Main menu

header

de Claudia Stan

Mâinile catifelate au fost mereu la modă. În trecut, femeile şi le acopereau pentru a evita deteriorarea pielii, fineţea lor fiind un semn de bunăstare. Chiar şi în zilele noastre, reprezentantele Evei din toată lumea apelează la cele mai eficiente trucuri pentru a avea o piele netedă şi catifelată, mai cu seamă în ceea ce priveşte mâinile. Acestea sunt o carte de vizită pentru oricare dintre noi şi pentru asta avem grijă să arate mereu impecabil.

Vitamina A şi glicerina hidratează
Lămâia a fost folosită dintotdeauna în trucuri simple de înfrumuseţare. Orice gospodină ştie că mirosul de mâncare impregnat în mâini dispare dacă frecăm puţină zeamă pe mâinile curate. În acelaşi scop puteţi folosi şi... zaţul de cafea călduţ. Cartoful ras şi amestecat cu oţet îndepărtează eficient mirosul de peşte.
Dacă pielea de pe mâini vi se crapă, tot extraordinarul fruct vă vine în ajutor: tăiaţi o lămâie în felii, după care vă fricţionaţi mâinile de ele, până ce se scurge toată zeama. Chiar dacă ustură un pic, rezultatele sunt remarcabile.
Doriţi un remediu cât mai rapid pentru catifelarea mâinilor? Ungeţi-le în fiecare seară cu ulei cu vitamina A şi cu glicerină, ce au rolul de a asigura hidratarea completă a pielii, şi dormiţi cu mănuşi din bumbac.

Sucul de roşii vă scapă de iritaţii
Pielea de pe mâini intră în contact cu multe substanţe chimice din detergentul de vase, de aceea apar diferite iritaţii şi afecţiuni. Tratamentul cu suc de roşii este cel care dă cele mai bune rezultate. Stoarceţi câteva roşii până ce obţineţi aproximativ 50 ml de suc, adăugaţi o linguriţă cu glicerină şi amestecaţi bine. Ungeţi mâinile, masaţi-le şi rămâneţi cu loţiunea timp de o jumătate de oră.
De asemenea, puteţi spăla mâinile cu... decoct din frunze de morcov, pentru că este foarte hrănitor, conţinând vitamina A. Uleiul de măsline călduţ, masat pe mâini, hidratează pielea în profunzime şi diminuează crăpăturile.

Mască din lapte dulce şi avocado
Un alt remediu la îndemână pentru mâini aspre este masca din lapte dulce şi avocado (două linguri cu avocado zdrobit se amestecă împreună cu două linguri cu lapte dulce, până ce se omogenizează). Dacă o veţi ţine circa 20 de minute pe mâini vă va reda naturaleţea pielii.
Dacă la schimbările de temperatură mâinile dumneavoastră se învineţesc cu uşurinţă, aplicaţi o pastă rezultată din fierberea cartofilor şi lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute.

Unghii perfecte cu drojdie de bere şi tărâţe de grâu

Pentru a da o culoare naturală unghiilor îngălbenite, acestea se freacă de o felie de lămâie de trei ori pe zi, timp de două săptămâni. De asemenea, se recomandă pasta făcută din drojdie de bere şi tărâţe de grâu înmuiate în apă călduţă. Se aplică pe unghii şi se lasă să acţioneze timp de 30 de minute, iar tratamentul se urmează timp de o săptămână.