Main menu

header

de Ana-Maria Cocea

Vremea trupelor de fete care apar peste noapte şi ridică pretenţii de dive a trecut. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre fostele componente ale trupei A.s.i.a., Anca Neacşu şi Ianna, care formează trupa Ladies. Anca are opt ani de studiat violoncelul, iar Ianna a terminat Conservatorul. Fetele sunt impresariate de Radu Groza, iar de curând au lansat single-ul „Să ştii că nu greşesc”, interpretat şi pe scena Festivalului Mamaia, unde au susţinut un recital. În plus, Ianna a cântat piesa „Te am”, în variantă pop-opera, cu trupa Distinto cu ocazia lansării primului album al celor patru interpreţi. Cele două artiste se pregătesc pentru lansarea unui album la care lucrează de zor în studioul de înregistrări. Dar acum nu vom discuta cariera talentatelor fete, ci modul în care îşi menţin frumuseţea.

Banane cu miere şi ceai verde, pentru chip luminos
- Ce metode de înfrumuseţare aveţi?
- Ana Neacşu: Niciuna în mod deosebit, însă în fiecare seară încerc să mă demachiez, să mă dau cu cremă pe faţă, pe corp, dar asta nu înainte de o baie foarte lungă, fierbinte, plină cu săruri şi spumă de baie aromată. De curând mi-a recomandat sora mea o mască pentru faţă făcută acasă. Măştile naturiste sunt cele mai bune, aşa că am încercat-o şi eu. Se amestecă bananele cu miere, se aplică pe faţă şi după 15 minute se îndepărtează. Această mască lasă pielea feţei proaspătă şi fină.
- Ianna: Metoda mea, pe care o recomand tuturor fetelor, este să bea cât mai mult ceai verde sau negru şi chiar să îl folosească în locul tonicului facial.

Nu şi-au făcut niciodată tratamente faciale
- Cât de mult staţi în saloanele de înfrumuseţare şi ce tratamente faceţi?
- A.N.: Depinde pentru ce anume merg într-o anumită zi la salon. De obicei apelez la profesionişti pentru a-mi vopsi părul, pentru manichiură şi pedichiură. Uneori, dacă am mai mult timp liber, mă răsfăţ şi cu câte un masaj, dar despre tratamente faciale nu prea am ce să spun, pentru că nu am făcut niciunul până acum! Chiar mă gândeam dacă ar fi cazul să încerc şi eu.
- I.: Tratamente faciale nu am făcut niciodată, dar merg la salon pentru a-mi vopsi părul. În rest, tot ce ţine de înfrumuseţare încerc să fac acasă.

Echilibrul, cheia succesului
- Cum vă menţineţi în formă?
- A.N.: Am făcut fitness, plus alergare pe stadion şi m-am ţinut de acest antrenament vreme de trei ani şi eram într-o formă maximă. Însă m-am lenevit, în sensul că acum, fiind în promovare cu piesa „Să ştii că nu greşesc”, plec dimineaţa de acasă şi ajung seara şi nu mai am timp de sală.
- I.: Îmi place mult să am grijă de corpul meu. Sunt foarte atentă la ce mănânc şi mai ales la cantităţi. Fac şi un pic de sport, merg la sală, iar când nu am timp, fac exerciţii acasă. De şapte ani am o greutate constantă şi deja este o regulă în fiecare dimineaţă să mă urc pe cântar ca apoi să ştiu ce am de făcut. Sunt de părere că echilibrul e „mama frumuseţii”, aşa că încerc să mă menţin pe această linie. Beau foarte multe lichide, merg la masaj şi mă ung cu creme de corp. Cred că este ceea ce ar trebui să facă toate femeile, să îşi găsească timp pentru ele, pentru a arăta mereu în formă, sănătoase şi frumoase.

- Ţineţi vreo dietă?
- A.N.: Nu am ţinut niciodată dietă, în sensul de a slăbi, ci numai în perioada primăverii şi a toamnei, când îmi revin durerile de stomac, pentru că am probleme de când mă ştiu şi încerc să nu mănânc prăjeli, să nu beau băuturi acidulate, să nu consum fructe pe stomacul gol, iar acest lucru mă ajută să mănânc mai sănătos şi mai chibzuit.
- I.: Încerc pe cât posibil să am o alimentaţie sănătoasă şi atunci nu am cum să mă îngraş. Totul în viaţa mea este moderat, nu fac excese.

- Ce alimente nu aveţi voie să mâncaţi?
- A.N.: Toate prăjelile.
- I.: Nu am restricţii culinare! La cât sunt de pofticioasă, cred că m-aş îmbolnăvi dacă mi-aş refuza unele alimente, dar, după cum spuneam, cantitatea contează, şi nu alimentul în sine.

Uleiul de măsline şi cel de ricin, pentru un păr de vis
- Ştim că părul blond este mai greu de întreţinut. Cum faceţi să fie atât de sănătos?
- A.N.: Îl vopsesc în fiecare lună la rădăcină, folosesc balsam, ulei de măsline şi de ricin cu care dorm o noapte, îmi tai vârfurile regulat şi cam atât… Produsele naturiste fac minuni!
- I.: Îl spăl cât mai des cu produse foarte bune, adică: şampon, balsam, mască şi ulei hrănitor.

- Alte trucuri de înfrumuseţare?
- A.N.: Fructele sunt foarte bune pentru orice tip de ten! Spre exemplu, tenul îmbătrânit are nevoie de banane, cel acneic, de fructe cu un puternic efect astringent, cum ar fi lămâile, portocalele sau chiar kiwi. Femeile ar trebui să încerce multe fructe şi să observe cum reacţionează tenul lor, şi apoi să le folosească din plin.
- I.: Îmi place să am grijă de mine, şi atunci tot ce ştiu despre înfrumuseţare pun în practică. Cred în îngrijirea pe bază de fructe şi legume, lactate…

Fără operaţii estetice!

- Aţi făcut vreo operaţie estetică? Ce părere aveţi despre intervenţiile chirurgicale?
- A.N.: Nu, nu mi-am făcut nimic, dar asta nu înseamnă că sunt împotriva chirurgiei estetice. Dimpotrivă! Dacă o astfel de operaţie te ajută să scapi de anumite complexe, care nu te lasă să te dezvolţi armonios, atunci nu aş vedea de ce nu a-i face-o!
- I.: Nu cred că mi-aş face niciodată nimic!

- Ce aţi vrea să schimbaţi la voi din punct de vedere fizic?
- A.N.: Nimic.
- I.: Nimic, sunt foarte mulţumită.