Main menu

header

de Cristina Tache

Dintotdeauna, când a fost vorba despre frumuseţe şi despre metode de întreţinere, au apărut tot felul de mituri, mai mult sau mai puţin adevărate. Unele dintre ele sunt inofensive, altele nu. Din acest motiv, astăzi vă propunem să dărâmăm miturile şi să aflăm adevărul despre câteva lucruri importante pentru frumuseţea noastră.

Şamponul pentru copii este potrivit şi femeilor?
Fals. Tot specialiştii ne spun că aceste produse sunt foarte blânde şi nu conţin substanţele de care părul unei femei mature are nevoie. Este bine să alegeţi un şampon care să se potrivească tipului de păr pe care îl aveţi şi care să îl protejeze de factorii de mediu.

Ce e scump e şi bun?
Fals. Nu întotdeauna o cremă sau o loţiune foarte scumpă este eficientă pentru pielea dumneavoastră. Unele produse pot conţine ingredienţi artificiali, ce pot dăuna. Important este, atunci când cumpăraţi o cremă de îngrijire, să citiţi eticheta, pentru a vedea ce conţine şi apoi să decideţi dacă este ceea ce îi trebuie pielii dumneavoastră.

Pudra este benefică pentru tenul gras?
Fals. În cazul unui ten gras, nu se recomandă folosirea excesivă a pudrei, pentru că aceasta încarcă porii, se amestecă împreună  cu sebumul deja existent pe piele şi duce la apariţia coşurilor şi a punctelor negre. În locul pudrei este de preferat o cremă matifiantă.

Unghiile false atacă unghia naturală?
Fals. Unghiile false montate într-un cabinet specializat nu vor dăuna unghiilor naturale. În plus, dacă ele sunt îngrijite corespunzător, cu produsele adecvate, nu există nicio problemă. Singura regulă este să respectaţi instrucţiunile specialistului.

Un păr frumos este cel periat de 100 de ori pe zi?
Fals. Specialiştii spun că este contraindicată perierea excesivă a părului. Firul devine fragil, se rupe mai uşor, iar scalpul se poate irita şi poate apărea chiar şi mătreaţa. Este suficient să vă pieptănaţi dimineaţa şi seara cu o perie de bună calitate.