Main menu

header

888 5 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Cu cât blush-ul este mai accentuat, cu atât finisajul este mai porivit cu ultimul trend al verii, stilul romantic. Stiliștii recomandă aducerea soarelui pe chip cu tonurile strălucitoare, de la roz la piersică, și recrearea unui aspect de curcubeu, foarte în trend în acest sezon estival. Combinat cu bucle lejere și rochii vaporoase, machiajul care evocă frumusețea atemporală a cucerit deja instalarea vremii calde.

Nuanțe de roz, tonuri de coral

Nuanțele roz ușoare și tonurile de coral sunt vedete ale machiajului romantic din vara anului 2022, când oamenii vor ieși din nou în locurile însorite, după doi ani de restricții de mobilitate. Entuziasmul se vede pe chipuri, culorile calde izbucnesc de peste tot, iar trendul este ilustrat de machiajul în toate nuanțele astrului zilei. „Folosiți contrastele și aplicați fard acolo unde soarele ar trece în mod natural peste chip. Nu uitați să înclinați linia în sens ascendent pe pomeți, ca să vă sculptați aspectul și să ridicați imaginea”, explică make-up artistul Chanel, Anna Payne.

Efect de curcubeu cu două dermatografe

888 5 2Luminozitatea spectaculoasă a verii se imortalizează pe chip cu ajutorul balsamului iluminator, care creează un finisaj cu aspect proaspăt, înrourat. „Plasarea unui pop monocrom de roz sau coral atât pe ochi, cât și pe buze evocă instantaneu distracția de vară. După ce aplicați rujul perfect, folosiți un absorbant, care să estompeze efectul și să dea buzelor un aspect natural, relaxat, ca și cum abia ar fi fost sărutate, ceea ce este foarte romantic”, adaugă Payne. De asemenea, recrearea aspectului de curcubeu pe chip necesită nuanțe de apus de soare și este un procedeu destul de simplu. „Folosiți două nuanțe de creion de ochi în tonurile fardului de obraz, apoi amestecați-le dinspre unul spre celălalt”, mai recomandă make-up artistul Chanel. Finisajul strălucitor se obține aplicând la final o pulbere aurie.

Fond de ten semimat pentru strălucire din interior

888 5 3O modalitate foarte în trend de a accentua frumuseţea naturală este crearea unui machiaj luminos, care să ilustreze strălucirea din interior. Este un look foarte feminin şi se poate obţine destul de uşor, prin amestecarea a două picături de ulei facial în crema hidratantă, apoi aplicarea unui fond de ten semimat, cu acoperire medie. Pentru mai multă strălucire în zona pomeţilor, se finisează cu un iluminator cremos, folosind degetele. Look-ul plin de romantism se finisează cu o tușă de blush, cu puțină mascara, iar buzele se „umplu” cu un creion contur într-o nuanță apropiată celei naturale a buzelor, apoi cu un luciu de buze roz, delicat.

Chipul monocromatic, o pictură în mișcare

Un machiaj romantic de mare succes și care se poate potrivi oricui este cel cu focus pe pomeți, întrucât sculptează imaginea finală. Se poate folosi un blush roz cremos, aplicat în mai multe straturi în această zonă, iar în rest se adaugă puțină mascara, care să dea genelor lungime și volum, întregind un aspect care pare foarte natural. De asemenea, în mare vogă este chipul monocromatic, care poate face orice femeie să pară o pictură în mișcare. Realizat în tonuri de piersică, potrivite pentru orice chip, accentuează deopotrivă ochii închiși la culoare și pe cei verzi sau albaștri, cărora le conferă profunzime. Se foloseşte un fard delicat pe pleoape, mat sau cu irizaţii, se aplică un fard bronzant în tonuri de piersică pe pomeţi şi se alege un balsam de buze, un gloss sau un ruj hidratant în nuanţe asemănătoare. La final, se pune puțin fard de obraz cremă trandafiriu pe pomeți și se îmbină spre exterior și ascendent, către marginea feței. Acest look de un romantism aparte se completează cu două straturi de mascara pe gene.

Roz și mov pentru un plus de mister

888 5 4Unul dintre cele mai speciale machiaje romantice este cel bazat pe nuanțe de roz și mov, întrucât evocă răsăritul, face pielea să pară mai strălucitoare și ochii mai adânci. Se pregătesc pleoapele cu primer, pentru ca machiajul să reziste cât mai mult timp şi să nu se strângă, se continuă cu o nuanţă coral, în pliul pleoapei, iar cu ajutorul unei pensule pufoase se amestecă cu o nuanţă ceva mai deschisă aplicată deasupra. În pliul pleoapei şi pe jumătatea exterioară a pleoapei mobile se pune o nuanţă de maro închis, iar pe cealaltă jumătate se dă cu o nuanţă de roz pal, ca bază. Se continuă cu un pigment roz peste cel anterior, apoi se intervine cu un creion mov pe linia genelor inferioare, completându-se cu fard mov în funcție de forma și culoarea ochilor. Se aplică un fard prună sidefat în colţul exterior şi pe treimea exterioară a pleoapei de jos și se revine cu fardul mov pe jumătatea pleoapei mobile, pentru a face trecerea între roz şi maro. În colţul interior al ochiului se pune fard alb mat, pe linia genelor inferioare se dă mascara și, dacă este nevoie, se adaugă câteva gene individuale în exterior, pentru o tușă de mister.

Un aspect sănătos al tenului în timpul verii se poate obține foarte ușor cu un machiaj smokey eyes nu foarte pregnant, care va face bronzul de vară să pară ca o proaspătă întoarcere de la un festival de muzică

Ochi accentuaţi, pentru o privire magnetică

888 5 5Un look romantic plin de mister poate avea în centru ochii, mai ales dacă aceștia sunt „punctul forte” al chipului. Pleoapele se pot colora cu nuanțe subtile de lila, apoi se aplică tușe foarte aproape de linia genelor, iar acestea din urmă se dau cu două rânduri de mascara, pentru un plus de volum. Pomeţii se accentuează cu un blush roz, aceeaşi nuanţă fiind folosită și pe buze. Rezultatul este un aspect diafan, centrat pe magnetismul privirii. Pentru a defini perfect forma ochilor, se aplică o nuanță medie din aceeași paletă coloristică utilizată pe pleoape pentru pliul ochilor. De asemenea, pentru o seară încărcată de emoție se poate apela la un machiaj sexy, centrat pe accentuarea formei ochilor. Se aplică un fard neutru, satinat, pe pleoape, apoi se extinde linia ochilor folosind un dermatograf negru intens sau un eyeliner lichid, urmate de mascara din plin, insistând pe genele din colţul extern, pentru a alungi optic ochii. Pe pleoapa inferioară se aplică doar fardul satinat.