Main menu

header

879 4 1de Roxana Istudor şi Tatiana Solomon

Vedetele sunt deseori sursă de inspirație pentru milioane de femei care caută frumusețea perfectă. Dincolo de modalitățile sofisticate de înfrumusețare, unele dintre cele mai cunoscute celebrități apelează la o serie de metode foarte simple, printre care… gheața, creditată cu o mulțime de beneficii pentru ten.

Jennifer Aniston se înviorează clătindu-și fața de 25 de ori

De la aplicarea cuburilor de gheață direct pe piele până la tratamentele faciale cu gheață, există multe moduri prin care celebritățile utilizează această formă de apă în rutina lor de înfrumusețare. Una dintre cele mai faimoase este Jennifer Aniston, care pare să fi descoperit secretul frumuseții eterne și care artă la fel ca în tinerețe, deși a trecut de vârsta de 50 de ani. „Fac un bol cu apă cu gheață și îmi clătesc fața de 25 de ori. Este un truc vechi, pe care îl folosea legenda Hollywoodului Joan Crawford și este adevărat, înviorează imediat pielea. În plus, folosesc cyro-sticks, baghete din oțel inoxidabil refrigerate, care reduc roșeața pielii”, a detaliat vedeta, pentru Vogue. Potrivit expertului care se ocupă de tenul actriței din „Prietenii tăi”, Joanna Czech, gheața este o modalitate excelentă de a reduce umflarea pielii și recomandă cuburi de gheață din ceai de păpădie. „Începeți cu un cub de gheață în centrul feței și trageți în jos până la baza urechii și apoi la baza gâtului”, spune Czech.

Madonna își dezumflă tenul

879 4 2Regina muzicii pop folosește gheața și terapiile reci în rutina sa de îngrijire a pielii. În cadrul unui interviu, Madonna a dezvăluit că apelează la cuburi de gheață pentru dezumflarea tenului și, de asemenea, la amintitele cyro-sticks, cu care stă pe ochi 20 de minute, „până când cearcănele dispar”. La rândul său, actrița și modelul Jacqueline Fernandez folosește un pachet cu gheață pentru a-și împrospăta fața și ochii. „Înfășurați gheața în pânză subțire sau într-un șervețel și apoi așezați-le ușor pe obraji și pe ochi, pentru răcorirea și calmarea feței”, recomandă vedeta. Iar pentru designerul și cântăreața Sonakshi Sinha, gheața este un adevărat fard natural: „Îmi frec pielea cu gheață. Ajută foarte mult la închiderea porilor și îmi oferă o strălucire intensă și sănătoasă. Funcționează ca un fard de obraz”.

Bella Hadid își tonifiază fața

879 4 3Celebrul model Bella Hadid, care are un număr impresionant de urmăritori pe rețelele de socializare, are obiceiul de a-și scufunda fața într-un bol cu apă cu gheață. „Asta se numește baia cu gheață by Bella Hadid. Elimină puful, reduce inflamațiile, îmbunătățește fluxul sangvin și face pe loc fața strălucitoare și tonifiată”, a scris vedeta alături de videoclipul care o înfățișează apelând la gheață. Make-up artistul modelului, Isamaya Ffrench, explică faptul că metoda folosită de Hadid a fost testată și verificată în timp de o mulțime de celebrități, fiind o adevărată sesiune de crioterapie pentru ten. „Cuburile de gheață îmbunătățesc masiv circulația în piele, pentru acea strălucire sănătoasă pe care ne-o dorim cu toții. Pentru a spori rezultatele, preparați și congelați ceai din semințe de măceș, care este bogat în vitamina C, precum și ceai verde, plin de antioxidanți. Împachetați un cub de gheață de acest fel într-o batistă subțire de bumbac și masați pielea”, recomandă celebrul cosmetician danez Ole Henriksen.

Alia Bhatt scapă de umflăturile feței

879 4 4Vedeta indiană Alia Bhatt, una dintre cele mai bine plătite actrițe din India, prezentă în Forbes India, folosește gheața în fiecare dimineață pentru menținerea prospețimii tenului. „Așa scap de umflăturile feței”, mărturisește Bhatt. La rândul său, actrița Katrina Kaif, deținătoare a numeroase premii cinematografice, este un fan al utilizării gheții. Katrina chiar a distribuit un videoclip cu ritualul său de înfrumusețare de dimineață, prezentând felul în care își scufundă fața într-un castron plin cu apă cu gheață. „Cel mai bun mod de a te trezi într-o duminică de lucru”, a scris vedeta în dreptul postării. Și Tamannaah Bhatia, o actriță de top, care a apărut în peste 65 de producții indiene, a postat un videoclip similar, în care este văzută scufundându-și fața într-un vas plin cu apă rece cu gheață. „Ice ice baby! Iată ritualul meu rapid și ușor de dimineață, pentru a reduce umflăturile. Credeți-mă, face minuni!”, a notat vedeta în postare.

Lisa Eldridge combate roșeața și erupțiile

879 4 5Starul YouTube Lisa Eldridge pariază pe tratamentele cu gheață pentru a combate efectele programului haotic și schimbărilor de fus orar. „Este roșeața tenului problema? Puneți un cub de gheață pe cerul gurii, unde sunt receptorii pentru vasele de sânge ale feței, care va elimina și erupțiile pielii”, afirmă vedeta. Pentru a întări acest tip de tratament, Francesca Fusco, dermatolog la Wexler Dermatology, din New York, recomandă dizolvarea unei aspirine în apă înainte de congelare, deoarece acidul acetilsalicilic ajută la uscarea erupțiilor. Aceste efecte ale gheții sunt certificate de expertul estetician Renée Rouleau, din Austin, Texas: „Cuburile proaspete de gheață, în special cele din ceai verde, cafeină sau lapte, pot ajuta la creșterea circulației sângelui, la minimizarea porilor și calmează inflamația, pentru o piele curată și strălucitoare. De asemenea, dacă aplicați un serum pe piele și apoi puneți gheață pe el, capilarele se strâng și suprafața foarte rece creează un efect de tragere, care ajută ingredientele să pătrundă mai adânc”.

Celebrul supermodel Kate Moss este faimoasă pentru obiceiul de a-şi scufunda faţa într-o chiuvetă plină cu apă cu gheaţă, pentru a contracara umflarea tenului pe tot parcursul zilei

Trucuri pentru rezultate perfecte

879 4 6Potrivit medicului estetician Nicole Caroline, din Conneticut, SUA, gheața închide porii, contractă și luminează pielea. „Am creat o tehnică ce implică folosirea unor formule de aplicare a gheții. Această terapie nu este potrivită pentru toată lumea, așa că este bine să consultați în prealabil un medic dermatolog. În cazul în care recurgeți la gheață, aplicați metoda dimineața. De asemenea, ca tehnică, nu lăsați gheața mult timp în același loc, în orice caz nu mai mult de 15 secunde - plimbați cuburile, iar dacă aveți pielea sensibilă, atenuați efectul cu ajutorul unei măști de hârtie”, afirmă Caroline. Pe de altă parte, specialistul atrage atenția că este nerecomandată utilizarea gheții sau a apei cu gheață dacă apare orice tip de reacție peste capilarele sparte.