Main menu

header

838 5 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Se apropie momentul în care veți îmbrăca rochia de mireasă, cea mai importantă zi, în care veți fi în centrul atenției apropiaților, oaspeților și... fotografilor. Toate detaliile sunt în perfectă ordine, ceea ce înseamnă că este momentul să vă ocupați de aspectul chipului pe care fericirea va trebui să strălucească.

Hidratare, detoxificare, măști hrănitoare

838 5 2Cu cel puțin două săptămâni înainte de ziua nunții, experții afirmă că este recomandat să treceți la un program intens de hidratare a pielii pe care o pregătiți pentru o zi foarte specială, dar și foarte solicitantă. Emoțiile, blitz-urile, mișcările musculare faciale frecvente, toate acestea vor trebui să fie susținute de ten la capacitate maximă și în cele mai bune condiții. Ca urmare, dormiți suficient, beți foarte multă apă, hiratați tenul cu cosmetice de foarte bună calitate, exfoliați, detoxificați nu doar pielea, ci și organismul. Loțiunile de hidratare și formulele nocturne care asigură acest efect sunt binevenite înaintea marii zile în care veți îmbrăca rochia de mireasă. „Folosiți loțiuni de curățare în profunzime și cât mai multe măști cu substanțe hrănitoare, pentru ca în ziua cea mare să aveți un ten proaspăt ca de bebeluș”, recomandă make-up artist Sofia Schwarzkopf-Tilbury.

Un look obligatoriu natural

838 5 3Vremea mireselor care arătau ca niște păpuși imobile a trecut de mult, specialiștii recomandând un look natural, pe care în ziua nunții îl puteți gestiona și singure, folosind câteva trucuri simple. În primul rând, decideți exact ce doriți și ce vi se potrivește - faptul că este ziua nunții nu justifică trecerea la un gloss aprins dacă nu este stilul dumneavoastră. Pentru a pregăti ceea ce se numește o bază a acestui look, este neapărat necesar un primer. „Acest pas este esențial. Va acționa ca o barieră de protecție între piele și make-up. Dacă tenul are tendință de îngrășare, primerul va împiedica grăsimea să strice machiajul, iar dacă tenul este uscat, îl va feri să absoarbă fardul și să creeze pete”, explică Amy Conway, de la Global Pro Artist. Un alt secret al machiajului din ziua nunții este alegerea unui primer cu un strop de strălucire perlată. Acesta va diminua necesarul de iluminator pe care îl veți aplica ulterior.

Gel în loc de fond de ten

838 5 4Unul dintre cele mai recente trenduri în machiajul pentru zile speciale este înlocuirea clasicului fond de ten ca bază de make-up cu un gel. „Această formulă tot mai populară necesită mai puțin produs, creează un look mult mai natural și nu are nevoie de foarte mult corector la final. Pielea va arăta ca... pielea, doar că mult mai bine”, argumentează Zoe Taylor, make-up artist la Chanel. Dacă totuși optați pentru fondul de ten standard, alegeți formule ușoare, cu iluminare inclusă și folosiți o pensulă specială pentru finisaj fără imperfecțiuni. „Dacă doriți un finish de excepție, adăugați în fondul de ten câteva picături de iluminator lichid”, punctează Taylor. Aplicarea se face dinspre centrul feței spre extremități, cu o pensulă foarte bună, iar în final veți constata că nu mai este nevoie să adăugați nimic la margine. „Puțin corector în locurile în care este nevoie va finisa impecabil acest look natural”, adaugă Schwarzkopf-Tilbury.

Blush cremos, aplicat câte puțin

Experții în make-up sunt de părere că blush-ul din ziua nunții, care va trebui să rămână perfect mai multe ore, și în fața altarului, dar și în mișcarea dansului, trebuie să aibă o formulă cremoasă ușoară, eventual cu uleiuri naturale care să se uniformizeze pe piele. „Pentru a nu strica baza perfectă pe care ați făcut-o, aplicați blushul câte puțin. Dacă totuși se întâmplă să puneți mai mult decât trebuie, folosiți un truc: eliminați excesul cu aceeași pensulă cu care ați aplicat fondul de ten”, explică make-up artist Katie Jane Hughes, renumită pentru tutorialele în care arată cum pot fi reparate „accidentele” de machiaj.

Fardul de pleoape, neapărat mat

838 5 5Nu mai este un secret că la capitolul fard de pleoape, provocarea unei zile speciale, plină de mișcare și de emoție, are nevoie de un fard de pleoape mat. Și aici experții au câteva ponturi pentru aspectul ochilor miresei. „Rămâneți pe formula naturală a întregului ansamblu al chipului folosind tonuri de gri sau de maro. Veți observa că tonurile reci ale fardului de pleoape fac albul ochiului să pară și mai alb, accentuând mult irisul și în general privirea. Pe de altă parte, un maro cu tonuri de ciuperci va părea ciocolatiu în pozele de nuntă. În funcție de culoarea ochilor și a tenului, avantajele sunt semnificative”, detaliază Conway. Dacă doriți să fiți în cel mai recent trend, puteți opta pentru fard în nuanțe pastel, din gama coral-cărămiziu, care se potrivește oricui. „Evitați luciul strident, dar nu vă temeți de puțină strălucire. Acest tip de fard de pleoape se va potrivi de minune cu gloss-ul de buze, combinație care va rezista cu succes toată ziua”, este de părere Conway.

Gene întoarse, cu rimel rezistent la apă

La capitolul gene, lucrurile pot fi la fel de simple și la îndemână. Înainte de a aplica mascara, neapărat rezistentă la apă, întoarceți-le cu atenție și veți observa că este nevoie de mult mai puțin rimel pentru a obține privirea fermecătoare, dar totuși naturală pe care v-o doriți pentru cea mai mare zi. De asemenea, nu uitați de corector, cel mai bun prieten al aspectului ochilor. „Un corector luminos aplicat corect și discret vă poate ridica întregul chip. Alegeți formulele ușoare, care asigură un look firesc, aerisit sub ochi și țineți-l la îndemână pentru eventuale mici corecții ale machiajului pe parcursul zilei”, spune Conway.

„Pudra nu poate lipsi din finisajul look-ului miresei. Aplicată în strat fin, ca să nu încarce, va ține tot machiajul la locul său și va înlătura orice luciu nedorit din pozele de nuntă“ (Sofia Schwarzkopf-Tilbury, make-up artist)

Balsamuri untoase pentru buze pline

În ziua nunții nu veți avea răgazul de a vă verifica machiajul atât de des pe cât o faceți de obicei, astfel încât buzele vor avea nevoie de o atenție specială, dar la fel de... simplă. „Alegeți balsamurile, colorate sau nu. Neapărat înainte de a aplica produsul pentru care ați optat este ideal să folosiți un scrub care va face buzele mai moi, mai pline și va elimina orice protuberanțe de la suprafață”, recomandă Taylor. Dată fiind spectaculozitatea întregului ansamblu, experții recomandă balsamurile untoase, care vor necesita minimum de mentenanță pe parcursul unei zile atât de aglomerate și de solicitante pentru machiaj. „Trebuie să luați în calcul faptul că veți vorbi, veți bea șampanie și veți săruta apropiații toată ziua și nu veți putea reface conturul buzelor din cinci în cinci minute. Așa că formula ideală este una cu nuanță discretă, care să hidrateze și să dureze mult timp”, afirmă Schwarzkopf-Tilbury. În același timp, potrivit specialiștilor, nu puteți da greș cu nuanțe nude sau roz, care arată fantastic indiferent ce fard de pleoape ați ales.