Main menu

header

863 5 1de Roxana Istudor şi Anca Flondor

La final de an 2021, machiajul pentru petrecerile de Sărbători iese din regula strălucirii pregnante a anilor 1990 și schimbă accentul spre stilul experimental, care să nuanțeze exprimarea propriei personalități.

Liner lichid pentru efect dramatic

După perioada de carantină și izolare, specialiștii remarcă un trend al întoarcerii la bucuria machiajului, dar cu unele schimbări. Strălucirea abundentă intră în plan secund, iar trăsăturile care accentuează personalitatea beneficiază de o atenție specială. Potrivit artistului în make-up Nikki Wolff, imaginea brandului FLANNELS Beauty, trendul este de a se obține efecte maxime cu abilități minime și produse mai puține. „Un creion lichid, chiar dacă cere puțină îndemânare, are avantajul creării unui look dramatic, fără să fie nevoie de fard de pleoape dedesubt. Dacă doriți să vă asigurați că obțineți o formă simetrică, schițați mai întâi linia cu puțin fard de pleoape și, odată obținut conturul dorit, nu vă rămâne decât să-l urmați cu linerul. Puteți folosi demachiant pe vată sau chiar puțin corector pe o pensulă unghiulară pentru a curăța eventualele greșeli”, explică Nikki.

Privirea „piatră prețioasă”

863 5 2În timp ce înainte de pandemie toate variantele de machiaj pentru petreceri includeau glamul anilor 1990, pentru sezonul actual, experții recomandă accentele strălucitoare. „Mici cristale pot fi aplicate pe pleoape, folosind adeziv pentru gene și oferind un aspect cu adevărat strălucitor. O alternativă poate fi aplicarea discretă de sclipici, care necesită mai puțin timp, cu aproape același efect”, punctează Kitty. În context, unul dintre cele mai în vogă trenduri este conferirea aspectului de piatră prețioasă privirii. „Puteți opta pentru verde smarald bogat, tonuri de albastru și chiar roșu rubin. Acestea sunt măgulitoare pentru ochi și, având o mulțime de pigmenți reflectorizanți, sunt ideale pentru sezonul festiv”, adaugă specialistul în make-up. De asemenea, o „cută” argintie desenată pe pleoape este foarte la modă în această perioadă, conchide Kitty.

Nuanța de ruj cea mai în vogă pentru sezonul Sărbătorilor de iarnă 2021 este magenta