Main menu

header

de Cristina Tache

Varza, pătrunjelul sau oul sunt produse pe care le folosim doar ca ingrediente, pentru prepararea mâncărurilor, dar cosmetica naturistă are şi ea de profitat de proprietăţile acestora. În acest scop puteţi realiza acasă tratamente ieftine şi eficiente.

Mască antirid cu varză
Zdrobiţi două-trei foi de varză şi puneţi-le într-un bol, cu un vârf de linguriţă de drojdie şi o linguriţă cu zeamă de lămâie. Amestecaţi până obţineţi o pastă şi aplicaţi în strat gros pe faţă şi pe gât. Lăsaţi să acţioneze 15 minute şi îndepărtaţi cu dischete din bumbac înmuiate în apă. Această mască încetineşte procesul de apariţie a ridurilor şi previne deshidratarea pielii.

Efect de lifting cu albuş de ou
Albuşul de ou poate fi folosit cu încredere pentru un efect imediat de întindere a pielii. Se bate albuşul până se obţine o pastă omogenă. Se aplică pe faţă, se lasă să se usuce timp de cinci-zece minute, iar apoi se îndepărtează cu apă călduţă.

Tratament cu pătrunjel, împotriva coşurilor
Puneţi câteva frunze de pătrunjel într-un recipient pentru gheaţă şi turnaţi apă rece. Lăsaţi la congelator până îngheaţă şi apoi masaţi tenul cu ajutorul cuburilor obţinute. Acest tratament împiedică inflamarea coşurilor.

Miere, ou şi lămâie, pentru piele iritată
Amestecaţi un ou, o linguriţă cu miere de albine şi o linguriţă cu zeamă de lămâie. După ce soluţia este omogenă, aplicaţi pe faţă cu ajutorul unei dischete din bumbac. Lăsaţi să acţioneze timp de 20 de minute, după care îndepărtaţi cu apă din abundenţă.

Zaţ de cafea, împotriva celulitei
Acest tratament poate fi folosit zilnic pe zonele afectate de celulită. Se amestecă zaţul de cafea, proaspăt, cu o linguriţă cu ulei de măsline, zeamă de lămâie şi miere de albine. Cu pasta obţinută se masează zonele cu celulită, se împachetează cu folie de plastic şi se lasă să acţioneze 15 minute. Apoi se curăţă cu apă călduţă.