Main menu

header

785 4 3de Călin Popa şi Florica Pintea

Alternativă naturală şi la îndemâna oricui pentru reîntinerirea feței, gimnastica facială are rezultate excelente, nu are costuri și nici efecte secundare. În plus, nu creează acel tip de dependență de cabinetele de înfrumusețare pe care o experimentează atâtea persoane.

Combate coborârea pielii

Odată cu trecerea anilor, muşchii feţei coboară. Fiecare emoţie îşi lasă amprenta pe chip, iar imaginea pe care o reflectați nu mai este proaspătă și încântătoare ca pe vremuri. Dacă nu doariți să apelați la intervenții chirurgicale, cu tot alaiul de potențiale neplăceri ale acestora, vă puteți remodela chipul cu ajutorul unor exerciții simple de gimnastică facială. Cu perseverență în repetarea câtorva mişcări ale muşchilor feței şi lucrând corect fiecare zonă, puteți avea rezultate vizibile, îmbucurătoare, foarte rapid. Gimnastica facială reprezintă o bună soluţie antirid, multe femei reușind, prin acest tip de exerciții, să-şi păstreze expresia feţei mereu tânără, obrajii ridicaţi şi zâmbetul deschis. Unul dintre cele mai simple exerciţii implică tragerea obrajilor în interior, ţinând buzele strânse. Alternaţi obrajii, apoi exersaţi cu ambii, simultan. După fiecare exerciţiu, relaxaţi-vă şi faceţi cât mai multe repetări. Exerciţiul de la polul opus acestuia este cel în care umflați cu aer câte un obraz, relaxați, apoi îi umflați pe amândoi şi menţineți poziţia cât mai mult posibil.

Musculatură mai elastică

După baie sau dimineaţă, înainte să vă machiaţi, masaţi-vă obrajii. Dintr-o poziţie relaxată, ţinând capul drept, revigoraţi-vă această parte a feței cu mişcări circulare, folosind, pe rând, fiecare dintre degetele mâinii. Un alt exercițiu care va genera o musculatură mai elastică se face astfel: țineţi capul drept, relaxat, privirea înainte şi buzele lipite. Din această poziţie, încercaţi să zâmbiţi cât mai tare. Întindeţi, apoi relaxaţi. Alternaţi cu exerciţiul în care, din aceeaşi poziţie, zâmbiţi larg, de data aceasta cu gura deschisă. Se repetă mișcările de mai multe ori, zilnic.

Conferă buze ferme

Zona buzelor este foarte importantă pentru aspectul feței, în această zonă a chipului apărând riduri fine, ce îmbătrânesc. Pentru a preveni acest aspect și a reface tinerețea buzelor, puteți să vă așezați pe un scaun, cu capul relaxat, apoi deschideţi gura, scoateţi limba şi încercaţi să vă atingeţi bărbia. Menţineţi cel puţin zece secunde. Acest exerciţiu lucrează buzele, dar şi muşchii obrajilor. Repetaţi-l de cât mai multe ori. O altă mișcare se execută astfel: din poziţia şezut, cu capul pe spate, împreunaţi-vă buzele ca pentru un sărut. Încordaţi buzele şi întindeţi-le ca şi cum aţi vrea să atingeţi tavanul. Menţineţi poziţia pentru zece secunde, apoi relaxaţi. Repetaţi de zece ori.

Remediu pentru ridurile din jurul ochilor

Combaterea ridurilor din jurul ochilor a generat o întreagă industrie la nivel mondial, și nu întâmplător - această parte a chipului este responsabilă direct cu imaginea de tinerețe și prospețime a chipului. Pentru a nu face apel la proceduri costisitoare, ca și pentru a ajuta produsele de înfrumusețare pe care le folosiți, dublați cu anumite exerciții efortul de a combate ridurile din zona ochilor. Astfel, trageţi cu grijă colţurile ochilor spre lateral, folosind degetele arătătoare, până ce ochii ajung să fie aproape închişi. Întindeţi pleoapa inferioară cu ajutorul degetelor, ridicându-le spre tâmple. Relaxaţi şi repetaţi exerciţiul de cinci ori.

Pentru bărbia care are tendința de a se lăsa, puteți masa această parte a chipului în fiecare seară, cu mişcări blânde, de la vârf până spre obraji