantele din microfibre, așa-numite „de bumbac”, cele mai accesibile, infuzate cu ingrediente benefice și care se usucă rapid. Măștile cu hidrogel au un efect de răcorire a pielii și se consideră că mențin o bună hidratare. De asemenea, campioane la vânzări, deși ceva mai scumpe, sunt și măștile cu bioceluloză, din fibre naturale de la bacterii „prietenoase”, măștile cu argilă sau cărbune, detoxifiante de top, precum și cele cu apă minerală, faimoase pentru efectul pe care îl au bulele pe care le formează la suprafața tenului după aplicare.

„Măștile de față sunt o excelentă poartă de intrare către lumea produselor de înfrumusețare“ (Charlotte Cho, co-fondator al Soko Glam)