Main menu

header

883 4 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Indiferent de preferința pentru machiaj - elaborat sau minimalist - de stil - strălucitor sau discret - de produsele folosite - de serie sau ecologice - spray-ul pentru fixarea machiajului este finish-ul foarte important, care asigură aspectul impecabil toată ziua.

Aspect plin de prospețime

Considerat un „must” într-o lume foarte ocupată, în care machiajul trebuie să rămână intact multe ore și în condiții de mediu diferite, spray-ul care fixează fardul vine cu o mulțime de beneficii. În primul rând, după cum îi spune numele, face ca aspectul final al aranjării feței să se mențină plin de prospețime, ca și când aranjarea ar fi fost făcută cu cinci minute înainte. În al doilea rând, se pretează oricărui moment al zilei, fixând impecabil un retuș natural de dimineață sau o „reformulare” necesară după-amiaza, pentru un cocteil, ori chiar seara, pentru strălucirea necesară unui eveniment. Acest produs face, practic, diferența între a arăta impecabil pe tot parcursul evenimentelor dintr-o zi sau a avea pete de fond de ten pe guler.

Elimină nevoia de retușuri și previne decolorarea

Spray-ul pentru fixarea machiajului este ultimul gest care trebuie făcut după efortul de a realiza un machiaj care să complimenteze trăsăturile chipului și să scoată în evidență „punctele tari”. Se pulverizează, așadar, la final, ca o măsură de siguranță că aspectul îngrijit și proaspăt al feței aranjate cu fard va rămâne neschimbat toată ziua. Aidoma felului în care o pulverizare de fixativ menține coafura intactă, spray-ul pentru machiaj elimină nevoia retușului care poate fi necesar după câteva ore, previne alunecarea fardului, decolorarea, estomparea inestetică a machiajului și amintitele pete.

Formulele cu primer încorporat simplifică rutina

Multe persoane consideră că spray-ul de fixare și primerul sunt același lucru, deoarece ambele pot contribui la un machiaj de lungă durată - dar nu sunt la fel. Pe lângă faptul că primul este doar similar cu cel de-al doilea, cu excepția faptului că este utilizat ca pas final în aplicarea machiajului, primerul este o bază care asigură că produsele se întind perfect. Pe de altă parte, există și spray-uri de fixare a machiajului care au și calitatea de primer și pot fi folosite deopotrivă pentru a începe și a încheia aspectul machiajului, simplificând astfel rutina de înfrumusețare.

Pentru evenimente speciale, unii artiști profesioniști în machiaj folosesc spray de fixare după fiecare strat de produs aplicat pe față (după fond de ten, după corector, după fard de obraz)

Finish mat pentru tenurile grase

Pentru persoanele îngrijorate că spray-ul pentru fixarea machiajului ar putea să dăuneze pielii, specialiștii recomandă acordarea atenției cuvenite ingredientelor pe care le conține produsul. Poate fi ales spray-ul fără parfum sau cu o formulă la care să nu existe reacție, cum ar fi prezența ceaiului verde, apei de aloe vera sau acidului hialuronic. De asemenea, este recomandată utilizarea produsului conform instrucțiunilor, pentru rezultate maxime. Există și consumatori pentru care pudra s-ar putea dovedi o opțiune mai bună de fixare a machiajului, în principal când este vorba despre tenurile grase. Dar chiar și aici există formule de spray-uri de fixare a machiajului care asigură un finish mat.