Main menu

header

805 5 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Regulile restrictive ale crizei sanitare mondiale nu împiedică femeile să se ocupe în continuare de îngrijirea de fiecare zi. La rândul lor, producătorii de dispozitive oferă clientelor din toată lumea mijloace ultramoderne de păstrare a aspectului tânăr și proaspăt al chipului, în fiecare zi.

Fermitate și luminozitate la purtător

Ms. W Virgo este un dispozitiv inteligent pentru înfrumuseţare, cu nenumărate beneficii pentru starea de sănătate și frumusețea pielii. Noul gadget, care face vizitele la cabinetul cosmetic aproape o amintire, asigură lifting facial, previne îmbătrâ- nirea, are efecte antirid, furnizează masaj facial și stimulează circulaţia, reîmprospătând rapid orice ten. Cu acțiune în două trepte, în format rec și cald, cu un design modern şi o tehnologie de ultimă generaţie, Virgo este uşor de controlat, de transportat şi de utilizat, acasă sau în călătorii, și se folosește împreună cu produsele cosmetice din rutina zilnică, pentru o aplicare aprofundată şi de efect. Printre beneficiile acestui dispozitiv se numără piele mai fermă, întinerirea zonei sensibile din jurul ochilor, masajul meridianelor energetice.

Masaj cu microcurenți

805 5 2Tehnologia modernă a luat în considerare și nevoia de stimulare a producerii de colagen și astfel a apărut NuFace, un dispozitiv care realizează un masaj cu microcurenți. În cadrul unor sesiuni de 20 de minute, gadgetul realizează o stimulare a musculaturii faciale, întărește și tonifică pielea, iar rolerele pe care le conține asigură o penetrare perfectă a epidermei de substanțele din produsele de îngrijire folosite în mod curent. Foarte apreciat de vedete ca Madeline Petsch, dispozitivul are ca efecte, printre altele, îndepărtarea ridurilor de pe frunte, minimizarea reflectării stresului pe chip, precum și o luminozitate sporită a tenului, notează vogue.com.

Sfere cu lumini LED și măști antiîmbătrânire

805 5 3Unele dintre cele mai solicitate dispozitive moderne antiîmbătrânire, creditate cu rezultate remarcabile, sunt sferele cu lumini LED multicolore. Aceste dispozitive asigură, după zece minute de utilizare, o reîmprospătare certă și rapidă a tenului, grație acțiunii luminilor albastre, care elimină roșeața, iritațiile și semnele de acnee, cele roșii stimulează producerea de colagen și reduc hiperpigmentarea, în timp ce luminile galbene scad inflamațiile și susțin musculatura lăsată. Un alt produs care este în centrul atenției amatorilor de îngrijire de top în confortul propriei locuințe este masca facială specială, care folosește tot luminile LED, realizată de specialiștii dermatologi Dennis Gross și Ellen Marmur. Aceștia au creat complementar dispozitivelor și linii de produse dedicate împrospătării tenului la cele mai înalte standarde cu produse foarte confortabile la utilizare.

Vibrații pentru redefinirea conturului

805 5 4De dimensiuni reduse, comode și prietenoase cu utilizatorul, foarte eficiente prin înglobarea celor mai recente descoperiri ale tehnologiei, dispozitivele pentru redefinirea conturului vin în forme inspirate. Există gadgeturi care imită mâinile unui maseur profesionist, care accentuează contururile feței în zona obrajilor, a bărbiei și a frunții. Folosind puterea vibrațiilor, sunt relaxați mușchii încordați care creează riduri de expresie, se stimulează circulația sangvină și se creează un aspect mult întinerit al chipului. „Aceste dispozitive permit și nutrienților din creme și loțiuni să intre foarte profund în piele, amplificându-le efectele”, detaliază esteticianul celebrităților Joanna Czech.

Tehnologie sonică pentru curățare

805 5 5Unul dintre cele mai importante aspecte ale oricărei rutine de îngrijire a tenului este curățarea. Apa și săpunul fiind de mult istorie, tehnologia modernă pretinde o curățare în profunzime, cu efecte remarcabile, rapide și vizibile, asigurate de dispozitivele care înglobează tehnologie sonică. Foreo și Clarisonic oferă astfel de gadgeturi, care au un silicon special ce îndepărtează foarte eficient bacteriile dăunătoare de la suprafața pielii, fiind în același timp blânde ca acțiune, și, în plus, înlătură punctele negre, petele și iritațiile, precum și toate resturile de fard, într-un ritm de 300 de mișcări pe secundă. În plus, aceste dispozitive amplifică efectul exfolierii.

Terapie antiinflamatoare cu gheață

O „minge” cu gheață numită Aceology și un roller cu același efect, Stackedskin, sunt două dispozitive de ultimă generație create de specialiști de top și care se mențin la rece până la utilizarea care are efecte spectaculoase asupra tenului. Mai precis, aceste gadgeturi realizează un tip unic de masaj la rece, care stimulează la maximum circulația sangvină, cu efecte ca reducerea umflăturilor, a inflamațiilor și dispariția petelor de pe ten, înviorarea feței și îmbunătățirea texturii pielii și un aspect mult întinerit al chipului. De asemenea, pentru refacerea texturii epidermei, reducerea porilor și îngrijirea completă și profundă, există dispozitivul numit Glopro, care acționează prin microneedling pentru atenuarea cicatricilor, o exfoliere de excepție, eliminarea punctelor negre și stimularea producerii de colagen.

Sistem cu inteligență artificială

805 5 6Recent, brandul L’Oréal a dezvăluit un sistem de îngrijire care înglobează inteligență artificială, numit Perso, care va folosi datele utilizatorului pentru a-i crea formula perfectă de loțiune de hidratare, nuanța ideală de fond de ten și rujul cel mai potrivit. Perso va intra pe piață în anul 2021 și vine la trei ani după ce compania franceză a achiziționat un brand high-tech din Canada specializat în realitate augmentată, care a contribuit la realizarea în premieră mondială a unei modalități de îngrijire complet personalizată.

În anul 2019, piața dispozitivelor de înfrumusețare a înregistrat venituri de 47,4 miliarde de dolari și va crește cu aproximativ 20% în următorul deceniu

Cuarţul elimină cearcănele

805 5 7O veche metodă tradițională chinezească de eliminare a cearcănelor și umflăturilor feței, gua sha, bazată pe puterea cuarțului, este un dispozitiv pe cât de simplu, pe atât de eficient, realizat de Kora Organics și apreciat de staruri, Miranda Kerr fiind un fan declarat al acestei metode. Dispozitivul se traduce prin „scărpinare” și este imbatabil pe direcția creșterii fluxului sangvin în zona sensibilă a ochilor, a drenării limfatice și a asigurării fermității tenului. Produsul sculptează, revitalizează, înlătură imediat aspectul de ten obosit și umflat, reafirmând puterea metodelor tradiționale de înfrumusețare ridicate la nivelul tehnologiei moderne.