Main menu

header

806 4 1de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Formulele naturale de balsamuri de buze sunt hidratante, emoliente, protejează, hidratează și asigură frumusețea, sănătatea și menținerea formei buzelor, aspect cu atât mai îmbucurător cu cât purtarea frecventă a măștii de protecție solicită o atenție sporită acordată acestei importante părți a chipului.

Ceară de albine și cocos pentru protecție

806 4 2Pielea de pe buze este extrem de sensibilă și este probabil să aibă de suferit, în funcție de stilul de viață și de expunerea la soare. În anotimpul rece cu precădere, buzele pot deveni uscate și crăpate. Vă puteți face acasă propriul balsam de buze, din ingrediente naturale, cu rezultate spectaculoase și benefice. De pildă, combinația de ceară de albine și cocos protejează pielea buzelor și umple spațiile mici de la suprafață. Aveți nevoie de o linguriță rasă cu ceară de albine, o linguriță cu ulei de cocos virgin, puțină miere organică, două capsule de vitamina E. Topiți ceara de albine și, când este pe jumătate lichefiată, adăugați uleiul de cocos și mierea. Amestecați ingredientele și puneţi vitamina E. Odată ce s-a răcit, transferați produsul într-un container special sau în cutiuța de la un balsam terminat.

Uleiurile esențiale întârzie îmbătrânirea

806 4 3Adevărate comori ale naturii, uleiurile esențiale pot face parte din formulele de balsamuri de buze, cu efecte dintre cele mai benefice - elasticitate, fermitate, prevenirea îmbătrânirii premature a pielii delicate a buzelor. Pentru a prepara un balsam parfumat, aveți nevoie de 1/4 cană cu unt de cacao, puțină ceară de albine, câteva picături din uleiul esențial favorit, o linguriță cu pudră de sfeclă. Se topește ceara de albine, după care se adaugă untul de cacao și se amestecă, apoi se pune uleiul esențial, iar pentru culoare se adaugă o cantitate mică de pudră de sfeclă și se amestecă bine. Lăsați balsamul să se răcească și după aceea puneți-l într-un container special. La fiecare utilizare veți observa o ameliorare evidentă a stării buzelor.

Mierea și cânepa, exfoliante de top

806 4 4Folosite ca ingrediente principale în balsamul de buze, mierea și cânepa exfoliază și vitaminizează, lăsând buzele moi și proaspete după fiecare utilizare. Se pregătesc o linguriță cu ulei de cânepă, patru lingurițe cu ulei de migdale, două lingurițe cu miere, 10 g unt de cacao, 10 g ceară de albine, 15 g unt de shea. Pentru a prepara balsamul, se topesc ceara de albine, untul de cacao și untul de shea, apoi se adaugă uleiul de cânepă, cel de migdale și mierea și se amestecă până au o consistență lichidă. Se completează cu miere până se formează o formulă mai groasă, după care se pune pune mixul în containerul special pentru balsam.

Lime și migdale pentru hrănire în profunzime

Un balsam de buze pe bază de lime și ulei de migdale se traduce printr-o hrănire în profunzime a buzelor, cu vitaminizarea optimă a pielii și asigurarea unui aspect plin, bogat, al buzelor. Pentru a pregăti acest balsam, aveți nevoie de o linguriță cu ulei de cocos, o linguriță cu unt de cacao, o linguriță cu ulei de migdale, o linguriță cu ceară de albine, zece picături de ulei esențial de lime. Întâi încălziți pe baie de aburi untul de cacao, uleiul de cocos, ceara de albine și uleiul de migdale. Amestecați până se topește totul și opriți focul, după care turnați uleiul esențial de lime și omogenizați totul foarte bine. Transferați formula în containerul special pentru balsam și așteptați să se răcească, apoi puneți capacul.

Vanilia calmează și aromează

Binecunoscută pentru calitățile sale în gastronomie, vanilia este un ingredient de excepție și în cosmetică. Înfrumusețarea beneficiază din plin de proprietățile calmante ale acestui condiment, care asigură buzelor o uniformizare estetică, o aromare profundă și beneficii unice. Balsamul de buze pe bază de vanilie se prepară din o linguriță cu ulei de cocos, o linguriță cu ulei de măsline, două lingurițe cu ceară de albine rasă, 1/8 linguriță cu extract de vanilie, două lingurițe cu unt de shea. Se lasă uleiurile, ceara de albine și untul de shea să se topească la temperatură medie pe foc, pentru a le combina. După ce s-au omogenizat, se dau deoparte, se pune extractul de vanilie și se amestecă din nou. Compoziția obținută se toarnă cu grijă într-un container special pentru balsam, se lasă să se răcească foarte bine, apoi se acoperă.

Lavandă și mentă pentru prospețime

806 4 5Folosite în formulele de balsamuri naturale de buze, lavanda și menta aduc acestor preparate toate proprietățile care le-au făcut celebre în fitoterapie și cosmetică: vitaminizare, calmare, accelerarea vindecării microleziunilor. În aceste condiții, balsamul de buze cu lavandă și mentă asigură o hidratare profundă, lăsând după fiecare folosire buzele perfect netede, pline de prospețime. Pentru a-l prepara, aveți nevoie de o linguriță cu ceară de albine, două lingurițe cu unt de shea, o linguriță cu ulei de cocos, șase picături de ulei esențial de mentă, șase picături de ulei esențial de lavandă. Topiți ceara de albine, untul de shea și uleiul de cocos la foc mediu, iar după ce ați oprit flacăra adăugați uleiurile esențiale și amestecați bine, pentru a se omogeniza. Turnați combinația în containerul pentru balsam și așteptați să se răcească, apoi puneți capacul.

Ciocolata - îngrijire și savoare

806 4 6Balsamul de buze care are în compoziție delicioasa ciocolată este o formulă cu totul specială, care, în ciuda culorii închise, are un efect de excepție asupra buzelor, fiind în același timp discret și savuros. Pentru a-l prepara, aveți nevoie de 4,5 g ceară de albine, 50 g aromă naturală de ciocolată, 14 g bază de gloss, 70 g pigment perlat. Se pun la bain-marie baza pentru gloss, ceara și pigmentul, se lasă până se topește ceara complet, apoi se adaugă aroma, se amestecă temeinic și se transferă balsamul în recipientul dedicat.

Balsamuri naturale pentru buze se mai pot face din mango, morcov, măr sau caramel

Zmeură şi lămâie pentru hidratare

O formulă de balsam de buze natural care asigură hidratare și menținerea în cea mai bună stare a pielii este amestecul dintre zmeură și lămâie. Pentru a-l prepara, pregătiți două lingurițe cu mix de gelatină de zmeură, două lingurițe cu ulei de cocos virgin, trei picături de ulei esențial de lămâie, un bol care poate fi băgat la cuptorul cu microunde. Începeți prin a încălzi uleiul solid de cocos la cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde. Adăugați mixul de gelatină de zmeură și amestecați cele două ingrediente, după care băgați din nou bolul la cuptorul cu microunde. După ce se topește gelatina, uleiul ar trebui să aibă aceeași culoare ca a zmeurei. Turnați uleiul esențial de lămâie și amestecați bine. Puneți mixul în containerul pentru balsam și lăsați-l la frigider până se întărește.