Main menu

header

886 5 1de Roxana Istudor şi Claudia Mîţoi

Doi ani lungi de pandemie au făcut oamenii să reevalueze ideea de frumusețe - totul este mult mai centrat pe natural. Peste tot se văd culori vii, modele îndrăznețe, accesorii spectaculoase. Despre unul dintre cele mai în vogă trenduri ale verii 2022, împodobirea părului cu flori naturale, ne-a vorbit hairstylistul Margareta Mihai (medalion), de la salonul VicMar (număr de telefon: 0723.765.676).

„Șuvițe picurate cu margarete”

886 5 2- Intrarea în sezonul florilor naturale a generat un trend care constă în reinterpretarea coafurilor împodobite cu corole naturale. Care sunt cele mai populare flori pentru acest tip de înfrumusețare?

- Șuvițele cu flori picurate sunt una dintre cele mai frumoase tendințe. Indiferent de ce stil personal este vorba și indiferent de lungimea, culoarea sau textura părului, florile naturale își pot face loc într-un look ultramodern. De pildă, margaretele pot „picura” în păr dacă șuvițele sunt mai scurte sau medii, creând contraste minunate, mai ales pe părul mai închis la culoare.

- Cum se poate realiza acest look?

- Margaretele se pot lipi simplu, cu adeziv pentru gene. Mai întâi, uscați părul în mod natural și apoi îmbunătățiți-i mișcarea cu un spray special, eventual adăugați-i puțină textură, iar la final lipiți florile.

„Trandafirii supradimensionați creează un look dramatic”

886 5 3- Cum se pot încadra atât de iubiții trandafiri în acest stil de împodobire a părului?

- În ziua de azi, trandafirii, pe care mulți îi consideră cele mai frumoase flori din lume, au evoluat mult - au apărut hibrizi care taie respirația cu spectaculozitatea lor. Disponibili în nuanțe surprinzătoare, trandafirii supradimensionați crează un look dramatic atunci când părul este lung.

- Cât de complicat este să se obțină acest efect sofisticat?

- Se începe prin a spăla părul cu șampon și balsam, pentru a crea volum, apoi se usucă părul cu prosopul, se împrăștie spumă cu ajutorul degetelor, de la rădăcină până la vârfuri, se creează valuri cu un ondulator, iar după inserarea florilor, se fixează cu spray și se pulverizează șampon uscat, care va menține coafura mult timp.

„Cocul lejer, în mare vogă”

886 5 5- De regulă, florile în păr sunt preponderente la nunți. Se poate aborda o astfel de coafură, model coc, și în înfrumusețarea de fiecare zi?

- Cu siguranță. Un coc cu flori este o coafură pe cât de sofisticată, pe atât de simplu de realizat. Nu necesită foarte multă îndemânare, este în mare vogă, mai ales dacă nu are o formă prea elaborată și poate avea acel aer de „neglijență studiată”, cu șuvițe lăsate libere. După ce s-a spălat părul, se aplică spumă, lejer, cu ajutorul degetelor, apoi se adună părul de la ceafă, se ridică și se strânge parțial la spate, pentru un plus de volum, se netezesc șuvițele rămase și se adună, răsucindu-se în sens invers acelor de ceasornic, într-o formă de coc. Folosind un pieptăn cu coadă, se despart ușor marginile cocului, se desfac șuvițe, eventual și unele care să încadreze fața, după care se inserează florile dorite în despărțiturile cocului, prinse cu agrafe.

- Cum va fi ilustrat acest trend în sezonul nunților?

- Florile naturale sunt aproape obligatorii ca podoabe de păr pentru mirese în acest sezon de nunți. Se poartă pe cocurile ridicate sau împletite, sub formă de coronițe sau fluturând pe buclele risipite pe umeri și, ca o noutate, în părul unei mirese se pot întâlni acum flori din specii mai neobișnuite, care adaugă o notă de exotism și originalitate ținutei din cea mai importantă zi a unei femei.

„Buclele romantice cer petale contrastante”

886 5 5- Se pot adapta florile naturale oricărui tip de păr?

- Este adevărat că persoanele care au părul ondulat sau creț sunt avantajate când vine vorba despre a-l împodobi cu flori. Dacă buclele sunt foarte strânse, se pot introduce flori în model de spirală sau în funcție de coafura preferată. Dacă șuvițele sunt ondulate mai lejer, florile se pot prinde cu adeziv sau cu agrafe, culorile indicate ale petalelor fiind cele în contrast cu nuanța părului.

- Ce flori sunt potrivite pentru look-ul romantic?

- Acest ansamblu romantic, foarte în trend, de altfel, trimite cu gândul la zâne, imagine foarte la modă în vara anului 2022. În această ecuație de stil intră în primul rând florile tropicale, cu corole mari, în nuanțe puternice, iar amplasarea lor în păr poate fi foarte simplă - în spatele urechii, lăsând șuvițele să coboare liber pe umeri, sau mai elaborată, în față sau în spate, cu florile prinse cu clame, pentru un aspect hawaian al întregii vibrații estetice.

„Orice top simplu poate avea un accesoriu magnific”

- Multe femei nu au timp să recurgă acasă la coafuri elaborate. Ce variante mai rapide de aranjare a părului cu flori naturale sunt recomandate?

- Un „top” în vârful capului, simplu și elegant, care înalță și alungește chipul, poate fi foarte ușor împodobit cu o floare mai mare sau cu un șirag de boboci care stau să „explodeze”. Se strânge părul într-o coadă foarte sus, se piaptănă ușor, se înfășoară în formă de coc, se fixează după nevoie, apoi se introduce nota finală florală, prinsă cu clame invizibile. Orice astfel de „top” simplu poate avea cu minimum de efort un astfel de accesoriu magnific.

- Ce alte evenimente permit etalarea florilor prinse în păr?

- Evenimentele care cer un look excepțional pot fi o ocazie perfectă de a afișa o coafură cu flori, de la ținuta de domnișoară de onoare la prezența la un festival de muzică sau o seară de poezie. Coronița cu flori este, practic, o bentiță cu corole colorate, care conferă un aer șăgalnic, tineresc și foarte proaspăt. În același timp, persoanele care își amintesc din vremea copilăriei cum se împletea o coroniță din tije de flori de câmp pot reinterpreta acel gest fermecător, realizând un accesoriu cu aspect lejer și vintage, care să completeze o ținută specială.  

„În vara 2022, coafurile cu flori sunt însoțite de accesorii cu corole intens colorate“

„Se poartă toate modelele, de la o tijă la o... vază“

886 5 6- Această vară a eliberării de restricțiile pandemiei lasă liberă imaginația inclusiv atunci când vine vorba despre împodobirea părului cu flori?

- Cu siguranță. Unele astfel de coafuri pot fi adevărate opere de artă, altele de o simplitate cuceritoare. Se poartă toate modelele, de la o tijă la o... vază, așa cum s-a văzut pe rețelele de socializare modelul propus de Taylor R, un blogger canadian care a postat imagini în care poartă ceea ce a etichetat ca #FlowerVaseHair (părul cu vază cu flori) și care a devenit rapid un trend care s-a viralizat. Părul se înfășoară în jurul unei sticle de plastic puse pe cap, se fixează cu elastice, apoi se acoperă cu șuvițe partea de sus a sticlei deschise, în care la final se introduc flori.