Main menu

header

de Maria Petrache

Trei mari interprete au acceptat să ne dezvăluie câteva dintre trucurile lor în ceea ce priveşte îngrijirea personală, cum fac să se menţină mereu frumoase şi radiante. Irina Loghin, Corina Chiriac şi Anastasia Lazariuc sunt artistele care ne-au împărtăşit câteva dintre secretele lor de înfrumuseţare, pe care le puteţi adopta şi dumneavoastră cu uşurinţă. Dacă Irina Loghin se bazează în special pe alimentaţia vegetariană, Corina Chiriac îşi întreţine tenul folosind smântână grasă, iar Anastasia Lazariuc îşi prepară o mască de faţă extraordinară din iaurt şi infuzie de muşeţel.

Corina Chiriac se ghidează după „principiul Cleopatrei“
Interpreta Corina Chiriac (60 de ani) spune că îngrijirea tenului începe de la 20 de ani. Corina recomandă spălarea feţei cu apă caldă în fiecare dimineaţă şi aplicarea unei creme hidratante. Artista foloseşte numai creme pe bază de miere de albine, pe care le comandă special din farmacii. Seara se demachiază cu ulei de floarea-soarelui sau de măsline, în viziunea sa, acestea fiind cele mai bune demachiante din lume. „După ce se întinde uleiul pe faţă şi pe gât, se face un masaj uşor al feţei şi al frunţii. Mişcările sunt circulare, din exterior spre nas. La final, se curăţă faţa uşor cu vată îmbibată în apă caldă”, spune Corina. O dată la o lună, artista îşi face o baie de aburi cu infuzie de muşeţel, mentă sau ceai de fructe, ce desfundă nasul şi gâtul, curăţă faţa de impurităţi, plus că aceasta poate echivala lejer cu o şedinţă superplăcută de aromoterapie! Însă interpreta ne atrage atenţia că infuzia nu trebuie să fie fierbinte, iar tenul trebuie curăţat în prealabil şi hidratat cu o cremă. După baia de aburi se şterge faţa cu un prosop uscat.
Conform principiului Cleopatrei, care făcea baie în lapte de bivoliţă, Corina se unge periodic pe faţă, gât, decolteu şi coate cu smântână proaspătă sau cu iaurt gras. După circa 15-20 de minute se clăteşte cu apă caldă.

Anastasia Lazariuc foloseşte pâinea neagră
Anastasia Lazariuc, o altă frumoasă artistă în vârstă de 56 de ani, este un exemplu demn de urmat de domnişoarele de pe tărâmuri mioritice. Artista ne dezvăluie ceea ce trebuie să faceţi pentru a arăta cu cel puţin zece ani mai tinere. Atrăgătoarea femeie mărturiseşte că demachierea este cel mai important pas pentru frumuseţea unei femei. Dintre toate măştile de faţă încercate de ea, ne recomandă iaurtul amestecat cu infuzie de muşeţel sau cu zeamă de castravete. Anastasia spune că la tenul gras se adaugă câteva picături de lămâie. O altă mască agreată de ea este cea din argilă. Cântăreaţa atenţionează însă femeile cu ten sensibil sau uscat să nu o încerce, întrucât e astringentă! După curăţarea feţei, Anastasia obişnuieşte să-şi facă masaj cu fructe precum: struguri, kiwi, portocale sau grepfrut.
În viziunea vedetei, uleiul de măsline este cel mai bun produs cosmetic. Deseori, după baie îşi unge tot corpul cu ulei de măsline, dându-se chiar şi pe păr. Alteori face acelaşi lucru cu miere de albine. Pentru păr, cântăreaţa mai are câteva trucuri: masarea rădăcinii cu pâine neagră sau spălarea cu iaurt degresat amestecat cu un galbenuş de ou. Pe lângă toate acestea, Anastasia e de părere că femeile trebuie să acorde o mare atenţie alimentaţiei.

Masca din gălbenuş de ou, miere şi banană, secretul Irinei Loghin

Interpreta de muzică populară Irina Loghin dezvăluie câteva trucuri cu care a reuşit să se menţină în formă, în ciuda vârstei (70 de ani) pe care nu o arată deloc. Vegetariană convinsă, ea mănâncă arareori carne, şi atunci când o face preferă carnea albă. În schimb, artista s-a obişnuit să servească foarte multe salate de crudităţi şi să bea tot felul de ceaiuri. În afara acestor tabieturi sănătoase, artista ştie că pentru a fi mereu în formă sportul în aer curat este adevărată mană cerească. De aceea, interpreta de muzică populară face zilnic un ocol al Lacului Herăstrău, alături de Lessie, un ciobănesc german ce-i serveşte drept bodyguard fidel, asta atunci când fiul său, Ciprian, sau soţul, Ioan Cernea, nu o pot însoţi în „plimbarea” în pas forţat.
Doamna cântecului popular ne-a mai dezvăluit şi câteva dintre trucurile sale în materie de cosmetică şi de întreţinere facială. Interpreta foloseşte drept demachiant o loţiune pe care o prepară singură, acasă, din ulei de măsline şi foloseşte, periodic, o mască realizată dintr-un gălbenuş de ou de ţară, o linguriţă cu miere şi o jumătate de banană pisată. Pentru femeile care au ten gras, Irina Loghin recomandă ca la acest amestec să se adauge zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie.