Main menu

header

791 4 1de Ştefania Băcanu şi Florica Pintea

Odată cu înaintarea în vârstă, muşchii feţei îşi pierd elasticitatea, cantitatea de grăsime se reduce şi apar ridurile. În locul acestei imagini, se poate observa un ten obosit şi îmbătrânit. Pentru a întârzia apariţia acestui proces, Mădălina Brânduşescu (medalion), manager Beauty Art Aestetics, recomandă liftingul cu fire bioabsorbabile pentru orice zonă a corpului. Tot ea ne-a spus în ce constă tratamentul, ce presupune şi care sunt efectele, dar şi riscurile.

„Procedura presupune introducerea unor ace foarte fine în zona dorită”

- Ce este liftingul cu fire?

- Este o metodă de tratament nonchirurgical prin care se obţine o nouă conturare a expresiei faciale, ridicarea pielii lăsate, dar şi rejuvenarea zonelor vizate. Firele PDO, sunt fire din polidioxanonă, resorbabile, utilizate frecvent în chirurgia cardiacă. Acest material este sigur, nu produce reacţii alergice şi nu are efecte secundare.

- Cum se realizează procedura?

- Pe scurt, procedura presupune introducerea unor ace foarte fine umplute cu minifire de polidioxanonă (PDO) care rămân în piele atunci când sunt extrase acele. Dimensiunea acelor variază, astfel intervenţia se poate adapta la zone diferite şi la trăsăturile proprii fiecărui pacient, asigurând efectul de lifting.

„Pot fi remodelate şi coapsele interioare”

791 4 2- Ce zone pot fi rejuvenate cu ajutorul firele PDO?

- Ar putea fi sprâncenele, arcuirea şi ridicarea lor, zona perioculară, reducerea ridurilor din jurul ochilor, gâtul, reducerea „guşei”, reconturarea nasului prin îngustare şi ridicare, eliminarea bărbiei duble, prin îngustarea acesteia. De asemenea, pot fi remodelate coapsele interioare prin stimularea producţiei de colagen şi elastină, abdomenul, prin stimularea limfei, braţele - accelerarea acţiunii fibroblastelor, fesele, prin uniformizarea şi netezirea feselor şi, cea mai des utilizată procedură, conturarea pronunţată a buzelor.

- Ce recomandări se fac înainte şi după lifting?

- Specialiştii recomandă evitarea alcoolului, a consumului de vitamina E şi a unor suplimente bogate în Omega 3, ulei de peşte şi gingko biloba cu câteva zile înainte de intervenţie şi după aceasta. De asemenea, timp de două săptămâni, trebuie evitate exerciţiile fizice grele, sauna, tratamentele stomatologice care presupun deschiderea largă a gurii şi poziţia de somn cu faţa în jos.

„Se adresează şi femeilor, şi bărbaţilor”

791 4 4- Cine poate apela la aşa ceva?

- Dacă eşti interesat/ă de o metodă nechirurgicală, minim invazivă de lifting facial, atunci intervenţia cu fire bioresorbabile PDO este cea mai potrivită soluţie pentru a întineri cu zece ani, deoarece redă prospeţime pielii, reduce ridurile sau chiar le elimină. Procedura de lifting cu fire PDO se adresează atât femeilor, cât şi bărbaţilor care vor să evite chinurile unui lifting chirurgical, apelând la o metodă modernă, simplă şi sigură.

- Există mai multe tipuri de fire?

