Main menu

header

861 4 1de Carmen Ciripoiu şi Anca Flondor

Indiferent de trendurile de moment, doamnele și domnișoarele se reîntorc mereu la epilarea cu ceară elastică. La mare modă în acest moment este ceara cu ciocolată albă, cu rezultate mult mai îndelungate, ce lasă o piele netedă și catifelată. Tot ce trebuie să știți despre acest tip de ceară aflați de la specialistul în cosmetică Mariana Topală (medalion), de la salonul VicMar (număr de telefon: 0723.765.676).

„Reduce senzația de durere și nu se rupe în momentul îndepărtării”

861 4 2- Cea mai eficientă și mai la îndemână metodă pentru a scăpa de părul nedorit rămâne epilarea cu ceară. Care sunt avantajele atunci când se folosește ceara cu ciocolată albă, un trend în acest moment?

- Ceara elastică cu granule de ciocolată albă este una mult mai îmbunătățită ca surorile ei. Aceasta conține ingrediente speciale care îi conferă noi proprietăți, dar și avantaje vizibile, comparativ cu ceara clasică. În primul rând, temperatura de topire este mult mai scăzută (42-45 de grade) și, drept urmare, vor fi excluse orice arsuri ale pielii. De asemenea, acest tip de ceară se întărește mai lent, ca urmare senzația de durere este mult atenuată. Mai mult, se mulează perfect pe zona ce urmează a fi depilată și astfel prinde toate firele de păr. Important de știut este faptul că ceara cu ciocolată albă nu se rupe în timpul îndepărtării.

„La final, se aplică un produs răcoritor”

- Cum se folosește?

- Întotdeauna, înainte de a folosi ceara cu ciocolată albă se testează sensibilitatea pielii pe partea interioară a antebrațului. Aceasta nu se utilizează pe piele cu răni sau iritații. Cu ajutorul unei spatule se aplică un strat subțire de ceară, nu mai mult de un milimetru, lăsând o mică porțiune care va fi folosită ca o zonă de prindere. Ceara va fi gata de îndepărtat atunci când nu se mai lipește de mână la atingere. După terminarea procedurii, se tratează pielea cu un produs calmant și răcoritor. Acest tip de ceară este refolosibilă.

„Între toate opțiunile de îndepărtare a părului nedorit, ceara rămâne câștigătoare. Smulge firele de păr din rădăcină, slăbește foliculii piloși, previne iritația. De asemenea, reduce riscul de fire de păr crescute sub piele și, odată ce o folosiți, veți beneficia și de răsfățul unei exfolieri fine. În plus, un tratament profesional de epilare cu ceară nu va avea ca rezultat tăieturi, răni sau orice fel de leziuni ale pielii, ca în cazul folosirii lamei sau a epilatorului“

„Cea roz, de zmeură, tip roll-on, nu necesită revenire“

861 4 3- Un alt tip de ceară care face furori este ceara roz, de zmeură. Cărui tip de piele îi este adresată?

- Ceara de epilat cu zmeură, de tip roll-on, se caracterizează printr-o elasticitate foarte mare și este recomandată pentru zonele ample, cum ar fi zona brațelor, a picioarelor sau a spatelui. Acest tip de ceară este îmbogățită cu un emolient natural pe bază de dioxid de titan și un extract natural de rășină de pin, care previn și, totodată, reduc iritarea și nu necesită revenire. Când se întăreşte, for- mează o peliculă subțire pe piele, care cuprinde toate firele de păr și garantează o aderenţă fermă cu banda de epilare. Aceasta nu lasă senzația de lipicios pe piele, îndepărtează 100% din firele de păr, fără a le rupe și este po- trivită pentru toate tipurile de păr.