Main menu

header

793 5 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Care e cea mai bună soluție pentru ca spinii înțepători de pe picioarele doamnelor și domnișoarelor să dispară în cel mai scurt timp? Cu siguranță, epilarea rămâne în topul preferințelor. Cum să folosiți această tehnică cât mai corect și ce tipuri de ceară sunt acum în top, aflați de la cosmeticiana Mădălina Jenaru, de la Salonul VicMar (număr de telefon: 0723.765.676).

„Aderă perfect la firul de păr scurt”

793 5 2- Dacă până acum doamnele erau obișnuite cu ceara tradițională sau cea de unică folosință, a venit momentul să încerce ceva „extravagant”: ceara elastică gold. Ce are aceasta în plus față de orice alt tip de ceară?

- Răspunsul este exact cel pe care l-au așteptat doamnele și domnișoarele de multă vreme. Epilarea cu ceară elastică nu doare. Datorită compoziţiei există risc minim de reacţii alergice. Se poate încălzi la temperaturi mai ridicate fără a leza pielea, cu toate acestea ceara asta nu frige. Textura mătăsoasă se întinde uşor şi smulge chiar şi firele mai mici, datorită temperaturii mai înalte la care se poate încălzi. Tot ceara elastică este cea care lasă pielea mult mai netedă și mai catifelată decât orice altă metodă de îndepărtare a părului nedorit existent la ora actuală, fie că vorbim despre lama de ras, crema epilatoare, benzile de epilat, ceara tradițională sau epilatoarele electrice. Ceara hipoalergenică gold îmbracă doamnele și domnișoarele în nuanțe de aur și le poartă într-o frumoasă călătorie în lumea reginelor.

- Cât de utilă este pentru a scăpa de firele cele mai scurte de păr care, din nefericire, constituie un stres pentru femeile care vor să arate ca în reclame?

- Ceara hipoalergenică gold este o ceară film creată special pentru epilarea pe întreaga suprafață a corpului. Are o maleabilitate mare și este ușor de întins cu spatula, până la formarea unei pelicule subțiri. Ea aderă perfect la firul de păr scurt si nu irită pielea.

- Ceara elastică gold e refolosibilă?

- Acest tip de ceară este de unică folosință, de aceea după ce este utilizată, se va arunca.

„Pentru bărbaţi a fost creată special ceara gri”

793 5 2- Poate fi folosită şi de bărbaţi?

- Nu. În acest sens, a apărut pe piață ceara elastică gri. Ceara elastică aluminizată, de culoare argintiu spre negru, este o ceară special creată pentru bărbați, cu aderență crescută la firele de păr rezistente ale bărbaților. Se cunoaște faptul că domnii au firele de păr rezistente, dar pielea sensibilă, iar acest tip de ceară permite îndepărtarea eficientă a părului şi fără a traumatiza pielea.

- Se poate folosi și pentru epilarea feței în frizerii?

- Sigur. Acest tip de ceară se poate aplica atât în zona facială, cât și pe piept, spate, zona axială și inghinală.

- Este dureros procedeul pentru bărbați?

- Chiar dacă temperatura de topire a cerii elastică este mare, sunt excluse eventualele arsuri ale pielii sau disconfortul creat pentru persoanele sensibile la temperaturi ridicate. De asemenea, este redusă senzația de durere datorită „efectului de saună” care se creează între piele si ceară. Datorită elasticității sale, ceara se mulează perfect pe relieful zonei ce urmează a fi epilată și prinde toate firele de păr aproape de suprafața pielii. Acest tip de ceară este mai economic în utilizare, deoarece este suficient să se aplice într-un strat subțire de doar un milimetru și nu trebuie revenit. Odată cu părul, îndepărtează şi un strat de celule moarte de pe suprafaţa pielii, lăsând-o moale şi catifelată. În acelaşi timp, ca orice epilare cu ceară elastică, se obţin rezultate de durată.

„Nu există contraindicații speciale”

- Atât ceara elastică gold, cât și cea elastică gri trebuie testate pe o porțiune mică, înainte de a fi utilizate?

- Indiferent ce tip de ceară se va folosi, e recomandat să fie testat, pentru că nu cunoaștem ce reacție poate avea asupra pielii. În plus, pentru acest tip de ceară nu există contraindicații speciale. Este esențial însă ca după epilat, să se utilizeze o cremă de protecție.

- Cele două tipuri de ceară pot fi folosite și acasă, nu doar la cosmetică? Există vreun risc?

- Ambele sunt produse profesionale, iar riscurile apar doar atunci când nu sunteți pregătiți pentru această procedură. E foarte important ca atunci când folosiți ceara să cunoașteți până la ce temperatură se poate încălzi, să știți să o aplicați, dar mai ales cum o îndepărtați. În caz contrar, se pot rupe firele de păr și se poate leza pielea. Pentru a fi nevoiți să nu repetați procedura în același loc de mai multe ori, e bine ca ceara să fie întinsă pe suprafețe mici și astfel procedura va decurge rapid și eficient. Dar pentru rezultate optime, eu recomand epilarea la salon.

„Este recomandată exfolierea pielii înainte de epilare”

- Ce ar trebui să facă doamnele înainte să folosească ceara sau să vină la salon pentru un epilat profesional?

- Înainte de a folosi orice tip de ceară, doamnele și domnișoarele ar fi ideal să înceapă cu un tratament de exfoliere, care să pregătească pielea pentru îndepărtarea firelor de păr. Prin exfoliere se înlătură celulele moarte, iar firele de păr crescute sub piele vor deveni mult mai ușor de îndepărtat. Nu se folosește înainte de epilat ulei de corp, pentru că pielea trebuie să fie perfect curată și uscată.

- Ce recomandați după epilat?

- În urma epilării, veți rămâne cu o piele frumoasă și netedă, plăcută la atingere, dar pe de altă parte extrem de sensibilă. În consecință, pentru a calma pielea folosiți o loțiune de curățare blândă, fără alcool. Sub nicio formă nu utilizați spirtul medicinal, pentru că este extrem de agresiv cu pielea. Nu faceți dușuri fierbinți, ci doar cu apă călâie. Evitați orice vizită la piscină, saună, jacuzzi sau alte locuri publice în prima zi după epilare, întrucât pielea poate avea leziuni superficiale, fiind vulnerabilă în fața bacteriilor și a germenilor.

„Acest tip de ceară este mai economic în utilizare, deoarece este suficient să se aplice într-un strat subțire de doar un milimetru și nu trebuie revenit“

„Cea vinoterapie ajută la recuperarea elasticităţii pielii“

793 5 4- Din categoria ceară de ultimă generație face parte și cea elastică vinoterapie, pe care, de asemenea, dumneavoastră o folosiți. Cum se comportă aceasta cu pielea?

- Ceara elastică vinoterapie este o variantă nonagresivă pentru îndepărtarea părului cu rezultate remarcabile, fiind recomandată pentru toate tipurile de piele. Este îmbogățită cu dioxid de titan, are o textură cremoasă și un miros fructat. Aceasta conține polifenoli, antioxidanţi care se găsesc în vinul roșu, şi care ajută la recuperarea elasticității pielii. Ceara elastică vinoterapie nu se rupe și nu irită pielea și este o alegere excelentă pentru îndepărtarea firelor de păr groase și scurte din zona axilei, inghinală și din zona feței.