Main menu

header

820 4 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Tot mai preocupați de felul în care arată într-o lume care a depășit era „macho”, bărbații au la îndemână câteva trucuri simple pentru a arăta mai tineri și astfel de a se simți mai bine în propria piele.

Postură dreaptă, mentalitate pozitivă

820 4 2Potrivit experților, unul dintre cele mai simple gesturi care pot face un bărbat să arate mai bine este postura. Simpla îndreptare a umerilor și un mers decis vor da un plus de forță mesajului pe care îl transmite orice bărbat. Direct legată de acest gest este schimbarea mentalității. În clipa în care un bărbat care a depășit o anumită vârstă încetează să se gândească la respectiva cifră și s-o conecteze cu durerile de spate ori cu ideea de bătrânețe, totul se schimbă, de la atitudine la felul în care reacționează la exterior. Momentul în care încetează învățarea pentru adaptare la vremuri este și momentul în care începe îmbătrânirea, arată psihologii.

Cruditățile curăță tenul

820 4 3Bărbaților le place să mănânce și nu se află, în general, sub presiunea „intrării” în anumite măsuri fixe. Totuși, schimbări simple de dietă, cum ar fi renunțarea la mesele la ore târzii sau înlocuirea gustărilor pline de zahăr cu crudități au efecte mai mari decât s-ar putea crede. Pe lângă faptul că metabolismul poate scăpa mai ușor de toxine, tenul va deveni mai luminos și mai proaspăt, grație aportului masiv de vitamine pe care îl implică legumele crude. În plus, beneficiile pentru sănătate sunt nenumărate și vizibile imediat, printr-un plus de energie.

Somnul și oprirea fumatului elimină pungile de sub ochi

O rutină de somn regulat, de șapte-opt ore pe noapte, scapă bărbații de cearcăne și de aspectul încărcat al tenului, care vine odată cu oboseala accentuată. În plus, cei care reușesc să renunțe la fumat vor observa în scurt timp că acea nuanță cenușie a chipului a dispărut, la fel pungile de sub ochi, întrucât produsele din tutun atacă acel strat sensibil de sub epidermă care face trecerea colagenului spre suprafață. În același timp, fumatul strică dantura, unul dintre cele mai importante elemente ale unui look tineresc, proaspăt și sănătos. În acest context, bărbații pot apela și la produse care albesc dinții cu blândețe, fără să distrugă smalțul.

Exercițiile fizice dau bună dispoziție

820 4 4Specialiștii afirmă de mulți ani că exercițiile fizice, de oricare ar fi, generează în cazul bărbaților o stare specială de bună dispoziție, întrucât cresc nivelul endorfinelor. Pe lângă faptul că, mai devreme sau mai târziu, în funcție de nivelul mișcării, vor dispărea câteva măsuri la pantaloni, fitness-ul face bărbații mai fericiți, mai siguri pe ei și toate aceste stări interioare se reflectă imediat pe chip, atrăgând și un aspect mult mai tineresc. În plus, transpirația din timpul sesiunilor de exerciții este o detoxificare naturală notabilă, cu urmări în tonusul general și al pielii în particular.

Frizură actualizată, mesaj de modernitate

Ca și în cazul femeilor, a purta același model de aranjare a părului mai mult de două decenii este un semn de blocaj în trecut. Pentru bărbații care vor să arate mai tineri și să transmită un mesaj de modernitate, unul dintre cele mai la îndemână mijloace de a obține acest rezultat este actualizarea frizurii. O mențiune specială a specialiștilor se referă la bărbații cu început de calviție și care au modele cu mare succes, cum este Jason Statham, pentru a „face pace” cu pierderea părului fără ca acest aspect să le afecteze imaginea.

Hidratarea împrospătează pielea

Cum a trecut de mult epoca în care bărbații credeau că îngrijirea tenului este un domeniu exclusiv feminin, astăzi domnii au la dispoziție loțiuni ușoare de hidratare a tenului. Folosită zilnic, cu un gest simplu și rapid de fiecare zi, această rutină protejează tenul bărbaților care petrec mai mult timp în aer liber, le împrospătează pielea, o fac mai suplă și astfel este susținut aspectul mult mai tineresc al feței. Cei care reușesc să-și creeze reflexul de a hidrata pielea după dușul de dimineață și cel de seară văd rezultatele în foarte scurt timp.

Puțin spirit rebel revigorează

Bărbatul modern poate fi blocat într-un ciclu al „cutiilor” - birou, mașină, locuință - dar nu este construit natural pentru eternizarea unui asemenea model. În concluzie, experții recomandă domnilor, pentru păstrarea acelei atitudini lejere care îi întinerește, să se lase în voia „chemării naturii”, să petreacă puțin timp, atunci când simt nevoia, cu ei înșiși, dând frâu liber spiritului rebel cu care i-a înzestrat natura. Drumețiile, înotul, alpinismul, cățăratul, alte sporturi mai speciale sau acele lucruri pe care bărbații și le doresc cel mai mult și le tot amână, de la parașutism la călătorii pe alte continente, vor face minuni pentru echilibrarea interioară necesară gestionării vieții moderne restrictive și, în același timp, starea de bine se va reflecta imediat pe chip.

Stilizarea sprâncenelor face minuni

Bărbații care vor să-și dea jos de pe chip mulți ani pot apela la stilizarea sprâncenelor, care face minuni pe direcția întineririi imaginii. De asemenea, este indicat să fie eliminate firele de păr în exces din nări și din urechi, întrucât imaginea bărbatului modern nu mai are nimic de-a face cu aceste „tufișuri”. Atenție, totuși: dat fiind faptul că aceste fire de păr au rolul lor, eliminarea firelor se face cu atenție și vizează doar ce este în plus și devine inestetic.

Schimbarea garderobei elimină ani din imagine

820 4 5Designerii de fashion îi asigură pe bărbații care doresc să arate mai tineri că nu este nevoie să apeleze la formule complicate. Dimpotrivă. Nu este nevoie decât de respectarea câtorva reguli simple, care vor elimina ani din imaginea afișată. Așadar, sunt de evitat ținutele prea tinerești, dar trebuie acordată atenție calității pieselor vestimentare. Alte trucuri cu urmări rapide sunt alegerea perfectă a unei perechi de pantofi la modă, o pereche de jeanși care să vină impecabil, eliminarea pieselor prea colorate, a cămășilor închise până la baza gâtului și a celor cu mâneca scurtă și, în schimb, alegerea costumelor și sacourilor care să pună în valoare silueta. De asemenea, culorile trebuie potrivite cu nuanța tenului - dacă acesta este în tonuri calde, indicate sunt piesele vestimentare în variațiuni de roșu, iar pentru nuanța rece a tenului sunt de preferat albastrul și derivatele. Obligatorii sunt șosetele închise la culoare și, desigur, scoaterea din ecuația imaginii a bijuteriilor, cu excepția verighetei și a ceasului.