- Da, pe lângă cele monofilament care se folosesc pentru conturul buzelor, mai sunt fire de tip cog, pentru liftingul obrajilor. Acestea sunt cele mai puternice fire şi oferă un efect de lifting. În unele cazuri poate să înlocuiească cu succes liftingul chirurgical. Pentru aceste fire, de tip cog se realizează anestezie injectabilă. Pentru firele pe care le folosim la conturul buzelor se face acceaşi anestezie de la stomatolog, ca şi în cazul augmentării cu acid hialuronic. Mai sunt firele de tip screw sau double screw, care se folosesc pentru fermitatea ţesutului, pentru slimming face, pentru ridurile de tip colier care apar pe gâtul doamnelor, chiar şi pentru celulită. Avem şi fire speciale pentru corp care se pot aplica pe zona picioarelor, pe abdomen, pentru spargerea celulitei şi fermitatea ţesutului. Este o procedură mai puţin invazivă, dar nu este dureroasă, deoarece se realizează cu anestezie injectabilă cu silină.

„Sunt 100% compatibile cu organismul uman şi nu există risc de alergie”

- Ce riscuri există?

- În primul rând, pot apărea echimoze, vânătăi, în funcţie de sensibilitatea fiecărei paciente sau pacient (avem şi clienţi din sfera masculină). Ele sunt 100% compatibile cu organismul uman şi nu există risc de alergie. Nu am avut probleme cu niciun pacient care să se fi confruntat cu alergii sau infecţii. Bineînţeles, pentru a evita astfel de probleme, trebuie să avem grijă de zona tratată.

- Se realizează cu anestezie?

- Bineînţeles, se face anestezie. Firele pentru buze, monofilament, sunt nişte fire subţiri, scurte, special create pentru conturul buzelor. Procedura nu este deloc dureroasă, pentru că se foloseşte anestezie, tocmai pentru ca pacienta să se simtă cât mai confortabil şi să fie relaxată. Trebuie să cunoască foarte bine contraindicaţiile. Să ştie că, timp de o săptămână, este posibil să simtă acele fire, dar după şapte zile, firele se vor integra şi se va obţine rezultatul mult aşteptat, un contur mai bine pronunţat, dacă vorbim despre firele monofilament, care se utilizează pe conturul buzelor. Dacă folosim fire pentru corp, pielea va fi mai elastică, mai fermă.

„Remanenţa este între unu şi doi ani”

- Ce diferenţă este între firele PDO şi tatuarea conturului?

- În primul rând, eu nu sunt de acord cu tatuarea conturului, deoarece tatuajul, după o anumită perioadă, îşi va pierde nuanţa şi nu va mai avea un aspect estetic. În schimb, în cazul firelor, remanenţa este mult mai mare, între un an şi doi ani. După această perioadă, dacă nu mai dorim un contur atât de evident, putem să renunţăm la fire, dar buza va rămâne la fel ca înainte de procedură. Deci, clar, firele sunt mult mai bune decât tatuajul clasic.

- După cât timp apar rezultatele?

- Rezultatele nu sunt vizibile imediat. La început putem observa doar 10%. După 15 zile se va vedea 50%, iar efectul final va apărea în 30-40 de zile, fie că vorbim despre firele de la buze, de pe faţă sau despre cele de pe corp.

„Intervenţia cu fire bioresorbabile PDO este cea mai potrivită soluţie pentru a întineri cu zece ani, deoarece redă prospeţime pielii, reduce ridurile sau chiar le elimină“

„Pentru mai mult volum se foloseşte acid hialuronic“

- Pe lângă fire, mai este necesară şi injectarea cu acid pentru o buză mai plină?

- De cele mai multe ori, se creează o confuzie. Firele nu au efect de umplere, sau de volum al buzei. Ele creează doar un contur pronunţat al buzelor. Practic, liftează ţesutul. Pentru volum, avem nevoie de o substanţă de umplere, adică, acid hialuronic. Dacă ne dorim şi un contur mai pronunţat şi un volum mai mare, vom combina firele PDO cu acidul hialuronic, în aceeaşi şedinţă. Pacienta nu va simţi nicio durere pentru că vom face anestezie, aşa cum spuneam, ca la stomatolog. Bineînţeles, firele se pot utiliza şi combinat, dar şi separat, pentru cele care doresc doar un contur evidenţiat sau doar buze mai pline.