Main menu

header

862 5 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

În luna februarie 2022 va împlini 71 de ani și este aproape imposibil de imaginat că Jane Seymour a debutat în cinematografia mare la sfârșitul anilor 1960, alături de actorul considerat cel mai elegant James Bond al tuturor timpuri- lor, neuitatul Sir Roger Moore. Actrița de o frumusețe răpitoare a păstrat neatinse de timp șuvițele castanii spectaculoase, zîmbetul străluci- tor și o siluetă de vis.

„Dacă mi se face foarte foame, beau un pahar cu vin”

Jane Seymour pare să nu aibă vârstă. Este aproape neschimbată de când cucerea publicul în roluri din producții ca „Undeva, cândva”, alături de Christopher Reeve, sau în serialul „Doctor Quinn”, care a transformat-o într-un star mondial. Câștigătoare a Globului de Aur și a Premiului Emmy, actrița are un stil de viață care multora li s-ar părea foarte rigid și riguros, dar despre care mărturisește că i se potrivește și a ajutat-o să rămână în formă. „Folosesc un truc care în cazul meu funcționează dintotdeauna: mănânc o singură dată pe zi. Dar nu sunt niciodată la dietă. Dimineața beau o ceșcuţă cu cafea, la prânz mănânc ce vreau, dar cu moderație și cât se poate de sănătos - legume, pește slab sau o bucată mică de pui și, ocazional, o felie subțire de friptură slabă. Îmi plac și cruditățile, deseori ronțăi morcovi cruzi sau țelină. Iar seara, dacă mi se face foarte foame, beau un pahar cu vin; în cazuri excepționale, cu puțin fistic”, detaliază actrița din „Spărgătorii de nunți”.

Plimbări, ridicare de greutăți ușoare, Pilates

Fosta „Bond girl” spunea la un moment dat că folosește fiecare pauză pentru a face mișcare. Treptat, seturile de exerciții pe care le practică au devenit ridicări de greutăți ușoare, plimbări în pas mai alert pe plajă și Pilates… de 30 de ani. De asemenea, actrița face sesiuni izometrice, pentru forță și tonifiere. „Pe acestea le fac în special pentru abdomen, pentru că izolează și lucrează musculatura de la acest nivel. Am reușit să obțin mușchi fermi, iar partea asta a corpului arată mult mai alungită”, spune vedeta. Iar rezultatele se văd. Practic, Jane Seymour s-a schimbat atât de puțin în ultima jumătate de secol, încât producătorii seriei „Glow and Darkness” („Lumină și întuneric”), lansată în 2020, în care apare alături de Joan Collins, Denise Richards sau Geraldine Chaplin, au fost de acord ca Jane să interpreteze și „versiunea” de la vârsta de 25 de ani a personajului său, Elena de Aquitania.

„Încă mă simt sexi”

862 5 2La 67 de ani, Jane Seymour poza pentru „Playboy”, mai naturală și mai atrăgătoare ca niciodată, chiar era și cea mai în vârstă vedetă prezentă în celebra revistă. „Încă mă simt sexi. Iar pentru cei care cred că rutina mea de înfrumusețare implică lucruri complicate și costisitoare, le spun că tot ceea ce fac pentru pielea mea este accesibil oricui și foarte simplu: curățare temeinică, în profunzime, exfoliere blândă, cu produse naturale și cât mai puțină expunere la soare cu putință. Când eram tânără, aș fi făcut orice pentru un bronz frumos, dar acum sunt mult mai precaută, pentru că această forță dătătoare de viață poate fi și foarte periculoasă pentru piele, nu doar pentru aspect, ci și pentru sănătate”, argumentează Jane. Actrița mai include în rutina de înfrumusețare o cremă lejeră de noapte pentru ten și gât, o loțiune hidratantă și uneori aplică o mască de față.

„Strălucirea, la vârsta mea, este dată de sănătate”

În foarte multe dintre interviurile pe care le dă, Jane Seymour este întrebată care este secretul strălucirii pe care o afișează și care nu s-a schimbat. „Tot ceea ce este catalogat ca strălucire la vârsta mea este dat de starea de sănătate, cât mai bună posibil, și de faptul că nu sunt obsedată de trecerea timpului”, afirmă vedeta din „Căsătorie de formă”. De asemenea, actrița se bucură din plin de faptul că a ajuns la această vârstă într-o formă atât de bună. „Este o libertate enormă care vine cu înaintarea în vârstă. Acum nu mai trebuie să demonstrez nimănui nimic și nu mai încerc nicio clipă să atrag atenția asupra mea, așa cum făceam în tinerețe”, adaugă Seymour. Dar asta nu înseamnă nici pe departe că nu atrage atenția chiar și acum; dimpotrivă. Părul splendid, castaniu, emblematic și silueta impecabilă au ajuns ca un fel de brand al actriței.

„Am aceeași greutate pe care o aveam la 17 ani”

862 5 3Jane Seymour mărturisește că secretul siluetei sale sunt cantitățile mici, chiar dacă este vorba despre răsfățuri cum este ciocolata. „Cel mai important este să pot să mă debarasez de energia negativă și să mă simt bine în propria piele. Am aceeași greutate pe care o aveam la 17 ani, când frecventam școala de balet. Una dintre nepoatele mele caută tot timpul în dulapul meu după ținute spectaculoase, care îi vin foarte bine”, detaliază Seymour. În ceea ce privește capacitatea de a rezista senzației de foame, vedeta din „Casa de lângă lac” povestește că de regulă este atât de ocupată, încât uită să mănânce până la prânz. „Chiar și în pandemie am fost foarte solicitată, la un moment dat rămăsesem singura actriță de pe lista agentului meu care lucra”, explică Seymour.

„Nu cred în operațiile estetice. Ca actriță, trebuie să rămân expresivă”

Orice apariție publică a actriței britanice care a debutat la vârsta de 18 ani ridică de uimire sprâncenele publicului, întrucât Seymour a izbutit să rămână proaspătă și cu un chip aproape neschimbat din tinerețe, fără intervenții estetice. „Nu cred nici în operații, nici în botox, nici în alte operații de acest fel. Ca actriță, trebuie să rămân expresivă. Nu mă pot opri din lucru pentru că fața mea va fi roșie și umflată trei săptămâni după cine știe ce procedură. Nu am nimic împotriva operațiilor estetice, dar vreau să arăt în continuare ca mine”, spune vedeta din „Ghici cine mai vine la cină”. Această atitudine a ajutat-o pe Jane Seymour să abordeze roluri dintre cele mai diverse, pozitive, negative, în drame romantice, în producții istorice sau în comedii, rămânând mereu nu doar fermecătoare, ci și foarte convingătoare prin expresivitate.

„Nu mergeţi niciodată la culcare cu tenul încărcat de fard!“

„Sunt genul de persoană care preferă să vadă partea plină a paharului. Sunt cât de tânără pot să mă simt în fiecare moment al vieții“

Pictează şi sculptează

862 5 4Jane Seymour şi-a demonstrat multiplele talente și în domeniul designului - de pildă, a creat o colecţie de rame pentru tablouri care-i poartă numele. Dragostea vedetei din „Un tataie de coșmar” pentru formă și culoare a condus-o spre succes şi în arta plastică, vedeta specializându-se în tehnica acuarelei şi a picturii în ulei. Actrița a dus această pasiune chiar mai departe - deține propria galerie de artă şi a expus în numeroase galerii din America de Nord, abordând chiar și sculptura în bronz.