Main menu

header

851 5 1de Carmen Ciripoiu şi Claudia Mîţoi

Diamantele, bucăți de stele sau lacrimi ale zeilor? Anticii au atribuit numeroase astfel de legende originii prețioaselor pietre, cele mai bune prietene ale femeilor. Acum, măștile cu diamante sunt un nou trend în industria de cosmetice, lăsându-le în urmă pe cele cu argint sau aur. Rezultatul promis? Un ten curat, mai luminos, o piele mai fermă și mai puține riduri. Ce alte beneficii aduce tenului dumneavoastră masca de diamante aflați de la cosmeticiana Alexandra Leampăr, de la Salon VicMar (număr de telefon: 0723.765.676).

„Primul pas: curățarea feţei cu ultrasunete”

851 5 2- Temperaturile crescute, soarele, apa de mare, aerul condiționat și multe alte impedimente au interacționat cu pielea pe toată perioada verii. Cum se repară daunele lăsate asupra tenului?

- Folosind o mască revoluționară în acest moment, cea cu diamante, care acționează de la straturile superioare până la cele din profunzime. Însă, până să ajungem să punem masca pe față, trebuie să facem mai mulți pași. Și vom începe cu primul, extrem de important, curățarea tenului cu ultrasunete.

- Care sunt beneficiile pe care le aduce pielii curățarea cu ultrasunete?

- Aceasta este o metodă excelentă de revigorare a tenului, ce-i redă acestuia prospeţimea, luminozitatea şi hidratarea de care are atâta nevoie după sezonul verii. De asemenea, datorită micromasajului extraordinar la nivelul dermului, pielea este mai bine pregătită să primească „în dar” efectele benefice ale acestei minunate măști cu diamante. După o şedinţă de curăţare cu ultrasunete, pielea îşi recapătă vitalitatea, devine mai moale, netedă, catifelată, are o culoare mai uniformă, ridurile fine sunt reduse, iritațiile şi petele lăsate de acnee sunt ameliorate, iar porii vizibil micşoraţi.

„Procedeul accelerează producția de colagen și elastină”

- Care este următorul pas?

- Microdermabraziunea, o procedură de îmbunătățire a texturii pielii care exfoliază și îndepărtează stratul superficial de celule moarte de la suprafața acesteia.

- Cine poate beneficia de microdermabraziune?

- Este indicată persoanelor cu acnee neinflamatorie, pete legate de vârstă, leziuni pigmentare în urma expunerii la soare, pigmentare neuniformă a pielii, pori înfundați, dar și celor cu cicatrici minore. Procedeul accelerează producția de colagen și elastină, realizează o curățare extremă a tenului și elimină punctele negre și urmele de acnee.

„Acționează ca un scut împotriva factorilor de mediu”

- Am ajuns, în final, la aplicarea măștii cu diamante. Cărui ten îi este destinată?

- Masca de diamante este concepută pentru tenul deshidratat, tern, lipsit de luminozitate. Este recomandată mai ales înaintea unui eveniment special, când ne dorim să fim cu adevărat fermecătoare.

- Care sunt ingredientele conținute de această minunăție?

- Masca de diamante conține nanosfere cu pudră de diamant care, pe lângă faptul că hidratează tenul în profunzime, transformă pielea ternă într-una catifelată și radiantă. Dar și proteine hidrolizate, care permit nanosferelor cu pudră de diamant pătrunderea și menținerea în straturile adânci ale pielii timp îndelungat. De asemenea, masca de diamante are în compoziție și extract de mătase sălbatică, care acționează ca un scut împotriva factorilor de mediu, conferind elasticitate și strălucire naturală, îmbunătățind nivelul de hidratare. Nu în ultimul rând, în această mască se regăsește și acidul hialuronic, care hidratează pielea și stimulează producția de colagen, prevenind apariția ridurilor.

„Combate radicalii liberi pentru a prelungi tinerețea pielii”

851 5 3- Ce reușește să facă pentru tenul doamnelor masca de diamante?

- Este o adevărată salvare pentru pielea lipsită de strălucire, obosită, uscată, cu primele semne vizibile ale îmbătrânirii. Reduce ridurile, netezește și întinde pielea, hidratează rapid tenul. De asemenea, masca de diamante combate radicalii liberi pentru a prelungi tinerețea acestuia.

- Se poate aplica și acasă, sau doar cu ajutorul unui specialist?

- Puteți apela la ajutorul unui specialist sau vă puteți descurca singure. Să luăm exemplul femeilor japoneze, al căror ten radiază de frumusețe și tinerețe, chiar și la vârste înaintate. Secretul lor? Regularitatea cu care frecventează saloanele de frumusețe, respectarea ritualului de îngrijire a pielii acasă și desigur, produsele de calitate pe care acestea le folosesc. După cum știm, Japonia este una dintre țările cu cel mai ridicat consum de produse și terapii cosmetice din lume. Bineînțeles, pentru a avea un ten impecabil, contează și alți factori, precum alimentația, stilul de viață și, bineînțeles, felul în care reușim să răspundem și să trecem peste factorii stresanți. Dar, să vă spun un secret: 50% din succesul unui tratament facial se datorează mișcărilor de masaj executate de cosmeticiană, mișcări ce stimulează secreția de colagen, elastină, dar și de hormoni ai fericirii, ce grăbesc vindecarea pielii, crescând în același timp imunitatea.

„Microdermabraziunea nu poate trata semnele de naştere, tatuajele sau cicatricele adânci postacneice“

„Domnii o pot folosi şi ei o dată sau de două ori pe lună“

- Masca de diamante poate fi folosită și de bărbați?

- Poate părea ridicol sau un obicei efeminat, însă aplicarea unei măști cu diamante este esențială chiar și pentru un bărbat. Și pielea domnilor are nevoie de îngrijire specială, cu ingrediente adaptate tipului de ten, pentru a-i păstra prospețimea, a menține porii curați și a preveni îmbătrânirea. Pentru că masca de diamante este excepțională pentru a îmbunătăți aspectul pielii. Domnii o pot folosi în rutina de îngrijire o dată sau de două ori pe lună sau măcar atunci când pielea cere ajutor. Adică, după un week-end de distracție, prea multe ore de muncă sau prea puține ore de somn. Pentru a beneficia de efectele complete pe care le poate oferi o mască de diamante, tenul ar trebui să fie foarte bine curățat înainte de aplicare, iar domnii nu trebuie să poarte barbă.

- Există contraindicații?

- Contraindicații la masca de diamante nu sunt, însă nu va fi utilizată de persoanele care suferă de acnee.