Main menu

header

872 4 4de Roxana Istudor şi Anca Flondor

2022 este anul frumuseții naturale, cu accent pe superalimente, dar și pe tradiție și wellness. Specialiștii au identificat trei ingrediente-vedetă ale acestui trend care revoluționează rutina de înfrumusețare a prezentului.

Uleiul din semințe de cactus Prickly îmbunătățește tonusul pielii

Pandemia a dat tonul formulelor de produse simple și naturale, care includ mai multe beneficii. Abordarea rutinei de înfrumusețare este radical schimbată, cu îngrijirea preventivă în prim-plan. Frumusețea este acum minimalistă, concentrându-se pe câteva ingrediente active-cheie, în loc de mai multe straturi de creme, serumuri și alte produse adăugate. Ca o continuare a trendului impus de generația Z, 2022 se întoarce la remediile tradiționale și la ingredientele naturale. Primul pe lista alcătuită de specialiștii consultați de compania Skincare Eroe este cactusul Prickly, care se bucură de un succes din ce în ce mai mare datorită proprietăților sale antiîmbătrânire. Provenind din Mexic și Maghreb, uleiul din semințele acestei plante a devenit renumit în întreaga lume, dând naștere unui mare număr de produse cosmetice care încorporează acest ingredient natural. Bogat în vitamina E, acizi grași polinesaturați și steroli, uleiul de semințe de Prickly reduce aspectul ridurilor și liniilor fine, îmbunătățește tonusul pielii și combate îmbătrânirea prematură. În plus, ingredientul are și proprietăți vindecătoare. Pe lângă forma de ulei, acest produs se găsește și în compoziția unor creme și măști pentru piele și păr.

Pudra de orez matifiază

872 4 5Vedetă a rețelelor sociale în ultimele luni, orezul este considerat un ingredient excepțional în cosmetică - redă strălucirea pielii terne, împrospătează tenul mixt și gras, reîntinerește pielea matură. Hashtag-urile care evidențiază magnificele proprietăți ale orezului pentru frumusețea naturală abundă, de la #ricewaterhairchallenge (75 de milioane de vizualizări) la #ricewaterforskin (3,6 milioane de vizualizări). Deși existau și în anii anteriori produse cosmetice pe bază de orez, în prezent se manifestă o adevărată euforie a măștilor cu pudră de orez, a uleiurilor din tărâțe de orez, a exfolianților și pudrelor pe bază de plantă. Practic, acest trend este o accentuare a unei tradiții asiatice seculare, pudra de orez fiind cunoscută pentru puterea sa puternică de absorbție și de matifiere, în timp ce apa de orez, bogată în antioxidanți, combate semnele îmbătrânirii, îmbunătățește fermitatea tenului și asigură o hidratare profundă. De asemenea, orezul este un aliat excelent pentru păr, făcându-l mai puternic și mai strălucitor.

Aloe vera rămâne şi în 2022 un reprezentant vegetal de frunte al rutinei de înfrumuseţare

Inul, emolient şi antiinflamator

872 4 6Inul a revenit în forță nu doar în lumea modei, care a fost (re)cucerită, în 2021, de calitățile sale de excepție, ci și în industria înfrumusețării, unde specialiștii nu contenesc să descopere beneficiile acestei plante. Puterile florilor și semințelor de in sunt aliați esențiali pentru pielea sensibilă, uscată și matură. Brandurile de cosmetice au prins „din zbor” acest trend, scoțând la iveală o gamă vastă de creme, serumuri, loțiuni și uleiuri bazate pe acest ingredient de seamă al lumii vegetale. Cele mai sensibile tenuri beneficiază din plin de puterile calmante, antiinflamatoare si emoliente ale inului. Și celelalte tipuri de piele sunt regenerate cu ajutorul aceleiași plante remarcabile, care întârzie lăsarea tenului matur, hidratează optim, hrănește epiderma și îmbunătățește elasticitatea pielii.