Main menu

header

798 4 5de Călin Popa şi Florica Pintea

Recenta apariție spectaculoasă a Primei Doamne a SUA, Melania Trump, într-o rochie verde neon, a demonstrat, dacă mai era nevoie, că acest trend retro nu doar s-a întors în forță, dar este promovat și pentru perioada următoare de personalități considerate emblematice pentru stilul contemporan.

Limon, orange vibrant, roz crud

798 4 6Popularizate intens în ultima perioadă de surorile Kardashian, culorile fluorescente au revenit în prima linie a modei și par să rămână. De la fucsia la verde, nuanțele neon conferă strălucire, spectaculozitate și pun în valoare silueta. În același timp, creează un tablou vestimentar care pare în continuă mișcare, o rochie neon fiind un accesoriu aproape fluid, ca o apă plină de strălucire ce plutește în jurul persoanei care poartă o astfel de piesă. Cele mai recente defilări de la New York, Miano, Londra și Paris au dat tonul unei explozii de limon, galben strălucitor, orange vibrant și roz crud.

Declarație de individualitate

Potrivit experților, a purta piese în culori neon este nu doar un simplu trend, ci și o declarație de individualitate accentuată. Pentru a nu greși efectul acestei vestimentații, este bine să apelați inițial la ansambluri create de designeri, care au în centru aceste culori speciale. În funcție de personalitate și de stil, puteți opta pentru accesorii sau haine, pentru accente de culoare sau combinații integrale în culori neon. De pildă, puteți alege o ojă pentru pedichiură colorată astfel, cum au lansat Natasha Zinko sau Jasper Conran, ori puteți purta peste zi un costum din trei piese neon, așa cum a prezentat House of Holland.

Ansambluri pentru orice ocazie

Creatorii de modă au „actualizat” moda hainelor neon prin elemente de sofisticare. Astfel, Rochas, Gucci și Versace propun rochii de seară fluorescente fascinante, de la care nu se poate dezlipi privirea. În același timp, Armani a captat toată atenția cu minunate combinații de verde și limon, propuse pentru ținuta de fiecare zi. De partea discreției se poziționează Julien Macdonald, care propune piese cu accente amplasate strategic în culori neon. De asemenea, designerii propun combinația dintre tricoul neon și poșeta cu astfel de trimitere coloristică, pălării și sandale strălucitoare, chiar bijuterii în nuanțe fluorescente.

După ce vara 2020 a consemnat combinații între imprimeuri florale impresionante și texturi în culori neon, toamna vine cu trendul jachetelor, eșarfelor și costumelor în nuanțe fluorescente