Main menu

header

789 4 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Uleiul de pracaxi are una dintre cele mai mari concentraţii de acizi grași dintre produsele naturale. În aceste condiții, este un adevărat elixir pentru părul tern, conferindu-i vigoare, strălucire și hidratarea perfectă.

Combate despicarea vârfurilor

Acizii graşi din uleiul crud de pracaxi au proprietăţi lubrifiante, emoliente şi antiinflamatorii, ceea ce face din acest produs soluția ideală pentru problemele părului și scalpului. În primul rând, „disciplinează” șuvițele rebele printr-o hidratare intensă, în profunzime. Formulele de îngrijire a părului care conțin acest ulei asigură efecte de catifelare, făcând părul mult mai strălucitor. De asemenea, aranjarea părului devine o operațiune mult mai simplă, cu efecte mult mai bune, întrucât acest ulei combate despicarea vârfurilor și uscarea firului de păr în timpul stylingului, notează byrdie.com. Mai departe, uleiul de pracaxi conferă părului o strălucire instantanee demnă de invidiat, cu atât mai mult cu cât este de proveniență naturală.

Tratament antibacterian

Uleiul de pracaxi fortifică rădăcina firului de păr și, în același timp, o ferește de atacul fungilor și al bacteriilor, în acest fel prevenind căderea părului. De asemenea, grație efectelor sale, poate fi folosit ca un balsam 100% natural, fiind comparabil cu siliconul. Totodată, uleiul natural de pracaxi protejează părul de agenții poluatori, de razele ultraviolete și de agresiunea cosmeticelor. „Îl puteți aplica seara și lăsa peste noapte, urmând să-l clătiți a doua zi sau după spălare, câteva picături în lungul firului de păr, pentru un styling desăvârșit”, recomandă Gina Rivera, fondator al Phenix Salon Suites, din Chicago. Prin conținutul foarte mare de acizi grași, acest produs apără podoaba capilară de pierderea de keratină și de apă. „Uleiul de pracaxi regenerează pielea foarte sensibilă a scalpului, care are nevoie de o atenție specială, întrucât este predispusă la uscare excesivă”, punctează Giovanni Vaccaro, director al companiei Glamsquad.

Agent de hidratare

Nu doar părul, ci și pielea îmbătrânită, obosită, uscată, cu aspect tern, are numai de câștigat de pe urma tratamentului cu ulei de pracaxi. Acesta acționează ca un agent de hidratare până în straturile cele mai adânci, netezește, atenuează ridurile fine, diminuează petele și cicatricile. „Uleiul de pracaxi poate fi o adevărată salvare pentru părul uscat și problemele cu mătreața ale scalpului, grație prezenței acidului lignoceric, care protejează și regenerează”, adaugă Vaccaro.

„Folosit pentru masajul scalpului, uleiul de pracaxi îmbunătățește fluxul sangvin și în acest fel susține creșterea sănătoasă a părului” Gina Rivera, fondator al Phenix Salon Suites, Chicago