Main menu

header

872 4 1de Camelia Onciu

dSunteți nemulțumită de ambalajul de plastic și de substanțele chimice nocive din mascara dumneavoastră? Puteți încerca o rețetă de rimel prietenos cu mediul și care vă ajută să evitați toxinele asociate mărcilor convenționale, totul fără a pierde nimic din calitate. Aceasta deoarece rețeta conține doar ingrediente naturale, cum ar fi untul de shea și aloe vera, care hidratează și hrănesc genele.

Metodă simplă și rapidă

Nu trebuie să vă sperie ideea de a obține singure produse cosmetice pornind de la zero, nu este atât de complicat pe cât credeți. Această rețetă vă va lua doar 15 minute, mai puțin timp decât ar fi necesar pentru a cumpăra un tub nou de rimel de la magazin. După ce vă veți obișnui cu rimelul natural, îl veți include în rutina de frumusețe, iar genele dumneavoastră vor deveni lungi, pline și sănătoase în cel mai scurt timp.

Poate fi utilizată timp de trei-patru luni

872 4 2Pentru a vă prepara singure o mascara de casă, aveți nevoie de o cratiță mică, un recipient sterilizat sau un tub de rimel cu baghetă (puteți folosi un tub vechi sterilizat cu alcool), o mică spatulă și o pâlnie mică.

Ingrediente: 1 linguriță cu unt de shea, 1,5 linguriță cu ceară de albine rasă, 3 lingurițe cu gel de aloe vera, 1 linguriță cu ulei de cocos și 1-2 capsule de cărbune activ.

Mod de preparare: combinați untul de shea, ceara de albine, aloe vera și uleiul de cocos într-o cratiță și lăsați la foc mic până se topește complet. Adăugați cărbunele (capsule). Asigurați-vă că amestecați bine, lichidul ar trebui să fie complet negru înainte de a fi scos de pe foc. Lăsați să se răcească și apoi transferați totul într-un tub de rimel sterilizat, folosind o pâlnie mică. Dacă nu aveți o pâlnie suficient de mică pentru a încăpea în tubul de rimel, utilizați o pungă de plastic rezistentă căreia i-ați tăiat vârful unui colț. O seringă este la fel de bună. Puteți să utilizați acest rimel trei până la patru luni. Sau mai puțin, dacă detectați un miros neplăcut.

O nuanță maro

Dacă preferați un aspect mai puțin dramatic pentru genele dumneavoastră sau aveți nevoie de o nuanță maro, înlocuiți cărbunele activ cu 1/2 linguriță cu pudră de cacao.

Rezistent la apă

872 4 3Dacă vă prinde ploaia sau vreți să înotați sau treceți printr-un moment emoționat și v-au dat lacrimile, aveți nevoie de un rimel rezistent. Adăugați o jumătate de linguriță cu ceară de albine în plus la rețetă.