Main menu

header

861 4 4de Carmen Ciripoiu şi Flori Pintea

Un duș dimineața la prima oră sau seara, la culcare, este o binecuvântare pentru orice persoană. Pe de altă parte, însă, specialiștii spun că prea multă apă fierbinte poate fi dăunătoare pentru piele. Iată cum să vă protejați după fiecare duș.

Păstrați temperatura apei cât mai scăzută

La prima vedere, a face duș e un lucru extrem de simplu. Pe de altă parte, însă, trebuie să aveți mare grijă pentru a nu vă afecta pielea și părul. Specialiștii recomandă să nu faceți dușuri prea des și să vă limitați la cinci-șase pe săptămână. Dacă, însă, e prea cald afară, puteți face două dușuri pe zi, cu condiția să fie extrem de scurte. Expunerea îndelungată la apă poate duce la piele uscată. Dacă vă spălați și părul, pentru a evita înlăturarea uleiurilor naturale, nu depășiți 15 minute sub duş, altfel va căpăta un aspect uscat și fragil. E foarte important să păstrați temperatura apei cât mai scăzută. Dușurile fierbinți fac pielea să se simtă uscată, dar și predispusă mâncărimilor și erupțiilor cutanate.

Alegeți cu grijă produsele de curățare

Vă plac săpunurile parfumate? Ar trebui să știți că miresmele artificiale și ingredientele dure inhibă umezeala din piele și duc, în timp, la uscăciunea pielii, dar și la mâncărime și uneori la arsuri. Optați mai bine pentru geluri de duș, cu condiția ca și acestea să conțină ingrediente cât mai naturale. Oricât de catifelate ar fi gelurile de duș, aveți grijă să le îndepărtați complet de pe suprafața pielii și, în acest sens, clătiți bine cu apă călduță. În caz contrar, puteți constata că produsul pătrunde în pori și vă puteți trezi cu iritații. Spatele este zona cea mai predispusă unei clătiri necorespunzătoare, resturile de șampon și gel de duș putând determina o formă severă de acnee. Buretele cu care aplicați gelul de duș nu trebuie să fie prea aspru, pentru a nu îndepărta bariera protectoare naturală a pielii. Pentru un scrub delicat, dar pentru dușurile zilnice, folosiți un burete moale.