Main menu

header

787 5 3de Călin Popa şi Adrian Barna

Relaxarea post-COVID-19 include „lansarea” în vacanțe însorite, cu tot arsenalul de îngrijire necesar, de la un bronz frumos și uniform la o manichiură care să pună în valoare și mâna, și noua culoare a pielii.

Kyle Jenner a dat tonul simplității vesele

După ce starleta Kyle Jenner a postat pe o rețea de socializare formula proprie de manichiură French, supranumită „curcubeu”, a devenit limpede că acesta va fi trendul verii 2020. Simplă, la îndemâna oricui, bazată pe un gel hidratant în culoare neutră, această manichiură a cucerit imediat milioane de admiratoare - și nu numai - din întreaga lume, care s-au grăbit să realizeze variațiuni pe vesela temă. Partea bună este că, în condițiile aglomerării inerente din saloanele de înfrumusețare, o astfel de manichiură nu implică nici multă muncă, nici soluții complicate. În schimb, are avantajul personalizării.

Mare, soare și culoare

787 5 4Odată ieșite din clișeul tonurilor uniforme de piersică, nude și coral, doamnele și domnișoarele pot trece la aplicarea unui gel translucid care să îngrijească unghia, apoi îşi pot picta vârfurile unghiilor în orice combinație preferată, care să transmită mesajul acestei veri - libertate, mare și soare. Așadar, în loc să aplicați o pastă albă uniform, „ornați” doar vârful în culori care să se potrivească cu ținuta din ziua respectivă, fără să vă faceți probleme că ar putea să nu iasă perfect desenul; la modă este versatilitatea. Puteți utiliza orice schemă cromatică, în orice formă, de la degradé la suprapuneri de culori din spectrul solar. „O astfel de manichiură vă poate face să zâmbiți, generează optimism. Stilul French a rămas la fel de popular ca întotdeauna, iar a-i monta o paletă de culori nu face decât să-i dea o notă amuzantă”, detaliază Sarah Gibson Tuttle, fondator al brandului Olive & June.

Curățare, pilire, decorare

Pașii realizării unei astfel de manichiuri sunt puțini și ușori. Întâi curățați unghia de orice reziduuri anterioare, apoi piliți în forma dorită și înlăturați pielițele. „Odată ce ați ales culorile pe care doriți să le combinați în noua manichiură, aplicați un strat din prima dintre ele pe vârful unghiei, folosind partea exterioară a pensulei. Repetați mișcarea pe toate unghiile, apoi reveniți cu un al doilea strat, pentru a face culoarea mai vibrantă. După ce ați terminat de combinat, cu altă pensulă înmuiată în dizolvant, corectați și retușați în forma dorită sau eventualele imperfecțiuni. Ultimul pas este aplicarea unui lac peste această operă”, detaliază Gibson Tuttle.

Manichiura French-curcubeu este o combinație între cele două stiluri marcante ale verii 2020: French și degradé